Galatasaray 1-2 Beşiktaş

05.03.2005     Galatasaray     1-0     Beşiktaş
10.12.2005     Galatasaray     3-2     Beşiktaş
17.09.2006     Galatasaray     1-0     Beşiktaş
29.09.2007     Galatasaray     2-1     Beşiktaş
21.12.2008     Galatasaray     4-2     Beşiktaş
12.09.2009     Galatasaray     3-0     Beşiktaş

Bu sabah şu tabloya bakıp Beşiktaş'ı Ali Sami Yen'de rahat yeneriz diyen var mıydı bilmiyorum ama bir taraftar ritüeli olan derbi kültürünün ruh haline girme şansını dahi tanımıyor bu takım bizlere. Abartısız söylüyorum, iki-üç oyuncuyu bir kenara ayırırsak ligde bulunduğu yeri net olarak hak eden bir Galatasaray var ve bence en acı olan da budur. Beşiktaş'ın bence ilk 50-55 dakika felaket oynadığı maçta Galatasaray adına net gol pozisyonu diyebileceğiniz kaç aksiyon gelişti? Ya da şöyle diyeyim, Galatasaray'ın ne şekilde gol atacağına dair herhangi bir ipucunu sahada gören var mı?

Belki abartılı olacak ama maçta kapasitesinin üstüne çıkan ve "iyi oynayan" tarafın Galatasaray olduğu bir mücadeleyi kazanma şansı kaybetme ihtimalinden çok değil. Bursaspor'a 2-0 yenildiğimiz maçı hatırladım. O maçta da takımın mevcut potansiyelinin ötesine geçen bir ilk devre vardı ama takımın gol planı yoktu. Bugünkü takım daha da kısır. En ölü haliyle duran toplarda ve kornerde tehlike yaratan bir Misimovic'i, takımdaki belki de tek saha içi yaratıcısı Arda'yı, takımda üç yıldır forvete benzeyen tek adam olma kaderine sahip Baros'u yok şu anda bu takımın. Daha da kötüsü olsalar dahi çözülemeyecek arızalar var. Bu blogu tutma motivasyonumun büyük bölümü Galatasaray'a dair ümitlerimden, fikirlerimden beslenir. Ben bu takıma baktığımda artık bir çözüm üretemiyorum çünkü bu takım olmaz. Süper Lig'de oynayan diğer 17 takımın da bu Galatasaray'ı mağlup edebileceğini bilmek, herkesin ama herkesin daha güçlü en az bir yanı olduğunu bilmek insana koyuyor.

Galatasaray tarihinde karanlık bir dönem vardır. Metin Oktaylı, Gökmen Özdenaklı takımlardan birden Tanju Çolaklı, Erhan Önallı takımlara geçilir. Sanki 70'ler, 80'ler hiç oynanmamış, Metin Oktay formasını Tanju'ya teslim etmiş gibi davranılır. Herhalde o karanlık dönem bugünkünden kötü değildi. Yaşayan daha iyi bilir tabii ama bu kadarı da olamaz gibi geliyor bana.

Türk Telekom üşenmeyip tam da günün anlam ve önemine uygun bir pankart hazırlamış aslında. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Pankartta yazılan karşılaşmaların tarihlerine bakmak aslında Galatasaray'da sorunun bugüne değil, epey bir geriye yaslandığını görmek için.

Sene kaçtı hatırlamam, 2002 ya da 2003 olabilir. Beş yaşındaki bir Galatasaraylı çocuk kendisine uzatılan mikrofona "Kemerleri sıkmamız lazım" diyordu televizyon kanalının birinde. Aklıma kazınmış Galatasaraylılık sahnelerinden biridir o. Aynı çocuk şimdi 12-13 yaşlarında ve kafasındaki soru "Artık paramız var, niye böyleyiz?" haline gelmiştir muhtemelen. Beş yaşındaki çocuğa dahi o birliktelik halini hissettiren takım değil artık Galatasaray. Olması için de gerçekten çok çalışmak gerekiyor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

julien sorel dedi ki...

beşiktaş'ın çizgi defansının hata yapmaya ne kadar müsait olduğunu cümle alem bilmesine rağmen hagi'nin geri dörtlünün tamamını stoper kökenli adamlardan kurmasına bir türlü anlam veremedim. hagi'nin "sonsuz" kredisi bir yana ama insua-sabri ikilisinden ısrarla yararlanmaması ve ilginç oyuncu değişikleri ile maalesef selefleri gibi yakında sorgulanır hale gelmesi olağandır.

ha tabi hastalık çok daha derine kadar sarmış vücudu o da ayrı. bu durumu 3-5 maçlık tercihlerle açıklamak saflık olur...

devre arasında yapılacak 3-5 takviye ile bile mucize beklememek lazım şimdiden. yazık çok yazık...

