Trabzonspor 2-0 Galatasaray || Bazen...

Galatasaray'a Hagi elinin değdiğini görebilmek için kahin olmaya gerek yok. Hagi'nin geldiği ilk gün kadrodan elinden gelen verimi almaya çalışacağını, daha bütünleşik bir savunma yapmaya çalışacağını ve 0-0'ın üzerine bir satranç oyuncusu gibi hamlelerini planlayacağını biliyorduk. Hagi'nin bilmediğiyse elindeki bazı oyuncuların birer saatli bomba olması ve her an bütün sistemi çökertecek cinsten işler yapabilmesi.

Nisan ayında Galatasaray'a havlu attıran maçlardan biri olan Trabzon deplasmanını yakan Emre Güngör bugün kadroda yok ama Servet Çetin'in yaptığı hata da ondan aşağı kalır yanı yok. Ee, Hagi hocam. İstediğin kadar doğru bir maç planı kur, maçı son bölüme kadar gol yemeden getirip üreteceğin ilk net pozisyonda skoru almayı planla ama elde oynatmaya mecbur olduğun stoper belki de Servet'i büyük bir tehdit haline getiren o lanet özgüveni gelir, senin planlarını buruşturup çöpe atar. Doğruları yapmak işte o an çok da önemli değil.

Şu Galatasaray yapısından bir çözüm üretip zirveye oynama yolu bence yok. En azından ben takımın omurgasını oluşturması gereken 5-6 yerli oyuncunun bu kalibrede olduğuna inanmıyorum ve bu hastalıklı yapı düzelmeden de istikrarlı bir başarının hayal olduğunu düşünmekteyim. Bu görüşüm sabit olmakla birlikte eldeki malzemeyle en uygun yemeği yapmaya çalışmak her zaman gerekli ve Hagi de bunun için elinden geleni yapıyor. Bence ligin en homojen ve yeterli kadrolarının başını çeken Trabzonspor'la deplasmanda oynayacak takım da buydu, daha iyisi de şu şartlarda olamazdı.

Futbol oyun disiplinine sahip her takıma en az bir gol şansı tanır, dakikalar ilerledikçe de Galatasaray'a bu fırsatın geleceği belliydi. Servet Trabzonspor'a golü hediye etti, Pino o gelen pozisyonu kötü bir ıskayla harcadı. Benim için maçın tek değişkeni bu. Bazen denk geçen maçlar kaybedilir ama Galatasaray'ın konumu bir "bazen"i kaldırmayacak kadar kırılgan. Sezona mantıksal açıdan nokta koyuldu belki de, en azından aklım fikrim şu takımdan UEFA Avrupa Ligi bileti dışında bir talepte bulunmanın hayalperestlik olduğunu söylüyor. Hagi iyi bir teknik adam ama Arda'sı ve Baros'u olmayan bu malzemeden çıkan yemek bu. Papazın da pilava karnı toktu bugün. Olmadı. Trabzonspor'u aslında durdurmuş olmak, pozisyon vermemek Galatasaray'ın yapabileceği tek şeydi. Yoksa yapacak bir şey de yok.

Trabzonspor'a gelirsek... Şenol Güneş gibi bir taktisyenleri ve fazlasıyla yeterli bir kadroları var. Bugün Selçuk ve Colman'ın yarattığı farkı Galatasaray'da yaratmanın mümkün olmadığını bilmek benim için acı verici ama Trabzon için iyi haber. Stoper rotasyonunda defoları var ve belki Selçuk-Colman ikilisini üçleyecek ve arkalarını süpürecek bir oyuncu eksikliği çekiyorlar ama şu halde dahi Türkiye'nin en iyi takımlarından biriler. Şenol Güneş'e yatırım yapmak onlara çok şey kazandırır. Kısır çekişmelerle bu tip adamların paçalarından çok çekildiğini gördüm ama şu oturmuş kadroyu şekillendirmesine izin verilirse ortaya daha iyi bir takım çıkacaktır kesinlikle. Şenol hocayı severim, yolu açık olsun...

