Kadir Has Stadyumu & Aslantepe

Sonunda maç yapmaya tamamen hazır Kadir Has Stadyumu. Kapılarını Fenerbahçe'yle oynayacakları lig maçıyla açacak stadyum Türk futbolu adına çok önemli bir adım. Adından öte hiçbir yanı süper olmayan, toprak saha demeye bile bin şahit gerektirecek stadlarda maç oynatan federasyon belki Kadir Has stadını görür de bu rezilliklerin bir nebze de olsun farkına varabilir.

Gelen haberler Kayseri halkının maça ilgisinin büyük olduğu yönünde, bir güzel haber de bu olsa gerek. Umarım gelecek sezonlarda iyi bir seyirci ortalamasına oynar Kayserispor, ligin seyirci desteği ve finansal durumu düzgün, kalburüstü ekiplere ihtiyacı var. Bir ligin kalitesi zirvesiyle değil, ortalama takımlarının durumuyla ölçülür, bu sebeple Kayserispor'un stadyum hamlesi bazı şeyleri değiştirecektir. Konyaspor ve Antalyaspor'un da yapımı kesinleşen projeleri var, bunu dışında Sivas, Trabzon, Antep, Bursa gibi şehirlere de yeni stadyum istekleri dillendiriliyor. Euro 2016-2020 adaylığı için de önemli olna bu projeler hakkında zaman zaman gelişmelere blogda yer veriyoruz zaten. Kadir Has stadyumunun açılışı bu projelere de hız verir diye ümit ediyorum.
Sırada Aslantepe var, onu da ayrı bir sabırsızlıkla bekliyoruz tabii, bir Galatasaraylı olarak. Ekim sonunda stad biter mi, zor gibi ama en geç Aralık ayında stad teslim edilir şu anki tempoya göre. Maçlar bu süre içinde yine Ali Sami Yen'de oynanacak haberleri geliyor, yeni bir Olimpiyat deneyimi herkesin tüylerini ürpertiyordur benim gibi. Küfürlü tezahüratlardan ve sloganlardan haz eden bir adam olmadım hiçbir zaman ama bazen öyle bir an geliyor ki başka hiçbir söz onun yerini tutmuyor. Olimpiyat stadını anlatan beste de tam olarak böyledir benim için, sözlü olarak hiç katılmamış olsam da her zaman gülümsetmiştir beni. Üstteki duvar yazısı da benzer bir isyandan çıkmış olsa gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

HHKahraman dedi ki...

Böyle bir tesisin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son yıllarda Avrupa kupalarında yer alan bir takım olmaya çalışan Kayserispor, umarım ki bu yeni mabedinde ülke puanımıza önemli katkılar yapacaktır.Böyle bir stad yapıldığına göre gelecek sene için iyi bir kadro oluşturulması gerekir diye düşünüyorum.

Related Posts with Thumbnails