Cem Sultan'ın Kontratı

"Cem Sultan (Galatasaray): Sarı-kırmızılıların adı Eren'le alınırken bir başka 91'li yetenek olan Cem Sultan'ın Galatasaray'la arasındaki sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Henüz 15 yaşında, kulüp tarihinin en genç profesyonel futbolcusu unvanını alan, Metin Oktay-Tanju Çolak-Hakan Şükür geleneğini devam ettirmesi beklenen Cem, bu beklentileri karşılamaktan uzak olsa da hâlâ önemli bir yetenek. Kulübüyle anlaşamadığı takdirde boşta kalmayacağına garanti verebilirim."

26 kasım tarihli Taraf gazetesine sözleşmesi biten genç yetenekleri yazarken Cem'i de es geçmemiştim ama yazarken çok da ihtimal vermemiştim böyle bir ayrılığa. Geçen yıllara göre sakatlık problemine çözüm bulup istikrar sağlayan, performansıyla da A2 takımın en yetenekli isimlerinden biri olduğunu herkese gösteren Cem'in kampa giden 8 kişiden biri olmaması yeterince garipti. Bir türlü imzalanmayan sözleşmenin bu tercihte etken olduğunun ortaya çıkması çok sürmedi.

Galatasaray geçen hafta Colin Kazım'ı alırken Anıl Dilaver'in sözleşmesinin uzatılmasının haberini de duyurmuştu. Orada cüzi bir maç başı ücretinin yanı sıra 50 bin TL'den başlayıp 250 bin TL'ye kadar çıkan bir garanti para söz konusu. Açıkçası bir altyapı oyuncusu için ortalama bir sözleşme lakin cömert demek için epey zor. Cem'in piyasadaki ederi bundan fazla olabilir, anladığım kadarıyla menajeri de boş sözleşme imzalamasına göz yumacak türden birisi değil. Özellikle Fenerbahçe tarafından gelme ihtimali olan, daha cömert bir teklifi kovalamak istiyor olabilir ancak benim fikrimi soracak olursanız Cem Sultan bir şekilde kulüpte kalacaktır.

Yukarıda da dediğim gibi beklentileri çok yükselttiği için yaşıtları Batuhan, Tunay, Sercan gibi oyuncuların ardında kalışı hayal kırıklığı yaratan, ancak saf yeteneğiyle ve ortalama üstü performansıyla TT Arena çimlerine birkaç kez ayak basmayı hak eden Cem'e bir şans daha verilir. Cafercan Aksu-Galatasaray-Fenerbahçe üçgenini hatırlayın. 2005'te olması gerek, benzer bir senaryo dönmüş ve sonunda Cafercan imzayı Galatasaray'a atmıştı. Sonları benzemesin ama Cem'de de farklı bir durum olacağını öngörmüyorum.

Daha net bir bilgi almak için uğraştım ama Cem cephesinden gelen herhangi bir açıklama yok, konuşmama adına kulaklar çekilmiş anlaşılan. Gelişme olursa sizlere iletirim daha sonra...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Kaan dedi ki...

Açıkçası oyuncunun şimdi alıcağı para değilde gelecekte alıcağı parayı düşünerek ve bunu göz önüne alarak düşünmesi gerekiyor bunu bu yaşta yapması zor olucağından menajeri de bu yüzden var.Tabi menajeri cemden önce kendini düşünmüyorsa her zaman ki gibi.Açıkçası sonunun Cafere benziceğini düşünüyorum çünkü görülüyor ki kafa yapıları aynı.Oyuncuyu A takıma çıkaran yetenek orta tutan kafa yapısıdır.Cemin hem önceki olayları hemde şimdki hali pek o kafa yapısına sayip olduğunu düşündürtmüyor.

Bu arada uğur bence senin alt yapıdan çıkıcak oyuncu değerlendirmelerinde kaçırdığın notkanın kafa yapısı olduğunu düşünüyorum.

pclion dedi ki...

Kaancım, kafa yapısı dediğimiz şey dışarıdan edinilen bir imaj ve sen de bunu zaten olmuş olaylar üstünden vuruyorsun. Cafercan'ı da Cem Sultan'ı da izlemiş biri olarak kafa yapılarının benzer olduğuna pek inanmıyorum açıkçası, zorlama bir benzetme olur. "Kafa yapısı" diye bir genelleme yapamayız. Cafercan'ın sorunları çok daha farklıydı. Aydın Yılmaz'da olup da Cem'de olmayan kafa yapısını açıklayabilir misin bana mesela?...

Ayrıca beni düzenli takip ettiğini bildiğim için söylüyorum, her daim oyuncunun özgüveninin önemli bir faktör olduğunun altını çizmişimdir ancak bu söylediğini fazla abartmamak lazım. Emin ol, karakter olarak da düzgün bir çocuktur Cem...