Benim için keyifsiz bir maç sonu oldu ama bari ana fotoğraf keyifli bir şeyler olsun dedim. Hagi güzel adam...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

mre dedi ki...

Servet'in yaptığı hata bir yana (ki bence affefilmezdir ama aynı zamanda Servet özelinde normaldir) Hagi'nin yaptığı değişikliklerin hepsi takımı geri götürdü. Hele Cana'nın çıkarılıp Sarp'ın o bölgeye kaydırılmasıyla savunma disiplini ve yerleşimi darma dağın oldu. Keza Emre Çolak ve Kewell'da katkı yapmadıkları gibi çıkanlardan çok daha kötüydüler. Aslında F.Bahçe maçında da aynı yanlışları yapmış ama skor iyi gidince ve ilk maçı olduğu için önemsenmemişti.

Aslında Hagi ilk döneminde de bu saçma değişiklikleri yapıyordu bir şey değişmemiş. Meşhur 5-1'lik kupa maçında Ribery'i erken çıkarmış ve farkın belki 6-0'ı unutturacak seviyeye gelmesini engellemişti. Necati'yi de sürekli 60'larda çıkarırdı. Hatta galibiyetin şart olduğu bir G.Birliği maçında Hakan Şükür yerine Cafercan'ı almıştı. Sözün özü Hagi ilk 11'i yapsın ama sonrasında müdahale etmesine izin verilmesin. Pişmiş aşa su katıyor.

Nevzat dedi ki...

Her macta Cana'yi 50-55 dakikada cikarilmasina anlam veremiyorum.

Adsız dedi ki...

Uğur merhaba,

Maçı çok doğru özetlemişsin bence, tebrikler. Hoca değişti fakat malesef sorunlar değişmedi işte. Değişmeyecek de işin üzücü tarafı.. Hagi'nin Fenerbahçe deplasmanından puan alması (!) sayesinde önemli bir kredisi oluştu. Uğur Meleke'nin bu haftaki "Düzen böyle" yazısında değindiği gibi yeni bir hocayla oyuncular biraz gaza geldiler bişeyler yaptılar ancak sonuç yine de değişmeyecek. Gaz metodolojisiyle olacağı en fazla budur zaten.

Bu adamlar bir süre sonra Hagi'den de Tugay'dan da sıkılırlar onlarında kuyusunu kazıverirler. Bu takımda çok fazla adam var 2. lig topçusu olabileceğinden bile şüphe ettiğim. Hagi'nin rüzgarıyla Rijkaard'ın düştüğü durumu çok ama çok hızlı es geçtik gibime geliyor. Bu mudur Galatasaray taraftarı ? Ben şahsen böyle bir kulübün taraftarı olmaktan utanç duyuyorum. İnsan evladı 2 tane orta saha 1 tane de defans veremedik adamın eline ve şimdi Hagi'nin şekerli anti-futboluna alkış tutmaya hevesleniyoruz. En azından benim sağda solda gördüklerim bana bunu anlatıyor taraftar halet-i ruhiyesine dair. Hagi'nin de sonuç alma kaygısıyla böyle talihsiz bir oyunu oynatması da bence ayrıca üzücü.

İzledim ben bu akşam "bana güvenilirse bana verilen her görevi en iyi şekilde yaparım" diyen o insan müsveddesiyle saz heyetini sahada. Ona duyulan o güvenle attı topu taça her defasında. Büyük defansör nitekim..

