Oğuzhan Özyakup'un Türkiye Yolu

Hiddink'in İngiltere gezisi malum. Hollandalı, milli takımda oynama ihtimali bulunan Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Nadir Çiftçi, Yılmaz Aksoy ve Jem Paul Karacan için görüşmelere gitti. Bu gezi orta vadede Türkiye Milli Takımı'nı şekillendirecek, yeni bir yaklaşımın habercisi.

Blog arşivinde görüleceği üzere Mesut Özil'in, daha önce de Serkan, Yasin, Ömer gibi diğer oyuncuların tercihlerini irdelerken bu yaklaşım probleminin altını sıkça çizmiştik. Bu perşembe Taraf'a yazdığım yazı da bu konuyla ilgiliydi. Hiddink, federasyon için önemli bir güvence ve dayanak noktası oluşturunca belli ki bu konuda da yeni bir strateji oluşturulmuş ve bu yönde önemli hamleler geliyor. Mehmet Ekici'nin ikna edilmesinin ardından İngiltere'ye yapılan gezi ise bu hamlenin en önemli ayağı.


Neden en önemli çünkü Türkiye'ye sınıf atlatma potansiyeli olan iki isim var orada. Birisi Gökhan Töre, diğeri Oğuzhan Özyakup. Gökhan, Almanya'nın ısrarlarına karşın Türkiye forması giyecek gibi gözüküyor. Onun durumunu da ayrıca irdelemek lazım gerçi. Şimdilerde Hollanda U-19 takımının kaptanlığını yapan Oğuzhan'ın Mesut Özil'in tercihi sonrası Fatih Terim'e yaptığı gider ise hâlâ akıllarda. Milli takımın hücum hattını üstlerine kurabilecek kadar değerli olan bu ikiliyi ikna etmek fazlasıyla kritik.

Guus Hiddink de Hollanda'dan zaten aşina olduğu bu yeteneği Türkiye'ye kazandırmak adına bir yıl çizmiş. Arsenal altyapısını takip etmek için en değerli kaynak olan Young Guns'ta konuyla ilgili iki haber yer aldı. Oğuzhan'la görüşen Hiddink hocamız önünde Fabregas, Rosicky yetmezmiş gibi Wilshere, Ramsey'nin de dahil olduğu bir rotasyon olan 18 yaşındaki Oğuzhan'ı PSV'ye getirmek istiyor. Orada kendisinin gelişimini yakından takip edecek olan Hollandalı, Oğuzhan'ı Türkiye'ye hazırlayacak.

Oğuzhan ise bu ziyaretin herhangi bir anlam ifade etmediğini ve henüz bir seçim yapmadığını söylemiş. Öncelikle Arsenal'deki geleceğinin ne olacağını belirlemek isteyen Oğuzhan'ın sözleşmesi 2011 yazında sona erecek. Blogun eski haberlerine göre Wenger'in çok beğenmesine karşın A takım imkanı sunamadığı yeteneğin taliplileri arasında Türk takımları da var. Bu hikayenin devamına önümüzdeki dönemlerde göz atarız beraber...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

excellence dedi ki...

Ugur, konuyla bir alakasi yok ama benim cok begendigim Yekta Kurtulus'u milli takima davet etmis Hiddink. Superligde transferini cok istedigim iki adamdan biri Yekta.

Digerise Emenike tabiki. Ama Pino nun patlama yapmasi elde de Barosun olmasi nekadar ihtiyac duyuru onu bilmiyorum. Belki sene sonunda Baros u satma plani varsa Emenike cok yerinde bir transfer olurdu.

Adem dedi ki...

O yol kapalı. Oğuzhan'ın Türkiye Millî Takımını seçmesi çok düşük bir ihtimal. %90 Hollanda forması giyeckek, yani hep bu seviyede kalırsa. Hollanda Millî Takımına girecek seviyeye gelemezse bizim Millî Takımı seçer belki.

pclion dedi ki...

Adam kaptanlık yapıyor zaten takımında, tabii ki zor. Hiddink yokken hiç yoktu en azından, görüşmek dahi önemli şu aşamada.

Excellence, ikisi de benim çok beğendiğim oyuncular. Şu takımda banko oynarlar, o kesin...

Related Posts with Thumbnails