Kasımpaşa 1-3 Orduspor || Bruno Ferreira Süper Lig'e!

Kasımpaşa-Orduspor maçındaydık bugün Salih'le. UEFA Kupası finaliymiş gibi aylar öncesinden bu maça gidelim diye konuşmuştuk, sırf Bruno Ferreira'yı izleyebilmek için. Diğer maç organizasyonlarımız çeşitli aksiliklere kurban gitse de bu sefer başardık ve girdik maça. Girene kadar sağlam bir ıslandık gerçi, olsun.

İlk önce şunu söyleyeyim. Ali Sami Yen koşullarına alışmış birisi olarak stadın gayet konforlu olduğunu söyleyebilirim, özellikle üstü kapalı bir tribünün ne demek olduğunu şiddetli yağmur sonrası çok daha iyi anlıyorsunuz. Çimler de maç öncesi çok düzgün gözüküyordu, hatta Sami Yen ve Saraçoğlu'yla bir karşılaştırmaya da girmiştik ki kesilmeden yağan yağmur maçın ilerleyen bölümlerinde bizi yalancı çıkardı, alttaki fotoğraflarda görebileceğiniz gibi. Bir de skorboard'a takıldım ben, Süper Lig'de bu ayarda skorboard'u olan kaç takım var acaba? En azından Galatasaray'da olmadığını biliyoruz.Maça etkili başlayan taraf Kasımpaşa oldu, maç sonucunun aksine. İlk 15 dakika içinde birisi çok net olmak üzere üç pozisyona girmişlerdi. Özellikle sol taraftan Erhan Küçük'le etkili oldular. Bruno Ferreira'nın topla ilk buluşması 16. dakikayı buldu, o da kendi yarı sahasında aldığı fauldü. Bu Orduspor nasıl puan alıyor diye düşünürken bize cevap verircesine bir gol attılar. Defansın arkasına atılan yerden uzun bir top su tutmuş zeminin de etkisiyle forvet lehine yavaşlayıp kalecinin çıkmasını avantaja çevirdi. Kasımpaşa kalecisi topa vursa da uzaklaştıramadı, forvet topu hemen soldaki Bruno'ya çıkardı, o da ceza sahası dışından kaledeki iki Kasımpaşalı oyuncuya rağmen güzel bir vuruşla oyuncuların üzerinden ağlara gönderdi.

Bu golden sonra ön plana çıkan oyuncu sağ kanatta oynayan Sertan'dı. Birkaç boş geçen denemeden sonra ceza sahasında bütün Ordusporluları yatırıp gerçekten şık bir gol attı, ayakta alkışlanacak türdendi. Kasımpaşa bu golden sonra üstünlüğü tekrar ele geçirecek derken tekrar sahnede Bruno Ferreira vardı, bu sefer sağ taraftan kaleye doğru falsolu kesilen ortaya net bir kafa vurup topu kalecinin sağından yan ağlara gönderdi. Gerçekten üst düzey vuruş becerisine sahip Bruno, takımın hemen hemen her şeyi. Pozisyon yaratamayan, sınırlı bir takımda 24 maçta 20 gol atabilmek zaten olağanüstü bir performans olarak dikkat çekiyordu ama çıplak gözle izlediğiniz zaman yeteneklerini daha iyi kavrıyorsunuz. Şu an Süper Lig'de oynasa en iyi 5 forvet içinde sayardım kesinlikle Bruno'yu, zaten buralarda fazla kalmayacağı aşikâr.

Kasımpaşa gerçekten çok şanssızdı bugün, Orduspor ne zaman gelse golü buldu ilk yarıda. 36. dakikada bir de kornerden golü yediklerinde çıkarmaları pek mümkün gözükmüyordu, devre arasında iyice ağırlaşan zeminde yerleşik bir savunmaya karşı şansları yoktu. Yine de ikinci yarı yedekten gelen Uğur Yıldırım'la girdikleri net bir pozisyon vardı, o gol olsa son dakikalarda beraberlik kovalayabilirlerdi. 5 maçta 5. mağlubiyeti oldu bu Kasımpaşa'nın, hızla ilk ikiden uzaklaşmaktalar. Play-off potasından çıkacaklarını sanmasam da büyük avantaj yitirdiler, direkt olarak yükselmeleri çok zor. Galatasaray'la ismi anılan Murat Akın ise orta sahanın ortasında oynadı bugün, etkisiz gözüktü. Galatasaray kalibresinde bir oyuncu izlenimi vermedi bana.Orduspor için konuşmak zor çünkü ortalama bir takım performansı koyacak türden bir kadroları yok, tamamen Bruno'nun gününde olmasına bakıyor gibiler. Zaten dengesiz bir lig olan Bank Asya'da bir takıma play-off'a oynar derken o takımı iki hafta sonra küme düşmeme mücadelesi verirken görebilirsiniz, o yüzden emin konuşmamak lazım. Emin olarak söyleyebileceğim tek şey Bank Asya'nın açık ara en iyi oyuncusunu kadrolarında olduğu. 90. dakikada oyundan çıkarken Kasımpaşa tribünlerinin onu alkışlaması da bunun en güzel göstergelerinden biriydi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

HHKahraman dedi ki...

Bruno şu anda bile gerçekten Süper Lig'de orta sıralardaki takımlarda oynayabilecek bir oyucu. Yaşı da genç.Kendini daha da geliştirebilir. 25 veya üstünde golle sezonu noktalayacağını düşünüyorum.

apaç dedi ki...

bu maçın gizli değil aleni kahramanı serdar sınık'tır. çok iyi oynadı bugün. zaten genel anlamda da çok beğendiğim bir isim serdar.

kasımpaşaspor, yakalandıüğı elim galatasaray hastalığının etkilerini bir kez daha gördü bugün.

hüseyin kartal, uğur yıldırım gibi posası çıkmış yıldızlar, ismail özgür göktaş gibi ne vereceği meçhul sözde genç yetenekler transfer edilerek gayet iyi giden kadronun ahengi bozuldu.

senin elinde o dakikaya kadar vasat bir oyun çıkarsa da potansiyeli belli olan desire gibi bir isim var ve sen gole ihtiyaç duyduğun bir maçın 40. dakikasında bu futbolcuyu oyundan alarak, hüseyin kartal'ı sokuyorsun oyuna. hem de futbolcunu olmayan seyircinin önüne atarak yapıyorsun bunu.

tamam ümit kayıhan ruhlusun, illa bir forvet alıcaksın; ama desire'yi çıkararak niye ifa ediyorsun bunu. çıkar o dakikaya kadar gram top oynamayan murat akın'ı. n'lur yani!?

benim için o dakikada bitmişti zaten maç.

geriye kalanına serdar sınık sevgim ve alaatin tosun merakımdan dolayı sebat ettim.

Gala's dedi ki...

brunoyu orduspora galatasaray ın aldırdığı konuşuluyodu. bakalım bekleyip göreceğiz

Adsız dedi ki...

bende maçtaydım bağırmaktan sesim kısıldı ama orduspor için değdı onlar inanıyorum kesinlikle ilk 6 ya girecek tüm oyuncular bugün süperdi onlara teşkr ederim bize süper maç seyrettırdıler ALİ İNCE

papaz dedi ki...

Alıcaz alıcaz Bruno'yu :)

Dün maçın gidişatının baya aksine bir skor oluştu, Kasımpaşa 4 seri mağlubiyetin verdiği güven sıkıntısı baya etkiledi takımı.

Ordu'da da Serdar ve Bruno çok ön plana çıktılar.

Related Posts with Thumbnails