Genç Oyuncu Raporları #5

Bu hafta rapor biraz gecikti, bunda Pazartesi akşamı oynanan Manisaspor-Sakaryaspor maçının da payı büyük tabii. Özgürcan Özcan 2-2 biten maçta gol atamasa da iyi bir performans ortaya koymuş diye duydum, bir penaltı kaçırmasına rağmen. Nonda-Karan-Yaser üçlüsünün Galatasaray'da yaptıklarını gördükçe gelecek sezon Galatasaray'a dönmemesi için hiçbir sebep göremiyorum açıkçası. Kulüpte krizden dolayı zaten bir nakit sıkıntısı var, stadın açılışı da sarktıkça sıkıntı daha da artacaktır. Bu iflah olmaz forvet rotasyonunu yenilemek için eldeki en uygun fırsatlardan biri Özgürcan. Sakaryaspor'da 99 numarayı giyiyor, gelecek sezon Galatasaray'da giymesi sürpriz olmaz benim açımdan.

Gaziantep BB'de ise Cafercan atılmış bu hafta Ordu deplasmanında, maçı da 1-0 kaybetmişler. Son zamanlarda fazlaca kırmızı kart görür oldu Cafercan, En çok eleştirilen yönü olan hırssız, isteksiz görüntüsüyle tamamen ters düşen bir durum aslında, ilginç. Takım 11. sırada ama küme düşme hattındaki Malatyaspor'la aralarında sadece 3 puan olduğunu belirtmekte yarar var. Bu sene Bank Asya'da kim düşerse şaşırmamak lazım. Sakarya bu çıkışını devam ettirebilirse hiç beklenmedik iki takım 2B yolcusu olabilir.

2B demişken, Beylerbeyi uzun bir aradan sonra Darıca deplasmanından 3 puanla dönmüş, gol Mustafa Kocabey'den. Bu galibiyete rağmen düşme hattından kurtulmaları zor gözüküyor, altıncı Sarıyer'le 4 puan fark var aralarında, üstlerinde de geçmeleri gereken bir Gaziosmanpaşa. Ligin açık ara en fazla gol yiyen ekibi Beylerbeyi, defans bu kadar içler acısıyken ligde kalmaları zor. Galatasaray adına berbat edilen bir proje daha. Beylerbeyi yöneticilerinin sözleriyle "Galatasaray'ın ikinci takımı"nın bu halde olmasının hesabını kim verecek acaba?

U19 milli takımı açıklandı geçtiğimiz günlerde, Galatasaray'ın ağırlığı yine göze çarpıyor. Serkan Kurtuluş ve Serdar Eylik'in de içinde bulunduğu 5 oyuncu U 19 milli takımına seçilmiş. Bunun dışında Ankaraspor'dan Umut Sözen ve Uğur Demirkol, Fenerbahçe'den Özgür Çek, Dortmund'dan Tolgay Ali Arslan ve Rangers'tan İsa Bağcı göze çarpan diğer isimler. Özgür Çek geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'yle profosyonel sözleşme yaptı, Fenerbahçe açısından uzun süre aradan sonra bir ilkti altyapı kökenli bir oyuncuyu A takıma almak. Tolgay Ali de blog gündemine sıkça gelen oyunculardan biri, çıplak gözle izleme şansı bulamasam da izlemek istiyorum şu çocuğu. Almanlara kaptırmasak bari. Kadronun tamamı ise şöyle;
Emirhan Ergün, Fatih Serkan Kurtuluş, Çetin Günügör, Serdar Eylik, Sinan Osmanoğlu (Galatasaray), Uğur Demirkol, Umut Sözen (Ankaraspor), Erdem Köse (Beşiktaş), Eren Albayrak (Bursaspor), Özgür Çek (Fenerbahçe), Efe Halil Özarslan (Gençlerbirliği), Furkan Özcal (Kayserispor), Bayram Olgun (Ankaragücü), Uğur Parlak, Yavuz Özsevim (Dardanelspor), Tolgay Ali Arslan (Borissia Dortmund), İsa Bağcı (Glasgow Rangers), Bora Karadağ (RW Essen), Onur Ayık (Werder Bremen).