Biz bir arkadaşla bir proje geliştirdik Uğur; Spor Toto Süper lig için, biraz da ondan bahsedeyim izninle. Antrenör havuzu projenin adı, kısaca AH. "Kulüpler Ah! dediklerinde yanlarında AH var." sloganımız. Yeni antrenör geldiğinde ilk maçlar hep kazanılıyor ya hani, ya da en azından kaybedilmiyor, ya da kaybetsek bile sanki herşey daha güzelmiş gibi geliyor ya... ya da çok daha kötüsü.. neyse... Biz de kulüplere antrenör havuzu sağlayan bir firma kuralım orada kah yabancı, kah yerli, kah genç idealist, kah tecrübeli kurt; her türlü hoca bulunsun dedik. Kulüpler de hocalarla sözleşme imzalamasınlar sadece bizden hoca kiralasınlar diyoruz. Üstelik minimum kontrat bir hafta ! Böylece adamı getirdin, baktın maç kaybetti. Vur kıçına tekmeyi hemen başka bir hoca getir. Ah! demen yeterli, biz oradayız. O meşhur "bizi bilen yerli hoca"/"kariyerli yabancı hoca" döngüsünü istediğin ritimde döndür. Tazminat derdi yok, üstelik tercüman da bizden ! Sansür için de ekstra ücret talep etmiyoruz tercümanlarımızın hepsi özel eğitim aldılar.

Hoca havuzu daha ziyade bir hizmet projesi, devrimsel nitelikte değil. İhtiyacı göz önünde bulundurduk ve böyle bir fikirle geldik. Tek derdimiz yatırımcı bulmak şu an. Daum'la anlaştık bile !

Proje tutarsa aynısını kulüp yönetimleri için de düşünüyoruz. Bu sayede taraftara açılmak gibi bir planımız var. Fakat işte o zaman gerçekten devrim olur gibime geliyor.

WS

tobias dedi ki...

sence gs için sezon bitti mi. bundan sonra hedef uefaya katılmak mı olmalı.

Adsız dedi ki...

Cananın Fiziki problemi olduğunu düşünüyorum onun gibi fizik gücü ile oynayan bir adamın yerine laktak testinde misimovicin 1.çıkması takımın fizziki durumu ortaya koyuyor misimovic süper bir fiziki durumu olduğunu değil.Servete hiç deyinmiyorum.Ama Ardanın olmadığı maçlarda Sabrinin üslenmeye çalıştığı liderlik ve performansı alkışlanıcak düzeyde.Emrede oyuna girince ilerde lider olup topu yönetme çabasında arasıra beceriyor ama çok hırs çok heycan bazen ceza sahası dışından vole atmaya sebep oluyor.Artık bu maçta çıkıp GS eleştirmek skor eleştirisi olur.Sonra bir gün bu misimovic ligi dağartır dersiniz ötekigün galatasaray kadro sunda büyük oyuncu yok dersiniz engin baytarı büyük oyuncu yaparsınız.

Adsız dedi ki...

Bu takımda degişen hiç bir şey yok sadece hoca degişti sahadaki akamlar aynı önce bunların zihniyeti degişmeli ondan sonra kazanalım eger şu alınan skorla hep futbolculaın suçu yani kısaca kim gelirse gelsin degişmez. keşke a2 den adam çıkarsaydıda öyle yenilseydi a2 savunması bile böyle hatalar yapmıyor servet şimdi karierindeki çiziklerinde birtane daha oldu hayırlı olsun . bana göre bu takımdan birşey olmaz bu kadar ümitsizim .

Adsız dedi ki...

Bana göre galatasaray havlu atı bu aleni beli hiç olmazsa uefa aşkına saldırsalar bari ama onlarda bu ruh yok o ruh alt yapıda var hiç olmazsa onları örnek alsınlar defansa yusuf onur arıkan genç hırslı ahmet kesim .ve sinan önliberonun bel kemigi solda berk nezir oglu bu çocuklar abilerinden daha hırslı.inşallah haci bunlar görürde şans verir ama zannetmiyorum versin hala takım içerden müdahale ediliyor....

Adsız dedi ki...

Servet ve Mustafa sarpın mukavelelerini merak ediyorum..
Bu adamları başımaz bela edenlere lanet olsun..

Related Posts with Thumbnails