UEFA Europa League Yayın Hakları

UEFA.com'da geçilen habere göre önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi adı altında oynanacak UEFA Kupasının yayın hakları 2012'ye kadar Doğan Medyada olacakmış. Maç haftasından seçilecek bir maç açık kanal olan Kanal D'den yayınlanabilecek, diğerleri ise D-Smart paketindeki D Spor'da yayınlanacak.

Anladığım kadarıyla seçilecek maça bir Türk takımının maçı dahil değil, Doğan grubu isterse iki maçı Kanal D'den verebilme hakkına sahip. Bunu yapacaklar mı, göreceğiz. İki sezondur süren bu saçma sapan uygulamadan kârlı çıktıklarını pek sanmıyorum, sonuçta her ne kadar platformlarını sattıklarını düşünseler de reklam gelirlerinden her maç kayba uğruyorlar. İnsanlar da D-Smart peşinde koşmuyor, izlemek isteyenler genellikle toplu şekilde cafelerde ya da kıraathanelerde izliyorlar. Yine de ne yapacakları belli olmaz tabii, fellik fellik Hotbird kanalı aramaya, Almanya-Fransa-İsviçre takımlarından biri çıksın diye duaya çıkmaya devam edebiliriz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Adsız dedi ki...

benim bildiğim yayın hakları şampiyonlar ligi gibi pazarlanıyor. Yani eğer bir Türk takımı varsa o maçı verecek KanalD
Star nasıl yapıyorsa

pclion dedi ki...

O zaman çok daha iyi olur, ilk bakışta ben de öyle tahmin etmiştim ama işin içinde Doğan medyası olunca emin olamadım, metinden de çıkaramadım o sonucu. En kötü ihtimalle babadan kalma anteni takıp izleyeceğiz yani...

pclion dedi ki...

Digiturk'e göre nispeten ucuz olmasından doğal bir şey olamaz zira lig maçlarını veremiyorlar, olur da kazayla ihaleyi kazanırlarsa esas o zaman bakmak lazım. Şimdi de fatura almıyor gözükseler de kutu parasından çıkarıyorlar, sonuçta D-Smart için yeni bir kutu satın almak zorundasınız. 200-250 ytl gibi bir bedeli sadece UEFA Kupası için ben vermem en azından...

Protanopia dedi ki...

"KanalD will show live free-to-air coverage of the first-choice game in each matchweek, including the first-choice match featuring a Turkish club, as well as a weekly highlights programme."

Bu ifadeden birinci tercih(herhalde o ülkeye göre en önemli maç) maçı KanalD verecek ve haftalık bi tane tüm maçların özet yayınlarının olduğu bir program yayınlayacak şeklinde anlıyorum ben.

pclion dedi ki...

Beni de birinci seçip lafı düşündürüyor. Bir Türk takımının maçı diye ayrıca parantezde vermiş üstelik. Eğer UEFA'da üç (duruma göre belki dört) maçımız olursa sadece birisi mi açık kanaldan verilecek demek bu, ikilemim orda...

kutay dedi ki...

bank asya maçlarını takıp edıyorum d smarttan.. yayıncılık açısınndan rezilliğin önde gideni. insallah lig maçlarını falan almaz.
ne kadar eleştirsek de lig tv bu işi ıyı yapıyor. daha dogrusu onlar kadar bile yapanın bu ülkeden çıkacagını sanmıyorum..

miglate dedi ki...

bank asya maçlarını takıp edıyorum d smarttan.. yayıncılık açısınndan rezilliğin önde gideni. insallah lig maçlarını falan almaz.

kutay, gerçekten çok ilginç bir tespit.

Ben de Lig TV'nin yayıncılık anlayışını boktan buluyorum.

Özellikle pozisyon tekrarları inanılmaz gecikiyor. Mesela çok kritik bir ofsayt pozisyonu var fakat adamlar bir önceki ofsayt pozisyonunu ancak hazır ediyorlar. Hatta bazen bunu kasten yaptıklarını bile düşünüyorum.

İstatistik ve görsel klipler açısından iyi ama maçları izlemek gerçekten berbat bir tecrübe.

Bunu da Türkiye'de yayınlanan diğer liglerle yaptığım kıyaslamalarla görüyorum. Yani SPORMAX'deki Premier Ligi maçları ya da NTVSPOR'daki İtalya ve İspanya ligi maçlarının kalitesi ortada. İnanılmaz bir yayıncılık anlayışı var.

Bunun sebebi ne acaba? Teknoloji desem o kadar para kazanan Lig TV'nin bu yatırımı yapmaması düşünülemez.

Yoksa yönetim ve rejideki adamların yeteneksizliği mi buna sebep oluyor?

Gerçekten futbolun ve yayıncılığın içindeki arkadaşlar bu konuda bir açıklama yapabilirler mi?

SEYRİ FUTBOL

kutay dedi ki...

@miglate
sana aynen katılıyorum. avrupa liglerini gördükten sonra lig tv daha da kötü geliyor. ben de çok begenmıyorum. ama d-smart ligtv'nin tırnagı olmaz.
en basıtınden lig tv de ses ve goruntu aynı anda gelıyor d-smartta spiker gol diye bağırıdktan 10 sanıye sonra kafanı kaldır golü canlı izle.
görüntünün marketlerdeki güvenlik kamerası görünütsüne bezmesine degınmıyorum.
veya karsıyaka taknık direktörünü engin ipekoğlu olarak göstermeleri veya oyundan çıkan oyuncunun alktına o maçta cezalı olan adamın ismini yapıltırmaları lig tvde yok.
90 dakıka emrah'a erhan güven'e göksel diyen spikeler mevcut.
yoksa lig tv çok eleştirilir ama rakibi de yok ne yazık ki...

Related Posts with Thumbnails