A Milli Takım Aday Kadrosu || İspanya Maçları

Fatih hoca kendinden beklenen seçimleri yapmış yine. Servet Çetin ve Emre Güngör'ün sakatlıklarına rağmen Toraman'ın kadroya giremeyeceğini az çok tahmin ediyorduk, Toraman yerine Sivasspor'dan Sedat Bayrak kadroda. Kayserisporlu Eren Güngör de dikkat çekiyor, hatta şu kadroya baktığımda benim Emre Aşık'la beraber banko stoper adayım. Tecrübe, milli maç tecrübesi açısından baktığımızda göbekte Emre Aşık'ın olmaması düşünülemez zira geri kalan stoperler arasında 10 kere A milli olmuş oyuncu bile yok. Rakip de İspanya olunca bu konuyu gözardı edemezsiniz.

Orta saha rotasyonu ise anlamadığım bir şekilde dar tutulmuş. Mevlüt Erdinç'in ne tür bir orta saha olduğunu birisi bana açıklayabilir mi, bu adam bildiğin son vuruşçu olarak oynuyor Fransa'da. Euro 2008'in açılış maçında da benzer bir girişimde bulunmuştu Fatih hoca, anlaşılan vazgeçmemiş bu öngörüsünden. Defansif orta saha diyebileceğimiz tek oyuncu Mehmet Aurelio, dua edelim de adama bir şey olmasın. Yanında ise büyük ihtimalle Emre Belözoğlu oynayacaktır, 6 ay top yüzü görmemişken kaptan olan çıkarılan bir adamın uzun yıllar sonra 7-8 maç üstüste oynamışken yedek durması büyük bir sürpriz olur. Bir diğer prens Tümer ise buraya kadarmış, zaten bu kadroya da çağrılsa gerçekten ayıp olurdu.

Forvet rotasyonunda en dikkat çekici isim Sercan Yıldırım. Daha iki gün önce ümit milli takımına seçilince A milli olamayacağını düşünmüştüm ama gerçekten sevindim çünkü hakediyor. Batuhan da arıza bir adam olmasına rağmen gerçekten son 20 yılda gelmiş en iyi forvet fiziğine sahip oyuncu. Nihat sakatlıktan yeni yeni çıkıyor ama İspanyol stoperleri en iyi tanıyan oyuncu olduğuna şüphe yok, eğer iki forvet oynayacaksak Semih Şentürk'ün yanındaki adam Nihat olacaktır. Gökhan da hazırlık maçlarında forma bulan oyunculardandı, süre alabilecek bir diğer forvet de olsa. Sercan ve Batuhan'ın şimdilik forma şansı bulması zor gibi gözüküyor.

Aday kadronun tamamı ise şöyle;

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Ufuk Ceylan (Manisaspor)

Savunma: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Sedat Bayrak (Sivasspor), İbrahim Kaş (Getafe), Eren Güngör (Kayserispor), İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)

Orta saha: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Tuncay Şanlı (Middlesbrough)

Forvet: Nihat Kahveci (Villarreal), Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Sercan Yıldırım (Bursaspor).

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

apaç dedi ki...

sünep egoları olduğunu zaten hepimiz biliyorduk. bu kadro ile birlikte gördük ki futbolcu seçimlerini çirkeflik yeterliliği gözeterek yapıyor bu adam.

ve ibrahim toraman'ı da yeteri derecede çirkef bulmadığı için almadı milli takıma.

başka açıklaması yok bunun.

yLdRm dedi ki...

defansif orta saha konusunda gerçekten çok büyük açık var.aurelio hadi birazda ayhan dışında o bölgenin adamı yok,en çok ihtiyaç duyacağımız maçta. yine savunma bölgemiz emre aşık dışında çok tecrübesiz ve hiç yanyana oynamamış oyunculardan kurulu olacak.

Confeng dedi ki...

Sezonun en çok gol yiyen takımlarından Galatasaray savunmasından 3 isim var. İşte Fatih Terim'in sevdiğim yanı bu. İstatistiklere değil bildiklerine inanıyor. Bakarsın aslan gibi oynatır takımı.

ike144 dedi ki...

yeni nesil TD ler bu adamı ornek alıo ya en çok ona uzuluyorum. bulent korkmaz olsn uygun olsn aslında belki de o kdr kıro ve motivasyon harici futbol bilmeyen adam degillerken onun yuzunden bole oldular.. arda oynamasa da dinlense bari sole bi kadro dusunuorm volkan-gokhan emre eren hkb-hamit aurelio ayhan tuncay- nihat semih yani klasik 4-4-2. ama tahminim fatih terim veliahtı emre "the oç" belözoglunu ve mevlütü banko oynatır. sabriyi de gorurseniz sasırmayın :D tek sansımız ispanyada güizanın oynaması :D:D

Adsız dedi ki...

egemen ve toraman kadar taş düşe başına :)

terim ve oyuncu tercihleri her zaman tartışma konusu ama çok tartışılan kadrosuyla euro 2008de yarı final oynattı bize. başarılı olalım da kim oynarsa oynasın.

papaz

Related Posts with Thumbnails