Hung

Bir dizinin başında karıncalı bir ekran üzerinde HBO yazan bir logo görürseniz etrafınıza bir bakıp annenizin, babanızın ya da en azından 16 yaşından küçük bir bireyin olmamasına dikkat edin zira dizileri 'bütün çıplaklığıyla' vermeye çalışan bir kanal izlemektesiniz. Entourage, True Blood... Bu eğlencelik, yarı cıbıldak dizilerin en azından benim için yeni olanı Hung...

Başrolde Ray adında bir tarih öğretmeni var. Gençken lisenin yıldızı olan, okulun en sağlam kızını tavlayan ve profesyonel olacak kadar iyi bir beyzbol oyuncusu olan Ray Drecker'ın hayatının geri kalanı pek istediği gibi gitmiyor ve lisede tarih öğretmenliği ile birlikte basketbol koçluğu yapmaya başlıyor. Dizinin başında karısını lisedeki inek arkadaşına kaptırmış, ikiz çocuklarıyla birlikte yaşıyor Ray ancak evinde çıkan yangın sonrası çocukları karısına vermek durumunda kalıyor. Evi yaptıracak parasının da olmadığı malum. O da hayatındaki tek dala tutunuyor. Soyut değil somut olarak. Aleti epey sağlam bu abimiz kendi çapında bir Rocco Siffedi olduğundan amatör olarak jigololuğa başlıyor ve olaylar gelişiyor.

Ray'in yanı sıra bu abimizin pezevenkliğini üstlenen arkadaşı Tanya epey eğlenceli bir karakter. Ray'in eski karısı Jessica ve etrafındakiler de dizide epeyce işleniyor. Hatunu bol, zaman zaman komik bir dizi. Amatör ligden profesyonelliğe doğru ilerleyen, tarih hocası bir jigoloyu izlerim ben diyorsanız kaçırmayın. İkinci sezon sekizinci bölümü yayınlanan dizi hali hazırda sürüyor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Telif Hakkı dedi ki...

Konusu ilgi çekiyor,bir yandan Ray'ın dramı bir yandan eğlenceli olabilir diyosun ama ikisi de olmuyor dizide.

ben senin dediğin gibi Tanya karakterini
beğenmiyorum.Hatta yan karakterlerin hiçbirisinin dikkat çekici,kendisini izlettirecek bir özellikleri yok.Bu yüzden çok ağır bir dizi havasına bürünüyor Hung.

Unknown dedi ki...

Tavsiye ediyorsun yani, bir deneyelim bakalım :)

montaellis dedi ki...

güzel dizi hakikaten. yani, oturup californication da izleyen bir adam olduğum için, bana göre güzel diyim..
ilk sezon yalnızca ray üzerinden gitmişti ve yan karakterler oldukça zayıftı; telif hakkı'nın dediği gibi. istisna bir abla vardı, sarışın, şizofren, ray'e illallah çektiren. onu beğenmiştik çok. o da ayrıldı bir kaç bölüm sonra.
bu arada evet, tanya hiç sevilecek türden değil de, asıl bu ray'in bir oğlu var, yemin ediyorum öz evladın olsa sevmezsin ya. öyle kıl, öyle çemçük ağızlı bi' şey..

SirEvo dedi ki...

Tam 1 yıl 1 ay önce yazmışım Hung'la ilgili tavsiye başlığı.
http://cineshoot.blogspot.com/2009/07/nurse-jackie-ve-hung.html

Gerçekten enteresan ve cüretkar bir dizi. şu HBO, kabloluda şifreli yayın yapan kanal diye biliyorum. Bizim eski Cine5 gibi de düşünülebilir. Adamlar hiç çekinmiyorlar bazı şeylerden ama dizilerin hası da genelde HBO'dan çıkıyor, haklarını yemeyelim.

30 dakikalık yer yer güldüren ama geneli drama olan dizi izlenesi dizilerdendir, karakterleri açısından en azından.
Yazı için teşekkürler Uğur.

Levent dedi ki...

Hung eğlenceli dizidir, ama bana kalırsa 2. sezonu birincisinin yanında sönük kaldı şimdiye kadar.

Yan karakterler çok sağlam değil ama Lenore iyidir. Tanya'dan pek hazzetmem ben. Ayrıca o ikizler nasıl Ray ve Jessica'dan olma çok düşündüm.

Bir de bu Amerika'da kablolu kanallarda çok daha kaliteli ve cesur yapımlar oluyor. Dediğin gibi Hung, True Blood, Entourage ve benim ekleyeceğim Six Feet Under aklıma ilk gelen HBO yapımlardından. İzlemesem de The OZ mesela, o da HBO'dur. Yine böyle "aykırı" dizilerden benim için en önemlileri olanlar Breaking Bad ve Dexter'dır kesinlikle. Bu ikisinin konusu ve içeriğinin yarısı Türkiye'ye uyarlansa ilk bölüm sonu uçar, yasak konur. Hele Breaking Bad, adamlar resmen esrarın tarifini veriyor, diziye bakıp kaliteli mal üreten olmuştur eminim, o derece. Ha tabi dizinin vermek istediği mesaj ve güzellik ayrıdır.

Velhasıl, Amerikan kablolu televizyon yayıncılığı çok yaşasın.

hungmungtung dedi ki...

e2 de bir ara yayınlanmıştı sanırım... vasat ama farklı bir konu ilgilisi sevecektir...

Adsız dedi ki...

ho=whore demek pimp ide zaten biliorsundur. ilk defa bi dizide bole reklamda kufur yazildigini goruorum ho ve pimp ha pimp kadina ho da adama gitmis, direk zenci slangi olmus

Related Posts with Thumbnails