Kaan dedi ki...

Valla anlatılanlardan yola çıkarak böyle bir benzetme yaptım ama sen Cemle yüz yüze konuşmuş birisin sen daha iyi süzebilirsin konuyu.

Benim merakım olayın bu safaya gelmesini Cem i sağladı menajeri mi?

Şuan çok önemli gelmiyor olabilir ama Cem in kaçırdığı bu ara dönem başını çok ağrıtabilir.GS anlaşır yada anlaşmaz sorun oyuncunun eline geçen fırsatı çok gereksiz bir sebeple itmesi.Bana göre Cem zaten beklenen bir oyuncu ve iyi bir oyun oynandığında çok rahat kontrat olarak istediğinden bile fazlasına ulaşabilir.GS açısından bakıldığında ben pek bir problem görümüyor daha çok genç gelip geçicek ama Cem açısından bakıldığında pek de mantıklı gözükmüyor olaylar.Zihniyette problem var.

pclion dedi ki...

Bence maddi bir problem var ortada, Cem ve menajeri hak etmediği bir sözleşme önerisi almış da olur, bilemeyiz. Sonuçta A takımda çıkıp gol atmış Anıl'ın aldığı sözleşme ortada. Tutup da bunun altında bir ücret önerildiyse ve piyasası çok daha yüksekse oyuncunun düşünme hakkı da var bence. Belki de A takıma çıkma ihtimalini düşük görüyor. Bu sebeple Cem'e yüklenmektense bir sakin olmak lazım bence...

Adsız dedi ki...

Cem doğru olanı yapıyor. Anıl sözleşmeyi yaptı. Peki seneye Galatasaray'da oynayacağının garantisi var mı? Bir takasa meze edilmeyeceği ya da saçma sapan bir takıma kiralanmayacağı ne malum.Herkes Cafercan örneğini vermiş. Ben Konya'da yaşıyorum ve fırsat buldukça gidiyorum maçlara. Çok açık ve net söyleyebilirim ki Aydın Yılmaz ile Cafercan'ın yerlerini değiştirirseniz bu takastan Galatasaray karlı çıkar. Galatasaray'da altyapı profesyonel bir şekilde yönetilmiyor ki Cem bu takımda devam etsin. Takımda kalman için eskaza bir maç oynarsan o maçta yanlışlıkla bir galibiyet golü atman ya da takımın bir abisi ile iyi arkadaş olman gerek. Cem de aklını kullanıp zamanında kendisinden daha yetenekli olan Özgürcan, Cafercan gibi oyuncuların kariyerlerine bakıp hareket ediyordur. Cafercan, Özgürcan, Mehmet Güven,Uğur Uçar gibi döneminin en yetenkli oyuncularını bir kalemde silebilmiş, Semih Kaya Murat Akça gibi oyuncuları paket edip tek bir oyuncu için istemediği bir kulübe göndermeye hazır bir kulüple niye genç bir oyuncu kontrat yenilesin. Yıllarca profesyonel kariyerlerine hazırlıyorlar kendilerini, profesyonel sözleşme onlar için bir nevi ÖSS tercihleri.. Ve Galatasaray iyi bir tercih değil artık. Mesele bundan ibaret.

Unknown dedi ki...

Cem Sultan TT Arena'ya getirilmiş maç için. Hazırlık kampına alınmamasına rağmen buraya getirilmesi bazı şeylerin aşıldığını gösteriyor bence. Umarım sizden iyi haberler alırız.

pclion dedi ki...

Valla önümde ısınıyordu. Cem diye laf attım ama 'thumbs up' yapmak dışında konuşamadık tabii ki. :)

Turkiskfotboll.com dedi ki...

Bence bu sezon Kazim, Cem ve Anilla oynasinlar santrafor olarak, bence bir 4-4-2 sisteminde Anil-Cem ikilisi iy isler yaparlar. Kac senedir birlikte oynuyorlar.

Bos bosuna paralarimizi fos bor forvete vermiyelim.

Adsız dedi ki...

En son Kasımpaşa maçında 3 gol atarak Hat-trick yaptı...
Bu sezon ise 12. maçında 11. golünü atmış oldu.A2 Ligine fazla gelen bir oyuncu ancak Süper Ligi kaldırabilecek düzeydemi..? Şüheli..
Anıl Dilaver A takımda şans buluyor , Cem'den çok daha mı yetenekli..Hayır..Anıl bizim oynadığımız sistemde ileri uçtaki kanatlarda görev alabiliyor..Cem ise ağır ve sabit oynayan bir fovet..
Yinede şans verilmeli oynasın bir iki maçta ona göre , hem o kariyerini şekillendirir hemde Galatasaray ne yapacağına karar verir...

Related Posts with Thumbnails