How I Met Your Mother Efsaneleri #1: Game Night

Uzun süredir How I Met Your Mother'ın en iyi bölümlerini hatırlayıp geriye doğru sayıyoruz. Bu listeye güzel bir final yapmak gerek. Başlıktan da anlaşılacağı gibi listemizin zirvesindeki bölüm 1.sezon 15.bölüm, Game Night.


Beni yakından tanıyanlar bu bölümü seçeceğimi az çok tahmin etmiştir zaten, benim için apayrı bir bölümdür Game Night. Biraz daha gaza gelirsem "Game Night, HIMYM'dır!" diye bir bildiri yayınlayabilirim. Ama bir yönden bakınca gerçekten de öyledir, bana HIMYM'ı özetleyecek bir bölüm seç deseler gözüm kapalı Game Night'ı seçerdim. Dizi de esas sıçramasını bu bölümle yapmıştır zaten, dizilerin en güzel bölümleri 1. seoznun ikinci yarısında başlayıp 2. sezonda zirve yapmıştır.

Bunun yanında Barney Stinson gibi bir karakteri bizlere gerçek anlamda kazandıran bölümlerin başında gelir. Daha doğrusu Barney Stinson'ı daha gerçek, daha derin bir karakter kazandırmıştır; ete, kemiğe büründürmüştür. Geçmişiyle ilgili sorunları olan, sevdiği insanı kişiliği sebebiyle kaybettiği için kendini bir takım elbisenin ardına hapsetmiş bir insan olduğunu görüyoruz bu bölümde. En üstteki sahneyi hatırlayanlar ne demek istediğimi anlamıştır. Barney Stinson'ın hikayesini anlatırken izleyeni kahkahaya boğması ise bu bölümü efsane yapıyor. Son sahnedeki Darth Vader göndermesi harika bir sahnedir, izlemek isteyenler yukarıya bakabilirler.

Bu bölümler dışında top 10'da olmayı hakeden bölümler de vardı elbette, bir Showdown, bir Intervention, bir Come On, hatta bir Fiero en az bu saydığım bölümler iyi bölümlerdir. Her zamanki gibi dizinin en güzel diyaloglarıyla bitirelim. Peace out hombres!

Marshall: Backgammon sucks. I took the only good part of backgammon, the gammon, and I left the rest of it in the trash where it belongs.

Lily: You ralphed and ran?
Marshall: I thought you were vomit free since 93. So that was a lie.
Robin: You re-returned for me. That's really sweet, though you kinda ruined my customized Scherbatsky doormat.

Barney: My life rocks! Money, suits, and sex? These are tears of joy! I could be cooped up in an apartment, changing some brat's poopy diaper but instead I'm out in the world being awesome 24/7/365! You let me dodge a bullet, big guy. (kisses fingers & raises them in the air)

Barney: Ladies, gentlemen, Ted. This has been a wonderful evening. I got great dirt on all you guys. I got Ted to tell the Re-return. I finally nailed Shannon. Told her I'd call her tomorrow...ayeah, right! And I rediscovered how awesomely awesome my life is. Peace out, hombres! (the rest of the group is silent)
Marshall: I think Barney just won game night.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

scapula dedi ki...

Uğur, yorum yapmak için listenin sonuna gelmeni bekledim. Ha böyle dedim diye çok şey bekleme, kısa keseceğim.

Tamam, iyi, güzel, hoş... Ama sıralamalarını hiç beğenmedim, haberin olsun. Antrparantez, daha önce de söylemiştim, "Bir ilişkide ileriye yönelik planlar, asla ve asla ilişkinin başlangıcından o güne kadarki süreden daha uzun bir geleceği kapsamamalıdır." tespiti, en azından listenin 7-10. sıraları arasında yer bulmalıydı kendine.

Yine de HIMYM CD'lerini temin ettiğim kişi olarak çok fazla tepki görmeyi hak etmiyorsun. :)

Sırada hangi dizi var? Düşünüyor musun öyle bir şey? Coupling yakışır bence. Tabii onun bölüm sayısı az olduğundan, Top5 daha uygun olabilir. Gerçi 24 tane bölümden Top50 bile çıkar da Top5 daha uygun yine de.

pclion dedi ki...

Ata, sahneler üzerinden gitsek 10 bölüme kadar elemem çok zor olurdu, bunu sen de tahmin ediyorsundur zaten. :) Bölümlerin tamamına bakmaya çalıştım daha çok. Öylesine güzel bölümler var ki Fiero'ya bile yer bulamadım, düşün artık.

Coupling'i yapabilirdim ama Dutchman'le Joe the Turk yapıyor işi. How I Met Your Mother'dan devam edebilirim, senin dediğin gibi tespitler bir araya getirilebilir bir yazıda...

scapula dedi ki...

Şu "Kayda verilen bağlantılar"daki Borges - Farid Farjad postunu da görmekten bıktım ayrıca. Devlet buna bir şey yapması lazım. Tamam Farid Farjad büyük bir deha, büyük bir keman virtüözü. Ama yeter yahu! Bak yine açtım Taghtam Deh dinliyorum. :)

Adsız dedi ki...

"The Girl with Two Breasts"
coupling için sanırım bir numarayı alacak bölümdür benim için efsane bölümdür kendisi

Deniz Gür dedi ki...

"Ladies, gentlemen, Ted." şu bile yeter. Favori bölümüm third wheel'dır açık ara. Sonrasında "World's Greatest Couple" ve "Naked Man" gelir.

Bu arada sanırım 3. tokattayız daha değil mi? slapcountdown.com adresinde de birşey yazmıyor artık :/

neverLander ® dedi ki...

şurda facebook anasayfasında reklamın yapılıyor abi, belki görmemişsindir =))

http://www.facebook.com/pages/Barney-Stinson/10569236108

ben değilim, yanlış anlaşılmasın.

pclion dedi ki...

Yanlış anlaşılacak bir şey yok çünkü Barney Stinson profilini açan benim, 1-2 gün önce linki ben koydum oraya. :)

neverLander ® dedi ki...

ahah o daha iyi =)

Flying Dutchman dedi ki...

vatana millete hayırlı olsun,

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2009/03/legenwait-for-itdary.html

:)))

tA dedi ki...

game night birinci sezonun 15. bölümü. imiş..
ben yandım eller yanmasın, s01e14 download olmasın..

pclion dedi ki...

Çok özür dilerim everblack, yazdıktan sonra farketmiştim ama düzeltmeyi unutmuşum. Düzelttim şimdi, kusura bakma...

Related Posts with Thumbnails