Son olarak gecikmeli de olsa bir transfer haberi verelim. Kayserispor sezon başında Altay'dan aldığı ve büyük verim aldığı Eren Güngör'den sonra yine Altay altyapısı çıkışlı bir diğer genç oyuncu olan Gökhan Değirmenci transferi için anlaşma sağlamış. 300 milyarı peşin olmak üzere 700 milyar bonservis ödeyeceklermiş onun için, sezon sonuna kadar Altay'da oynayacak tabii. Altay altyapısına özellikle 90+ jenerasyonuna dikkat çekiyoruz sık sık blogda, Gökhan da o jenerasyonun kalecisiydi. İyi bir çıkış yakaladı son dönemde. Yerli kaleciler konusunda sıkça hayal kırıklığı yaşadığımdan olsa gerek hemen güvenemiyorum kendisine ancak başarılı olması Türk futbolu açısından çok güzel bir gelişme olur. Umarım Kayserispor Souleymanou'yla uğraşacağına kaleyi ona teslim etme cesaretini gösterir. Altay'a söz gelmişken 1992 doğumlu Musa Çağıran'ın iyi süreler aldığını farkettim takımda, 16 maçta 1415 dakika süre almış, bir de golü varmış Musa'nın. U 17 milli takım kadrolarında rastlıyordum ama kimdir, necidir bir bilgim yok henüz. Eğer imkanım olursa seyretmek istiyorum onu, takip listesinin bir köşesine iliştirdim ismini...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

isa bağcı hakkında ufak tefek bişiler yazmıştım, hakkında çok kaynak bulunmuyo ve çok tanınan bi oyuncu değil türkiye'de;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/02/isa-bagc.html

gerisi önemli değil... dedi ki...

özgürcan penaltıyı kaçırsa bile dönen topu tamamlamışlar.

2. golün asistini yapmış. bir nevi iki asist gibi bir şey olmuş :)

papaz dedi ki...

onur ayık da baya yetenekli bir oyuncu...

bu arada musa çok değerli bir oyuncu. U-17'de eleme turunda sağ bek oynamış, Altay'da ön libero oynuyor. Stopersiz çıktıkları Manisa deplasmanında da stoper oynamıştı. Onu U-17'ye almamışlar ama artık orayı aştı diye düşünüp.

Adsız dedi ki...

burada manisa-sakarya maçının özet görüntüleri var;
http://www.canlifutbol.tv/2009/03/manisaspor-2-2-sakaryaspor-macinin-golleri.html

burada da sakarya-güngören maçı;
http://www.cnnturk.com/video/spor/futbol/2009/03/10/bank.asya.25.hafta.maclari/12139.195709/index.html

özgürcan hırsıyla oynuyor.. güngören maçında attığı ilk gol hırsının yanında soğukkanlılığını da ortaya koyuyor..

kayserispor'dayken de fena performans sergilememiş, oynatılacağına dair verilen söz üzerine kayseri'ye tekrardan kiralık gitmedi ve yedek kulübesine mahkum kaldı.

önümüzdeki sezon için de g.saray'da oynayabileceğini değil oynatılacağını düşünmüyorum.

kutay dedi ki...

1_)özgurcan baros ikilisi rüyalarıma giriyor. kesınlıkle iş yapar bu ikili
2-) gökhan çok iyi bir kaleci, kartaldan alınan soner şahın maç yapmadan sakatlanınca kaleye gecti çok basarılı oldu. bu sene ıc anadoluya gıden ikinci altaylı kaleci. dıgerı konyaya giden atilla.
3-)musa gibi bir diğer izmirlı de karsıyakalı rıdvan. 1991 doğumlu. çok maçta oynadı. ismi rıdvan dilmenden geliyor. tavsiye edilir.

Adsız dedi ki...

Bizim birader İzmirspor altyapısında oynuyo. Altaylı Musa çağıran' ı sordum ona. Dediğine göre 88 veya 89 luymuş aslında kemik testinde öyle çıkmış. Bu durumu bilmeyen de yokmuş İzmir de. Bu yüzden u-17 ye alınmıyomuş. Biraderin yalancısıyım..

neverLander ® dedi ki...

üstat yerli kaleci dersen sana trabzonlu onur derim. o da orada harcanıyor, bi dikkat çekemedi ama oldukça iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum.

pclion dedi ki...

Onur hakkında ben de güzel şeyler duydum ama izleme şansı bulduğum Toulon turnuvasında pek de beklediğimi bulamadım diyebilirim. Keşke tekrar izleme şansı bulabilsek de izlesek...

Sercan Akan dedi ki...

Musa 17 değil 27 yaşında deseler inanırım öyle bir tip var adamda.İdmanlarda ve milli takımda çok iyi oyunlar çıkardığını duyuyorum ancak Altay'da kayda değer hiçbir şey yapamadı.Seneye Süper Lig'e çıkamazsak Merter ayrılacağı için kendisinin futbolculuğunu ancak o zaman tam anlamıyla görebiliriz.

Related Posts with Thumbnails