Galatasaray'ın Bugünü & Yarını

Trabzonspor hariç herkes kör topal ilerlerken Galatasaray'a Ali Sami Yen'de belki de son kez gelen ümitlenme şansı, Hikmet Karaman'ın Manisaspor'u önünde eridi, gitti ve artık bu sarı-kırmızılılar için yolun sonu, denizin bitişi demek. Futbol lalesi diyerek gönderilen Rijkaard'ın yerine getirilen ve bence elinden gelen her şeyi yapan Hagi'nin de bu takımın belinin doğrultamaması, önce futbolcuların, daha sonra da yöneticilerin sorumluluğuna işaret ediyor.

Galatasaray tarihinde birçok zor dönem yaşadı. 90'larda Saftig, Sigi Held, 2000'lerde ikinci Fatih Terim dönemi vs. lakin bugüne kadar bunları tolere edecek sportif başarı mevcuttu ve kulübün ekonomik durumu daha iyiyi beklemeyi sürekli erteletiyordu. Stadın inşaatına son çiviyi çakmak üzere olan ve son üç yılda transfere 40-50 milyon avro ayırmış bir Galatasaray'ın iki yıldır ilk ikiye giremeyip bu yıl kasım başında havlu atacak duruma gelmesinin ise mantıklı tek açıklaması yapılan planın tamamen yanlışlığıdır ve bu da yönetimlerin sorumluluğundadır. Hatta Galatasaray öyle bir transfer dönemi bıraktı ki buna plan demeye de bin şahit gerek. Transfer döneminde transfer sorumlusunu değiştiren, Avrupa'ya feci bir şekilde veda ettikten sonra iki yabancı alıp "Artık hocamızın da bahanesi kalmadı diyen" kaç başkan vardır ki takımını şampiyonluğa taşıyan?

Tüm bunları bir kenara koysak dahi saha içine bakınca Galatasaraylıların içi kararıyor, tutunacak bir dalı da kalmıyor. İlic'in, Song'un paraları ödenmediği için takımdan ayrılmak üzere olduğu dönemleri de gördü bu taraftar fakat asla sahada bu kadar varlık gösteremeyen, amiyane tabirle kişiliksiz bir takım izlemedi. Öyle bir futbol oynanıyor ki sahada, artık komplo teorisi üretip "Bilerek oynamıyorlar" demek bile yeterli değil. Galatasaray futbolcuları istese de oynayamayacak kapasitede değil ve bu artık açıkça görülüyor.

Bu kulüp tarihi boyunca milli takımlar için en büyük vitrinlerden biri olmuştur. Daha önce milli forma yüzü görmemiş birçok oyuncu Galatasaray'a geldiği için milli takımın banko oyuncusu haline gelmiştir ama artık bu takımda öyle oyuncular oynuyor ki senede 40 maça çıksa dahi adı Türkiye için anılmıyor bile. Barış Özbek, Mustafa Sarp, Ayhan Akman... Öte yandan Arda Turan'ı bir kenara ayırırsak seçilenlerin de mevkiisi gereği "zorunluluktan" dolayı oralarda olduğu görülüyor. Servet Çetin oraya performansı için seçilmediğini söylemek zor olmasa gerek. Sabri Sarıoğlu, üç-dört yıl evvel Galatasaray'da dahi yerini koruyamazken şimdilerde takımın en iyi birkaç oyuncusundan biri olması sadece onun gelişimiyle açıklanamaz.

Bazı yorumculara kanıp Lorik Cana'dan Bank Asya 1.Lig'de 30 tane olduğuna inanan, Galatasaray'ın kurtuluşunun Kewell'ın def edilmesinden, Elano'nun gönderilmesinden geçeceğine inananlar hâlâ mevcuttur ama Galatasaray yönetimi bilmeli ki Lincoln'ün medyaya kurban edilmesinden bu yana gelip giden birçok kariyerli yabancının burada tutunamaması ve istenileni verememesinin tesadüf olmadığını anlayan insanlar var. Papaz artık pilav yememeye karar verdi ve yönetime "fazlasıyla" yakın olan Galatasaray tribününün organize taraftarları dahi artık isyan bayrağı açmanın eşiğinde. Çanlar Adnan Polat ve arkadaşları için çalıyor. Mart 2012 kongresi uzak gibi görünse de uzaklar kısa bir süre içinde yakın olabilir...

