Rusya'daki Yabancı Sınırı & Bizimkiler

Yakın zamanda Alper abiden öğrendiğim bir gelişme Rusya Liginde yabancı kısıtlamasının geri döneceği. 6 yabancı sınırlaması yürürlüğe girdiği zaman hatrı sayılır maaşlar alan onlarca oyuncunun boşa çıkacağını ya da kulüplerin bu oyuncuları uygun bonservislerle göndermek durumunda kalacağını öngörebiliriz. Oyuncu kalitesi olarak bizim ligimizden aşağı olmayan Rusya çıkışlı bu oyuncular akıllı bir transfer politikasıyla ligimize kazandırılabilirler, özellikle orta sınıf olarak tanımladığımız kulüplerimiz için büyük bir fırsat bu.

Yabancı rotasyonları muhtemelen sağlam kontratlı oyuncularla dolu olacak olan her daim şampiyonluk iddiasındaki ekiplerin gözü ise şüphesiz yerli oyuncularda olacak. Önümüzdeki senelerde şu an yürürlükte olan +2 sisteminin kalkacağını düşününce yerli oyuncuların önemi daha da artıyor. Rusya'daki bu gelişme sonrası üzerinde en fazla transfer baskısı oluşacak oyuncu Caner Erkin. Hem CSKA'daki yabancı bolluğu, hem rotasyondaki rolü, hem de genç yaşıyla diğer oyunculara göre daha uygun ve makul bir hedef olduğunu söyleyebiliriz. CSKA'nın Caner Erkin için Manisaspor'a ödediği 4 milyon euro transfer bedelinin esnekliği kısıtlayacaktır ancak yerli piyasasındaki ciddi rekabet bu civarda bir bonservisi ödemeye hazır kulüplerin olmasını sağlayacaktır. Senaryo işini biraz abartırsak er ya da geç büyük liglere kapağı atacak olan Arda Turan sonrası dönem için sol kanat rotasyonu adına hedef oyuncu olabilir Caner, çok da iyi olur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Confeng dedi ki...

doğru bir noktaya değinmişsiniz ferdi elmas'tan iyidir her haliyle bizim yönetim kapatır onu bir şekilde :)

çağrı dedi ki...

Selamlar Uğur ASY.net'i düzenli takip ederim,isminle hitap etmem bu yüzden.Belli bi süre takip edince tanıdık oluyor insanlar.Blog yazmaya başladığını ilk duyduğumda sadece ülke ve kulüp puanları ağırlıklı olur ve onları takip ederim diye düşündüm ama çok daha geniş çaplı ve kaliteli bi blogla karşılaştım.Yazılarının daim olmasını dilerim.
Konuyla ilgili ise Caner Erkin'in 4 büyük takımın da ilgisini çekeceğini düşünüyorum.Galatasaray alırsa heyecan verir biz taraftarlara...

pclion dedi ki...

Alisamiyen.net'te bu kadar detaylı yazmıyorum evet, o konuda haklısınız. ASY.net'i her ne kadar yetiştiğim, kendimi ifade etmeyi öğrendiğim yer olarak görsem de bu üslupla uzun uzun yazılar yazmak garip geliyor foruma, sadece makaleler bölümüne asıyorum bu tip yazıları. Genelde kısa kısa bir şeyler söylemeyi tercih ediyorum.

Beğenilecek bir şeyler yazabiliyorsam ne mutlu bana. Yorumlarınızı ise her zaman beklerim...

çağrı dedi ki...

Dediğin gibi blog bu tip yazılar için daha uygun ve daha anlamlı oluyor.Yazılarına yorum yapmaktan ben de mutluluk duyarım.
Bu arada doğrudan sen veya Çağrı diye hitap etmende hiçbir sakınca yok.
Görüşmek üzere...

Nevzat dedi ki...

Gercekten tebrik ederim seni Pclion.
Her gün giriyorum sayfana. Ben ve Isvecten diyer GSlilerde senin blogunu cok begeniyoruz. Keep up the good work.

Bu arada, Linderoth icin ne dusunuyorsun? Bugun Isvec gazetesinde okudum. Yine ameliyat olmus belinden. Fakat ilk ameliyati gibi buyuk degil. 5 hafta yok(zaten yok).

pclion dedi ki...

Google Analytics'ten bakıyorum, İsveç dikkatimi çekiyor zaten. Svenskafans.com'u kastediyorsanız selamlarımı iletin. :)

Linderoth'u ben çok sever ve beğenirim ancak sezon sonu teşekkür edilmesi gerekli artık, yabancı kontenjanının 6'ya düşeceğini de hesaba katarsak gidecek yabancılar listesinde ilk sıraya yazılacak isim şu haliyle...

Adsız dedi ki...

bence arda turan çok başarılı fakat birde sinemle çıkmasa
çok çok asabi bir durum olur

Related Posts with Thumbnails