Kurt dedi ki...

Sen Gs tv ye çıkıp program yapmış adamsın, senin kalemin var, kulübe girme şansın var. Gir abi yapış şu adamların yakasına , futbolcuların demiyorum teknik ekibin yakasına: sor abi ali turan bütün sezon rezalet oynamışken neden yine ilk 11 de?

sor abi dünya para verip alınan , musa,çağlar,misimovic,insua nerde?

sor abi barışı feldkamp getirdi 5 tane teknik adam değişti neden kimse adama git diyemiyor? futbol mu oynuyor çünkü ben göremiyorum.

sor abi ; ayhan ne zaman bırakacak futbolu?

sor abi nerde doktorlar neden bi giden 2 ay gelemiyor...

Bunların hepsinin cevabını bekliyorum...

Turkiskfotboll.com dedi ki...

Kurt cok güzel yazmis. Biz taraftar olarak bu seyleri anliyamiyorus. Proffesyoneller bizim görmedimizi neyi göriyor acaba?

Ugur C. dedi ki...

ümitlerim var yazmıssınız da bu yonetım ve elini taşın altına sokmayan bir kongre kurulu oldugu surece galatasarayın hıc bır umıdı olmaz. ufak seylerden gelir bekleyen(gsmobıle, gsbılyoner, gssigorta), bedavaya futbolcu almayı yetenek sayan, a2 takımının tamamını bir tane sakat oyuncuya karsılık yonetım oldugu surece basarı ıhtımalımız sıfır!

pclion dedi ki...

İniesta reyiz, başka bir şey demek istedim orada ama cümlenin devamını getirmemişim. Bu takımı izledikçe artık yazı yazmakta zorlanıyorum ben, sinirleniyorum, beziyorum. Onu diyecektim de konu değişmiş.

Kurt, abi biliyorsun o çok mümkün değil ama soramasak da en azından sorgulamaya devam.

Cino, hakikaten bu kadronun sorunları öyle derin ki kim oynasa hakikaten 5-8 üzerine oynayan bir takım çıkmaz. Onun da buralardan bir farkı yok. Acısız olsun bari...

Adsız dedi ki...

Bu geceki ''El Clasico'' da Rijkaardın eseri olan Barcanın futbol ötesi oyununu izlerken Servet Çetinin ve Ayhanın bi kez daha ne kadar büyük profesyonel oldukların tasdikledim ki bu adamları koruyup bütün suçun Rijkaarda olduğuna bütün ülke olarak karar verdik ve teknikdrektörler mezarına gömdük hatta adam gitti diye yemek bile verdik yetmedi Arenanın açılışına çağırdık .

Transfer sihirbazımız Adnan Sezginin de GS nin bu hallere gelmesinde herkesden çok payı vardır.Galatasaray geçen sene belkide tarihinin en iyi transferlerinden birine imza atacakken elinin tersiyle DOS SANTOSU itmiştir.Sanki cocuk bütün sezonun kötü gitmesinden sorumlusu gibi basında yazıldı çizildi.. Bu çcocugu kıskandılar çok yetenekli oldugu için...Hatta takım kaptanı bile.....Yetmedi gelecek vaad eden oyuncularımızı ilk 11 oyuncusu olamıyack bi oyuncuya deiştirdik ve üstünede para verdik takım yine kötü gitti sonra resmen dalga geçer gibi Misimovic/Insua transferlerini yapıp '' artık biz elimizden geleni yaptık bütün iş Rijkaarda '' sanki çok iyi hizmet ediyolar gibi izlenim vermeye çalıştılar..

Unutmayın istifada bir hizmettir...

Related Posts with Thumbnails