Bu yazı 15 Kasım 2010'da Goal.com Türkiye için yazılmıştır...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

10 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Kewell çok yetenekli, oynadığı zamanda çok faydalı birisi, normal hayatında da inanılmaz düzenli bir insan. Antrenmanlarda herkesten önce koşmaya başlar, sahadan en son çıkar, ancak kronik sakatlığı varken onu sırf taraftar seviyor diye tutmak saçma. Yılda kaç maç oynuyo bu adam ? Linderoth'da inanılmaz yetenekliydi ama iyileşmeyince yollandı. Kewell'a ödenen paralara yazık bence.

mirmak dedi ki...

kewell'a ödenen paralara gelmeden önce 1 milyon lira/avroya alınan serkan kurtuluş var. 2 sene önce alındı bu çocuk.

sonrasında gökhan zan 2 milyon avro garanti para.

serdar özkan

çağlar birinci için 5 genç çocuk verildi üstüne 1.5 milyon avro ödendi denizliye.

şu yukarıda ismi geçenlerin hiçbir katkısı yokken

kewell'ın aldığı 1 milyon avro garanti para +maç başına ücretin neresi kötü.

kewell'a ödenen paranın yazık olmaması için maçlarda pozitif katkı sağlamayan Mustafa sarp ve ayhan'dan daha mı az kazanması gerekiyor? bu adamın kazandığı parayı haketmesi için ne olması lazım?

şu sorduğum soruya cevabınız evetse biin ki kewell, ayhan'dan sarp'tan az kazanıyor şu an...


Ciddi anlamda fenalık geldi bana.
Bu Rıdvan Dilmen, Erman toroğlu, Sergen Yalçın, Bülent korkmaz gibi eğitimi bile olmayan adamları dinleyip dinleyip onlara uyan, onların söylediklerini kendine düstur edinenler futbol ile ilişiklerini kesseler keşke. Rıdvan kendi gibi cahil tayfasını da alıp gitse bu ülkeden belki o zaman kurtuluruz bu Adnan Sezgin gibilerden...

Ozan dedi ki...

@ CaptainIrmak

kewell'a ödenen para az bile adam sırf taraftar seviyor diye kaldı derdi para olsa giderdi

artık adnan polat ne bahane uydurucak merak içindeyim kasım ayında lige havlu atan bir galatasaray yarattı galatasaray tarihinin efsane başkanı olabilcekken en kötü başkanları arasına girdi malesef polat beterin beteri varmış özür dilerim canaydın

gillerprensi dedi ki...

Bir şey diyeceğim şaşıracaksınız:D

97'de bu yana CM oyanarım. Galatasaray'ı 5 kez üst üste alıp sezon ortasında kovulduğum başka bir sezon olmadı:D Yok böyle bir kadro

Ugur C. dedi ki...

suc kewell'da, elano'da falan değil. bir takımda yerliler oynamazsa yabancılar neden gayret göstersin ki. her sene beleş diye her yerliyi takıma alırsan, yabancıları hocayı kovmak için getirirsen, baskan olarak sportif basarıyı hiç konusmayıp, hep ekonomiden bahsedersen, artık zamanın dolmus demektir. eger adnanlar gercekten galatasaraylıysa, ıstıfa ederler. tabi futbolcuların da payı buyuk. aralarında 2 kişi galatasaray ruhuna uyuyor: neill ve cana.

Anoz dedi ki...

Galatasaray adina artik malsef hic umudum kalmadi. Rijkaard son umudumuzdu, onu gönderdik, iki mac kostular diye biraz umutlandik, hagi dir bu dedik, yapar isini... Hayir!

