Tunay Torun, Hamburg & Türkiye

Türkiye Ligi'nde başarıya giden yolda sağlanması gereken şartlardan birisi bence takım içinde istikrarlı bir ikinci skorer çıkarabilmek. Sadece ileriye atılan 9 numaranın ayağına bakmak zaten gol ortalamarının düşük olduğu ligimizde olumlu sonuç getirmiyor. Alex ve formda bir Harry Kewell'la örneklenebilecek bu işi layıkıyla kotaran son yerli forvet Necati Ateş'ti. Yeni nesil 9.5 numara ihtiyacı bu kadar üst düzeydeyken Hamburg'un 20 yaşındaki Türk oyuncusu Tunay Torun ismini tekrar hatırlamakta fayda var.

Galatasaray altyapısı çıkışlı oyuncuların alt yaş kategorilerinde daha çok boy gösterdiği dönemde birçok turnuva izliyordum, Tunay'ı tanımam da o turnuvalardan biri olan 2007 Karadeniz Oyunları'na rastlar. Batuhan Karadeniz'le önlü arkalı oyunu, iki ayağına da hakim oluşu, diriliği ve gücüyle özel bir adam olduğunu fazlasıyla belli ediyordu zaten, oradan kısa süre içinde ümit milli takıma kadar yürüdü. Takımı Hamburg'da da aldığı süreleri gittikçe arttırıyordu, tabii bu yıla kadar.

Geçen sezon 19 Bundesliga maçına çıkıp iki de gol atan Tunay, bu sezon Bundesliga'da tek dakika dahi görev almadı. Hamburg'un ikinci takımıyla amatör ligde tek maça çıkan Tunay'ın bildiğim bir sakatlığı da yok. 92 doğumlu Güney Koreli forvet Heung-Min Son takıma cuk oturdu ve Tunay'dan epey bir rol çaldı. Üstelik bu yıl Tunay'ın kontrat yılı ve 2011 yazında mevcut sözleşmesi sona eriyor.

Görünen o ki ümit milli futbolcu, Hamburg'un gelecek planlarındaki yerini büyük ölçüde kaybetti ve Türkiye Ligi için elle tutulur bir alternatif haline hızla geliyor. Ligin gece kuübü düşkünü genç golcüleri Sercan ve Batuhan'dan hiçbir eksiği olmayan Tunay, ikna edilirse Muhammet Demir'le birlikte gelecek yılın en büyük 'bonusları' olabilirler.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

Adsız dedi ki...

dostum genç oyuncular konusunda cok güzel yazılar yazıyorsun kulüpler için cok iyi öneriler getiriyorsun.. son bir ayda yazdığın sözleşmesi sezon sonu bitecek 3 oyuncuyu (oguzhan muhammet tunay) süper ligde hangi takım kadrosuna katsa bugün için olmasa bile önümüzdeki yıllar için cok saglam bir yatırım yapmış olur..

galatasaray gibi transferde 50 bin doların bile hesabını yaptıgını iddaa eden bir kurumda acaba senin sesini duyan yetkili sahıslar war mı merak ediyorum..? sözde kurulacak bir scout ekibi çalışması wardı onun da ne kadar gercekci bir söylem oldugu da tartışılır ama böyle bir organizasyon içinde senin gibi kişilerin olması gerektigini düşünüyorum..

Adsız dedi ki...

Tunay çok ciddi bir sakatlık geçirdi. Takımla antremanlara başladığı 10 gün falan oluyor. Yakında forma giymeye başlar yeniden. Ucuza kapmak pek mümkün değil yani.

pclion dedi ki...

Sakatlığı olması daha açıklayıcı tabii ama Tunay'ın hâlâ sözleşmesi bitiyor ve ikna edilirse Bundesliga mantığı gereği devre arasında dahi yol verilir bu tip oyunculara. Bedavaya olmasa da maksimum 2-2.5 milyon avro derim ben.

Yunus, teşekkür ederim güzel sözlerin için. Bu oyuncular az çok takip eden herkesin "bilmesi gereken" oyuncular aslında, kulüp yöneten insanlar milli takımlarda oynayan oyuncuları bilmiyorsa işimiz var...

Erdal Güngör dedi ki...

Tunayın kankası Togay Ali Arslan da fena değil,sezona başında A.Aachen'e kiralık gitti

pclion dedi ki...

Togay Ali Arslan Türkiye U-21'e çağrılmasına rağmen Almanya'yı tercih etti yalnız. İyi topçu da bu kararın hemen ardından Türkiye'ye gelmek istemesi zor gibi abi...

