UEFA Kupasında Son 8'e Doğru

Dün akşam oynanan maçlarda bariz bir ev sahibi üstünlüğü göze çarpıyor. Genelde ilk maçları içerde oynayan takımlar daha çok zorlanırlar, bu turda işler ev sahiplerinin istediği gibi ilerliyor. Deplasmandan galibiyet çıkaranı bırakın, gol atan takım sayısı bile ikiyle sınırlı; Galatasaray ve Ajax. Ajax'ın da Marsilya'ya 2-1 mağlup olduğunu da unutmayalım. Galatasaray bu anlamda dünün en başarılı deplasman takımı sayılabilir, en azından evindeki maça 0-0 cebinde başlayabilecek tek ekip konumundayız.

Metalist çok konuşulan bir takım oldu ülkemizde son dönemde. Önce Beşiktaş'ı elemesi, sonra Galatasaray'a kupadaki tek mağlubiyetini tattırması bunda önemli bir etken tabii. Kiev'le eşleşmelerinin onlar için kötü bir haber olduğunu söylemiştim Kiev'in tur atlaması sonrası, beklediğim gibi oldu bu anlamda sonuç. İki aynı ülke takımının eşleşmesi platform ne olursa olsun yerel dinamiklerin işleyeceği anlamına gelir. Bunun dışında Metalist'in rakip takımları bozabilmesinin önemli bir nedeni de nasıl bir oyun oynadıkları hakkında rakiplerin tam bir fikir edinememesi kısaca sürpriz faktörüydü. Ancak ne Kiev'e ne Shaktar'a karşı böyle bir avantajınız yok, tabiri caizse içini dışını biliyorlar Metalist'in. Eğer kupada bir Türk takımı daha yoluna devam etseydi (Fenerbahçe, Beşiktaş vs.) onlarla karşılaşmasını istemezdim Galatasaray'ın, bunun gibi düşünebiliriz bunu. Yine de Metalist'in ne yapacağı belli olmaz tabii, büyük konuşmamak lazım.
Bunun dışında Udinese'nin 2-0 gibi net bir skorla aldığı Zenit galibiyeti gibi beklentilerin üzerinde sonuçlar da vardı. Zenit benim gizli favorilerimdendi kupa için, onların bu sürpriz mağlubiyeti -ki goller 86 ve 90'da (penaltı) ile gelmiş- Galatasaray'ın olası rakiplerinden birinin daha elenmenin eşiğinde olduğu anlamına gelebilir.

Sonuçların geneline bakarsak kimlerin tur atlayacağını şimdiden kestirmemiz zor ancak ben tahminlerimi aşağıya işaretledim. Sizin çeyrek finalist tahminlerinizi ise yorum bölümüne alalım.

CSKA 1-0 Shaktar
Kiev 1-0 Metalist
Hamburg 1-1 Galatasaray
Marsilya 2-1 Ajax
PSG 0-0 Braga
Bremen 1-0 St. Ettiene
M.City 2-0 Aalborg
Udinese 2-0 Zenit

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

HHKahraman dedi ki...

Sevgili Uğur,
bence de Shakhtar, Kiev, Marsilya, Braga, Bremen, City, Zenit ve GALATASARAY tur atlayacak....
2-0 lık mağlubiyete rağmen Zenit'in evinde bu işi bitireceğini düşünüyorum.

—- dedi ki...

CSKA 1-0 Shaktar
Kiev 1-0 Metalist
Hamburg 1-1 Galatasaray
Marsilya 2-1 Ajax
PSG 0-0 Braga
Bremen 1-0 St. Ettiene
M.City 2-0 Aalborg
Udinese 2-0 Zenit

Haketo Zaman dedi ki...

CSKA, D. Kiev, Galatasaray, Ajax, PSG, Bremen, City, Udinese abi.

Önümüzdeki tur da PSG gelsin mümkünse.

Related Posts with Thumbnails