Spor İletişim 2011

Bağış Erten direktörlüğünde medyadaki birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleştirilen Kadir Has Üniversitesi Spor İletişimi Sertifika Programı, dördüncü dönemi için yapılacak sınav yarın. Geçen yıl katıldığım programın sınavıyla ilgili birçok dostun bilgi istemesi üzerine bildiklerimi elimden geldiğince aktarmaya çalışacağımı söylemiştim ama bloga yazmak bir türlü kısmet olmadı. Bugünkü vizeyi de atmışken söz verdiğim insanları mahçup etmemek adına en azından sınavla ve programla ilgili temel konulara değineyim.

1-Sınav
*Öncelikle yapacağınız hazırlıklar bugüne kadarki birikiminizi ölçmeye yönelik. Bu sene NTV Yayınları'ndan çıkan Spor Kitabı'ndan faydalanılsa da genel olarak spor ve genel kültürünüz ölçülecek. Sınavı etkileyecek düzeyde bir hazırlık yapmanız zor bu açıdan.
*Öte yandan birkaç konuya göz atmanızda fayda var ki yüzeysel ve basit olması bakımından Wikipedia tavsiyemdir.
  • -Olimpiyat Tarihi, Olaylı geçen Olimpiyatlar
  • -Dünya Kupası Tarihi, Ev sahipleri, Kazananlar
  • -İsim isim kış sporları
  • -Bisiklet ve Tenis'teki major turnuvalar
En azından bu dört ana başlığa göz gezdirirseniz muhakkak işinize yarayan bir detay yakalarsınız. Geçen yıl Spor Kitabı kaynak gösterilmemişti, oradan ne soru gelir bilemem açıkçası.

*Dediğim gibi, sınav sadece spor kültürünüzü değil genel kültürünüzü de ölçmeye yönelik. Kel alaka bir sürü soruyla karşılaşmanız mümkün. Türkiye yakın tarihinden de gelebilir, hukukla ilintili bir soru da. Benzer bir şekilde spor kitapları, müzikleri ve filmleriyle ilgili de bir bölüm mevcut. Buralarda zaman zaman hislerinize güvenip tercih yapmak durumunda kalabilirsiniz, söyleyeyim. Mümkünse de ikiye indirmeye çalışın ve zor olanı seçin. :)

2-Program
Bir kere her şeyden önce programın başında Bağış Erten gibi bu işi ciddiye alan bir adam var ki sırf onunla yapacağınız dersler için bile ben bu programa girerdim. Haftasonu 10-14 (genelde 15-16'ya uzar) arasında yapılan programda bir gün sizlerle birlikte olacak ve birkaç hafta içinde hepinizi birebir tanıyor konuma gelecektir.

Bağış Erten'in dışında Mert Aydın, Barış Kuyucu, Mehmet Demirkol gibi spor basınının önemli simalarından dersler göreceksiniz ki özellikle bu üçlünün derslerine tekrar girmeyi ben de isterim. Sadece bu üçlü de değil tabii, çok geniş ve dolu bir akademisyen kadrosuyla birlikte olacaksınız. Geçen yıl Bağış abiye yardımcı olan isimlerden Mustafa Taha ve Melike Güney'in ismini de anmadan geçmeyeyim. Özellikle Mustafa'nın beyninden taşan spor kültüründen faydalanmanız tavsiyemdir.

3-İş İmkanı
"Bu sertifika programı bana yol/yemek/su olarak geri dönecek mi" derseniz okuduğunuz hiçbir okul gibi bu programın da herhangi bir iş garantisi bulunmuyor ama yetenekleriniz doğrultusunda yönlendirileceğinizin ve arada kaynamayacağınızın garantisini ben verebilirim. Mesela geçen yıl programın hemen başında bir arkadaşımız Basketbol Federasyonu'nda işe başladı ve şu anda da görevine devam ediyor. Onun dışında özellikle gazete stajı imkanı var ki benim de çalıştığım Taraf gazetesinde bu programdan gelen iki arkadaşımız daha var. (Tanıyanlarınız için özmaradonaefe ve ati_gol @twitter)

Geçen yıl toplamda 10-15 staj ve iş imkanı çıkmıştı yanılmıyorsam. İrtibatı koparmayıp Bağış abiyle teması kesmeyenlerden daha sonra yerleşen oldu mu bilmiyorum ama bir çeşit mezunlar derneği gibi çalışmaya ve mümkün olan yerlere arkadaşlarımızı yerleştirmeye çalışıyoruz. Benim fikrimi soracak olursanız iş bulamayacağım garanti bile olsa haftasonlarının bir bölümünü bu programa ayırmak gelecek için sizlere çok şey katacaktır.

Çok konuştum. Yeter herhalde...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Bir daha ki programa katılmak için ne yapmak gerek ? Birde ne zaman olur ?

pclion dedi ki...

Bir dahaki programa katılmak için yarınki sınava girmen gerek, giriş ücreti 20 TL'ydi. Duyurmakta baya bir geç kaldım, o yüzden özür dilerim. Ama geçen yıl dekontu eksik getirenler de sınava girebilmişti yanılmıyorsam, zaten bankamatikten de yatırsanız sınava yetiştirme şansınız var. Problem çıkarmayacaklardır.

Program ise şubat-haziran ayları arasında...

Adsız dedi ki...

uğur abi peki yaş sınırı kaç?

TribunselSevda dedi ki...

Geç kaldık desene tüh :/ Bi sene daha beklicez anlaşılan

pclion dedi ki...

Adsız, yaş sınırı yok. Liseli (!) sınıf arkadaşlarımız da vardı...

alperensaylar dedi ki...

bağış erten'in tişörte hayran kalmamak elde değil. tabi bu imkanların/programın istanbulda olması da biz ankaralıları, ankaralı üni.lileri de pek bir üzüyor :)

ceren dedi ki...

Evet keşke bu program Ankara'da da yapılsa.Bu isteği Bağış Erten' e iletmeniz mümkün mü?Belki bizim gibi Ankara'da olup da katılmayı çoook isteyenlere bi çözüm bulunur.

Adsız dedi ki...

bunları yazarken soruları görmüştün, değil mi hadi itiraf et :)

Related Posts with Thumbnails