Adsız dedi ki...

Bundesliga'da geleceği olan hiçbir oyuncu TR'ye gelmez. Neden gelsin ki, önünde daha yeni Misimovic örneği var.

Tunay yavaş yavaş forma giymeye başlayacak ve muhtemelen Hamburg'la kontrat yenileyecek.

excellence dedi ki...

Bu arada Galatasarayin Eren Albayragin isini bitirdigini okudum. Nekadar dogru nekadar yanlis bilmiyorum tabi.

Adem dedi ki...

Tunay, 7 aydır sakattı ve yeni iyileşti. Hatta sakatlık sonrası çıktığı ilk maçta gol attıktan sonra ağladı. Umuyorum ki bu süreçte yetkililer kendisiyle gereğince ilgilenmiştir. Trabzonspor'un deli gibi ihtiyacı olduğunu düşündüğüm bir isim. Deniz Yılmaz, Tunay Torun... Devre arasında "RAkiplerin kaç forveti varsa bizim de o kadar forvetimiz olacak." sözünü tutar umarım Sadri Başkan, sezon başı tutamadı da...

Erdal Güngör dedi ki...

Pardon ismini yanlış yazdım Tolgay olacaktı.

Haklısın ama bence milli takım bazında yanlış tercih yapmış onun mevkisinde Mario Götze ile Marco Reus var ve şu sıralar formları üst seviyede,tercih onlardan yana olacaktır malum Alman kökenliler.Bence Mesut Özil örneği bir istisnaydı yeniden tekrarlanacığını sanmıyorum zamanın siyasi gidiş hattına göre nabıza şeker takviyesi diyelim.

pclion dedi ki...

Erdal abi, bence de haklısın. Alman kökenli hücum oyuncuları baya yükselişte, daha U-19'dan gelenler de var. Türkiye için bile şansı sınırlıyken hangi akla hizmet Almanya dedi, çözemedim. Burada forma buluyorken hele.

Valla "Misimovic kovulurken Tunay niye gelsin" diyene saygı duyarım, ağzımı da açmam. :) Bir umut yazıyorum işte.

Adem abi, sakatlığını hakikaten bilmiyordum ben, işleri değiştirir tabii ama gözden ırak, gönülden ırak mevzusu yine de geçerlidir. Koreli oyuncu da baya iş yaptı, Tunay sene sonuna kadar istediği süreleri alamazsa şaşırmamak lazım. Türkiye'de zirveye oynayan her takım bu tip oyuncular için tetikte olmalı.

Hatta abartayım, sakatlıklar dahi büyük bir fırsattır. Tamamen forma girmiş, genç bir yeteneği Bundesliga'dan zaten koparamazsın. Barış Özbek'lere tav olursan ayrı mesele de....

Adem dedi ki...

Uğur, sana katılıyorum ve aynı zamanda bu adamların tüm profesyonelliklerine rağmen, en formda oldukları zamanlarda ülkemizi seçmeleri için bir ihtimal varsa o ihtimal hep vefadan geçiyor. Böyle anlarda biraz Romantik davranılmalı. Hakediyorlar çünkü bu çocuklar. Onları Almanların ümidini kestikleri anlarda dahi aynı şekilde kucaklarsak, ki yapmamız gereken budur, hem kulüplerimiz, hem ülke futbolu, hem de Almanya'daki türkler kazanır. Yok eğer sakatlandıklarında Almanlar gibi sırt çevirirsek edindikleri tecrübeler, ileride kendi durumlarında olacak futbolcular için belirleyici olabilir.

Adsız dedi ki...

hamburgda oynamayı galatasaray fenerbahçe yada beşiktaşta oynamaya tercih ederdim.

chemsjheer dedi ki...

avrupada bu sezon sözleşmesi bitecek oyuncuların listesi bende mevcut uzun zaman ugrastım ama 775 futbolcunun mevki yası bedeli var tüm ligler (hemen hemen)incelendi 27milyon€ dan 50000€ ya kadar futbolcu var buraya göndersem hepsi sığmıyor mail adresi verirseniz excel formatında göndereyim. yayınlarsanız hem turk futbolunun gereksiz para kaybını engellemiş hemde ocak ayında ucuza alınma ihtimali olan oyuncular belirlenmiş olur.bilgiler transfermarkt den alınmıştır.isteyen olursa lige mevkiye ve bedele göre sıralanmış listeleri mailine göndereyim.

Related Posts with Thumbnails