2010/11 ST Süper Lig Haritası

Bill Turianski'nin harita görselleri zaten yeterince popüler ancak bırakın yurtdışında, Türkiye'de dahi futbol hakkında görsel bulmak zorken bizim ligimizle ilgili zaman ve emek sarfedip böyle bir iş ortaya koymasına ben ayrıca saygı duyuyorum.

Bu sefer kendisine pek yardımcı olamadım ancak o zaten yeterince sağlam bir iş çıkarmış. Üstteki görselde Süper Lig'de bulunan 18 takımın verileri, forma, logo ve stat fotoğrafları ve Türkiye haritasına işlenmiş bir dağılım var. (Alttaki yazıyla benzeşmesi adına da önemli ayrıca)

Yandaki grafikte ise anladığım kadarıyla merkez müfusları ihmal edildiğinde Süper Lig'de yer alan şehirler gözüküyor. Nüfusa göre dizilse Trabzon'un küme düşüyor olması da ayrı bir gariplik tabii.

Bill'in gönderdiği yazıda Bursaspor ile Trabzonspor hakkında da iki derleme var ama onları fotoğraf kalabalığı olmasın diye almadım. Görsellere şuradan ulaşabilirsiniz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaş güzel iş(ler) becermiş, ama beni bir Kayseri'li olarak rahatsız eden iki şey var:

1- Kadir Has Stadı'nın eski resmini kullanmış; artık çelik yapı siyah, gri değil.

2- Kayseri şehir nüfusu 1.165.088e ulaştı; maalesef eski bir rakam kullanmış.

pclion dedi ki...

Hatalar vardır vardır elbete, özellikle nüfus konusunda ama fotoğraf aratırken buna rastlaması biraz bizim internet kültürümüzün problemi. Daha altı ay önceye kadar TT Arena denince kel alaka stat projeleri gazete haberlerini süslüyordu misal. Kadir Has Arena için de sağlıklı fotoğraf bulması kolay değil, mazur görelim o yüzden. :)

outlaw dedi ki...

@pclion,

"without metro area" şehrin merkez nüfusu düşüldüğünde değil, çevre nüfusu düşüldüğünde anlamına geliyor ...

@ceasarea,

türkiye'de şehir merkezi değil, ilçelerle birlikte toplam nüfus kullanılır genelde. bu açıdan kafa karışıklığı olmuş olabilir. bir de nüfus rakamlarının sürekli değişmesi ve istatistik enstitüsünün güncelleyememesi gibi bir sorun var. yoksa dediğin kayseri'nin yanında istanbul ya da diyarbakır için de geçerli (olurdu)...

Adsız dedi ki...

Bi kere onlar nüfus değil takımların toplam taraftar sayısıdır

Related Posts with Thumbnails