Ülke Puanımız #17: Ardına Bakma Yolcu!

Galatasaray Hamburg deplasmanından çok önemli bir puan çıkardı. Eğer büyük bir aksilik olmazsa bu sezon başında Galatasaray adına koyduğumuz minimum hedefe şimdiden ulaşmamız demek. Geçen senelerde Avrupa kupalarında hatrı sayılır puanlar toplayan Fenerbahçe ve Beşiktaş biraz daha ortalama bir performans çıkarabilse son 5 yılın en iyi performansına imza atıp çift haneli puanlara ulaşabilirdik.

Salı günü güzel haberler geldi bizim açımızdan. Sporting Lizbon'un puan dahi alamadan Bayern'e elenmesi, bunun ardından turun favorisi olarak maça çıkan Pana'nın evinde Villareal'e mağlup olması işimize geldi açıkçası. Panathinaikos Yunanistan'ın Avrupadaki son temsilcisiydi. Böylece arkamızdaki iki ülke olan İskoçya ve Yunanistan'ın puan toplama şansı kalmadı. Bu da Galatasaray'ın alacağı her ekstra puan farkın açılmasını sağlayacak. Gündemde olan bir değişiklikten bahsetmiştik, bu değişikliğin geçmesi durumunda bu ülkeye geçilme durumumuz vardı. Bu değişiklik olsa bile bu ülkelerin üstüne çıkma şansımız az da olsa belirmiş oldu böylece. Galatasaray dengeleri değiştirebilir.

Bunun dışında Ukrayna'nın akıllara ziyan serisi devam etmekte. 11.125 puan topladılar şimdiden ve bir takımlarının çeyrek finalde temsil edileceği kesin. Shaktar bugün mağlup olsa da tur şansı sürüyor, iç sahada Tottenham'a yaptıklarını biliyoruz. Sezon sonunda en çok puan toplayan 3-4 ülke içinde olmaları sürpriz olmayacak artık, bunu biliyoruz.

Gelecek sezon için beklenilen puan durumuna bakarsak Hollanda'yı hemen hemen yakaladık gibi, Galatasaray çeyrek finale çıkarsa büyük olasılıkla gelecek sezona Hollanda'nın önünde başlarız. Ajax Marsilya'ya deplasmanda 2-1 mağlup oldu, çeyrek finale yükselemezlerse Hollanda da Avrupa'da havlu atmış olacak.Çeyrek finale yükselen takımların aldığı bonus puanlarını da hatırlatayım son olarak. Bundan sonra geçilecek her tur çok daha etkili olacak puanlama açısından...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Adsız dedi ki...

takım puanlarını da isteriz pclion :)

milan, inter, real madrid, valencia, sporting lisbon ve olympique lyon'u bu seneki puan olarak geçmişiz bile. 0-0lık bir hamburg beraberliği hsv, roma ve juventus'u da geçmek demek. hadi anlatsana pclion kardeşim =) galip gelmek atletico'yu da arkada bırakmak demek. ilk 10u zorlarız heralde bu seneki performanslar arasında.

Adsız dedi ki...

uefada takımların çeyrek finalde ve yarı finalde aldıkları bonus puanlar ne kadar?

pclion dedi ki...

İlk adsız,

Takım puanlarında tek maç üzerinden gitmek istemiyorum zira bir süre sonra aynı şeyleri tekrarlar gibi oluyor. Çeyrek finale yükselirsek bonusla beraber 2 ya da 3 puan daha alacağız, bu puanlarla beraber değerlendirme yapmak daha iyi.

İkinci adsız,

Bonus puanlar çeyrek final için +1, yarı final için +2...

Adsız dedi ki...

Bundan önceki olası Şampiyonlar Ligi torba tablolarında da xs4sl.. sitesinden mi ulaştınız. Onlara nereden ulaştığınızı öğrenebilir miyim?

pclion dedi ki...

Kullandığım siteleri "faideli linkler" bölümünde yayınlıyorum, ordan bakabilirsiniz. Aradığınız site "Ricardo's Predictions"

pclion dedi ki...

Bu arada özür dileyerek bir düzeltme yapayım. Yarı final ve finalin de bonus puanı +1'miş. Nedense 2 diye kalmış aklımda...

Şen Şef dedi ki...

Usta 2005/2006'da Romanya o puanı nasıl toplamıştı yahu 16.küsür?

pclion dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam Romanya o sene sadece 3 takımla katılıp UEFA'da bir yarı final, bir çeyrek final gören iki takım çıkarmıştı. O yüzden ortalamaları yüksekti...

Related Posts with Thumbnails