Bakin her zaman umutlu ola bilirim, umudunu yitirmiycek bir insanim ama söyle bir durum ortada: Hakan Sükür, Hakan Ünsal ve Hasan Sas tekrar floryada, Hagi geldikden sonra Floryaya nezaman isteyip girip cikiyorlar... Bu adamlar yazilarinda yorumlarinda Misimovic Ayhandan kötü diyenler, Cana kimki diyenler... artik daha neden bas ediyoruz biz anlatin bana?

Yani artik Türk Futbolundan, Türk lginden ve Galatasaraydan öyle sogutularki insani...! Yahu Manisa macindan sonra LigTV de Sansal ve Denizli ahkam kesiyor, ve bütün GSli yabanci futbolculara laf atiyorlar... Misimovic in Bild Gazetesinde röpörtaji varmis dedi Sansal efendi, 1. yalan bir haber, kiskirtmak icindir, 2. Sansal efendi almanyada sadece BILD gazetesini bildigi icin bild diyor... Misimovicin Kicker gazetesiyle röpörtaji vardi ve orda ALMANYAYA DÖNMIYCEM DEDI!

Sonra ciktilar, pazartesi canaya laf attilar!

Sergen ve Mustafa Dogan cikti, GSde iki üc kere yere kaymakla kendini mücadeleci gösteren oyuncu var dedi, türk futbolcusuna yazik oluyor dediler!

Bunlarin neden hepsi aynisini söylüyor, neden hepsi yabancilara karsi?

Öyle bir yabanci düsmanligi varki, türk futbolcularin yeteneksizligini görmemekten geliyorlar! Ama Sergen, Dogan, Ridvan, Sansal, Denizli ve hepsi adlari gibi biliyorlar, Sarpdan ve Ayhandan birsey olmiycani...!

Evet, Hakan Sükür, Ünsal ve Sas girmis floryaya, nasil umutlu ola biliriz ki?

Ve Kewelle laf atana ben kör derim baska birsey demem, gecen sene Ardaya laf atan ayni kafadadir. Kewell sakatliktan döndü, nasil performans göstersin? Kewellin bacagi kopsa bile yenilerdim o kontrati, cünkü adam o halde bile türk oyuncularindan daha profesyonel daha is ahlakli davranir! Okadar yani!

anfieldyolu dedi ki...

Devre arası maçı izleyemeyen babam arıyor:Umut var mı ikinci yarı çevirir miyiz? Kesinlikle yok diyorum daha yeriz ve öyle oluyor.Sanırım hayatımda ilk kez hayal bile kurduramayan bir Galatasaray var.
Mart 2012'nin yakınması gerekiyor çok acil evet ama Adnan brothers o çok övündükleri stadı(spor kompleksiydi bir zamanlar ama hiç bahseden yok)açmadan,eksik olanı orada bulabileceklerini düşünüp,bulamadıklarını görene kadar Mart 2012 kolay kolay yakınsamaz bence.

Erdal Güngör dedi ki...

@Anoz
Kardeşimsin,ellerine sağlık!

TA dedi ki...

hadi total futbol aşkına güzel oyun aşkına pas oyunu aşkına rijkaarda tam destek verildi de haci hocaya ne için destek verilir anlamış değilim uğur kardeş.ziya doğanın rumen versiyonu.
evet kötü yönetim var ama hagi de galatasaray teknik direktörü oluyorsa vah cimbomumun haline.
birde 4. maçından sonra haginin ahkam kesmesi yok mu.sanki ferguson da esip gürlüyor.enteresan.

(villareal teknik direktörünü şimdiden gözlem altına almakta fayda var.)

seyyah dedi ki...

25 yaşındayım bir GS taraftarı olarak hiç bu kadar umutsuzluğa düşmemiştim. son 10 yıla vurduğumuzda her türlü istatistikte FBden geriyiz. En son ne zaman Şampiyonlar ligi oynadığımızı unuttum. Bu sezonu ilk 5te bitirmek bile hayal gibi geliyor.

Related Posts with Thumbnails