Zirve Beşlisi & Kadir Has

Fenerbahçe'nin iyi oynadığı maçların hepsi bana mı denk geliyor, bilmiyorum ama dışarda olduğum için maçın büyük bölümünü kaçırdım, geldiğimde tabela 0-2 Fenerbahçe lehineydi ve Volkan Demirel atılmıştı. Kayserispor'un baskısıyla geçti geri kalan bölüm, Cangele'nin ve Aghahowa'nın gol vuruşlarını defansın çıkarması ve Mehmet Topuz'un ceza sahası içinden kullanılan en direkt vuruşta attığı şutun direkten dönmesi farkın bire düşmesini engelledi. 8 dakika uzatmayı görünce şaşırdım ama sanırım Volkan'ların değişmesi baya zaman almış.

Fenerbahçe'nin rakiplerine oranla daha zorlu bir fikstüre sahip olduğunu söylemiştik, bu zorlu deplasmanlardan birini kayıpsız geçmeleri önemli bir artı, hele zirvedeki iki ekibin kendi sahalarında bıraktıkları puanlardan sonra. Kayserispor iki sezondur üç büyüklere yenilmiyordu içerde, hatta Fenerbahçe ve Beşiktaş'a puan dahi vermemişti. Fenerbahçe bu açıdan da ekstra puanlar aldı ve iç sahada 4-1 yenildikleri maçın kaybını telafi etmiş oldular böylece.

Lider Sivasspor 46 puanda, beşinci Galatasaray ise 43. İki takımın arasında sadece 2 averaj farkı var, bu da ne kadar büyük bir rekabet içinde olduğumuzun bir göstergesi. Bu saatten sonra onun fikstürü iyi, bununkisi kötü deme lüksümüz yok, sonuçta bu takımların birbirleriyle maçları olacak. Kimin ön plana çıkacağını bu şekilde göreceğiz. Haftaya oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçı çok çok önemli, eğer Trabzonspor bir kez daha puan kaybederse bence birkaç puandan çok daha fazlasını kaybedecek. Şampiyonluk derken ilk üçün dışında kalırlarsa şaşırmamak lazım. Galatasaray ise Hamburg maçına benzer bir diziliş ve oyun anlayışıyla çıkacaktır bu maça, büyük ihtimalle de maç beraberliğe bağlanmış bir seyir izleyecektir. Eğer bir takım golü bulursa skorun kilitleneceğini düşünüyorum.
Bir de stad konusu var atlanmaması gereken. İçinde maç oynanınca daha bir anlam kazanıyor stad, boş görüntülerden daha iyi bir fikir ediniyorsunuz. Kutu gibi, hoş bir stad olmuş Kadir Has. Koltuklarla ilgili eleştirimi yenilemekle beraber geçici çimleri saymazsak pek eksiği yok gibi. Aslında gelecek sezonun açılışında tamamen hazır bir şekilde açılsa daha iyi olurdu ama açılışı seçim öncesi halletmek ve büyük bir takımın maçına yetiştirmek amacıyla geçici çözümlere gidilmiş, çim de bunlardan biriydi. Pek istendiği gibi olmadığına katılıyorum ancak bu ülkede çimler hakkında bir tartışma yürütülecekse bunun başlangıcı Kadir Has stadı olmamalıydı. Buzlarla kaplı, çamur gölleri olan Konya, Sivas, Rize gibi şehirlerde top oynatıldıktan sonra Kayseri stadına laf söylemeden iki kere düşünmek lazım. Federasyonun zemin talimatlarının sadece dört büyüklere uyguladığı bir ortamda olduğumuzu unutmayalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Temur dedi ki...

Bu yeni stad'da kameralar için ayrılmış yerlerde stadın düzeyini gösteriyor bence. Türkiye ligi'nde ilk defa bir maçta gerçekten bir çizgi kamerası gördüm.

ygtylmz dedi ki...

Fenerbahçe mücadele etmeye devam ediyor ve tabikide kazanmaya . son 3 maç gerçekten iyi oynadık . İnşallah böyle devam eder . Şampiyonlukta bana göre dezavantajlı takım yok hepsi eşit . Maçı izliyemediğin için duymadın sanırım ama resmi açılış Milan maçıyla olacakmış seneye sezon başında .

pclion dedi ki...

Resmi açılış ne yahu. Lig maçı oynatıyorsun zaten, resmisi mi kalmış? :)

mio dedi ki...

resmi açılış olmadıysa maç iptal olur mu :)

ygtylmz dedi ki...

Galatasaraylı bir yöneticiye sormak lazım . Tekrar için başvurabilirler :):)

Related Posts with Thumbnails