Yerel Seçimler & Euro 2016

Futbolumuzun dinamiklerine siyaset karışmaması dileğimizi hemen her fırsatta dillendiriyoruz ama bu dileğimizin gözlerimizi de kapamaması gerek, bir tespit yaparken bu realiteyi de göz önünde bulundurmalıyız. Dün yapılan yerel seçimlerde yeni stadyum projeleri söz konusu olan Antalya, Konya, Trabzon gibi futbol kentlerinde çıkan sonuçların zaten daha da ağırlaşması beklenen ekonomik krizle beraber inşaat süreçlerine sekte vurup vurmayacağıyla ilgili şüphelerim var. Başbakanın Antalya'daki seçimi rasyonel bulmadığını özellikle vurgulaması yeni başlayan 100.yıl stadyumunun geleceği hakkındaki merakımı derinleştiriyor.

Euro 2016 adaylığımız malum, organizasyon için bildirilecek muhtemel şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon, Antalya ve Bursa gibi gözükmete. Bunların dışında Eskişehir, Antep, Adana, Urfa gibi şehirler de dışarda bekliyor. Antalya'nın şansı otel kapasitesi, ulaşım imkanları ve tanınırlık olarak böyle büyük bir organizasyonu kaldırabilecek ender altyapılardan birine sahip olması, bunlar da Antalya'yı vazgeçilmez kılıyor. Ancak stadyumun yetiştirme tarihi gibi bir zorunluluğun olmaması sebebiyle ağırlık sadece 2010 yılında yapılacak FIBA Dünya Şampiyonası için hazırlanan salona kayabilir.Fazla mı derin ve teorik düşünüyoruz acaba, belki. Yine de ilk projelendirilen ve hayata geçen stadların Kayseri ve Konya olduğu verisi elimizde var ve bunun ışığında öncelik konusunda bazı şehirlerin avantajlı olabileceğini düşünmek pek de paranoyakça olmasa gerek. Umarım bu stadyumların yapımında bir gecikme olmaz zira ligimizin gerçekten bir mesafe katedebilmesi için şampiyonluk dışı hedefleri olan takımların da belli bir seviyeye gelebilmesi şart...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

biggins dedi ki...

Antalya olayına kesinlikle katılıyorum.. Dün Başbakan'ın seçim sonuçlarını değerlendirdiği toplantıda Antalya için içinden saydırdığı çok belli oluyordu. O kadar hizmetin sonucu bu mu der gibi konuştu.. Bana göre de Antalya'ya stad ve yatırım işi en azından iki yıl zor gibi..

Protanopia dedi ki...

Konuyla alakasız.

Yorum yazısı gözü fazlasıyla rahatsız ediyor. O sorunu halledersen bu tema da güzel.

Majesty dedi ki...

Önceden önyargılı olmamak lazım fakat Antalya'nın işinin hiç kolay olmayacağını ve olasılığın Konya'ya kayabileceğini düşünüyorum.

Tabi, bütün illerimiz bizim için önemli o yüzden teknik bir sorun olmadıkça hangi şehirde olup olmaması fark etmiyor benim için. Yeter ki 2016'yı alabilelim.

roland deschain of gilead dedi ki...

bu merkezi iktidar kendisinden olmayan yerel iktidarlara hiç bir zaman hizmet götürmedi...yaşadığım yer dolayısıyla bunun en bariz örneklerini ben gördüm...
şampiyonayı almamız değil bu statları yapmamız bile hayal

Related Posts with Thumbnails