Genç Oyuncu Raporları #4

Özgürcan Özcan, bu haftanın en dikkat çekici performansı sergileyen genç oyuncuydu. Küme düşmeme mücadelesi veren bir takımı sırtlamaya devam ediyor. Bu hafta da iki golü vardı, toplamda 23 maçta 13 gol gibi bir performans yakaladı ki efsanevi bir performans sergileyen Bruno Ferreira'yı bir kenara bırakırsak ligdeki en iyi forvet performansı diyebiliriz bunun için. Az gol atan bir takımda gol atmak daha zordur, Özgürcan da en zor şartlarda mücadele ediyor. Hoş, Sakaryaspor zor durumda olmasa eminim ki sezon başında olduğu gibi Özgürcan'ı ilk 11'de düşünmeyecekti, hayat işte. Galatasaray'a dönme ihtimali en yüksek oyuncu Özgürcan desek yalan söylemiş olmayız. Hele ki Karan ve Nonda'nın gönderilme söylentilerinin sıklaştığı şu dönemde Özgürcan'ın en azından bir Florya göreceğini söylemek zor değil. Sonra bir Süper Lig kulübüne kiralanabilir vs. orası ayrı.

Bir de genel olarak yanlış bir durum var Özgürcan'la ilgili, o da sözleşme durumu. Bu sezon sonunda biten Sakaryaspor'la imzaladığı kiralık sözleşme, Galatasaray'la olan sözleşmesi 2010 yılında bitiyor. TFF kayıtlarından ulaşabilirsiniz bu bilgiye.Bir de Bülent Uygun'un zıvanadan çıkmasına sebep olan golü atan Umut Sözen var tabii. 90 doğumlu bir oyuncu, milli takımlarda adını duysam da ilk defa izleme şansı buldum Sivasspor maçında. 20 dakikada verdiği izlenim bana üst düzey bir hücum elemanı kazanmak üzere olduğumuz yönünde. Yine de daha fazla izlemek lazım kesin bir fikir sahibi olmadan. Yalnız dikkat çekici olan nokta Umut'un da Altay çıkışlı olması. Bildiğiniz gibi Galatasaray'ın 91 doğumlu stoperi Semih Kaya da Altay'dan transfer olmuştu. Bence son 10 yılın en başarılı jenerasyonu olacak olan 90-91 doğumlular arasında Altay'ın iki önemli oyuncu çıkarmış olması bence tesadüf değil. Bir de kaleci Gökhan var, onun da ismini sıkça duyacağız önümüzdeki dönemde.

Bir diğer önemli gelişme Serkan Kurtuluş'un ilk kez bir lig maçında forma bulmasıydı ki buna değinmiştik maç yazısında. İlk maçında o bölgede formayı kimseye vermez dedirtecek bir performans çıkarmasa da bu takımda sağ bek için 5. alternatif olmadığını, rotasyon dışında bırakılmasının anlamsız olduğunu gösterdiğini söyleyebiliriz Serkan'ın. Gelişime çok açık bir oyuncu Serkan, geçireceği düzgün bir sezon başı kampıyla beraber Uğur'la Sabri'yi zor durumda bırakabilir o bölgede.

Kasımpaşa-Orduspor maçında Bruno Ferreira'yı çıplak gözle izleme şansı bulmuşken raporda yer vermemek olmaz. Beni gerçekten çok etkiledi Bruno, Süper Ligde oynasa tereddütsüz en iyi 5 forvet arasına yazarım. Papaz Trabzonspor'a transfer olacağı konusunda ısrarlı, göreceğiz. Bana kalsa Galatasaray bir dakika durmasın, paraya kıyıp alsın bu adamı. Flamengo'ya ödenecek bonservis bedelinin 800 bin dolar civarında olması zaten büyük bedeller istemelerine engel, 1.5-2 milyon euro civarı bir teklifle sezonda 10-15 gol atabilecek 21 yaşında, Brezilya alt yaş kategorilerinde oynamış bir forvet oyuncusunu kadroya katabilir Süper Lig takımları, duyurulur. Ayrıca birkaç sene içinde milli takım durumu da gündeme gelecektir eğer Türkiye sınırları içinde tutabilirsek.

G.Antep BB son dönemde bir toparlanma içindeydi ama dün akşam lider Manisaspor karşısında mağlubiyetten kurtulamadılar. Son dönemde Galatasaray kökenli oyuncuların takımın skor yükünü çektiğini görüyoruz, Cafercan ve Uğur Erdoğan takımın en önemli hücum elemanları konumunda. Galatasaray'a dönebileceklerini pek sanmıyorum ancak Bank Asya'nın yapısını artık kavradıklarını, yeterli tecrübeye ulaştıklarını düşünüyorum. Yurt içi transferlerde oyuncu takası söz konusu olduğunda talipleri olacaktır bu oyuncuların.

Beylerbeyi'nde ise fiyasko sürüyor, seri mağlubiyetler tekrar başladı, son sıradaki yerini sağlamlaştırmakla meşgul takım. Arada tepem attığında Beylerbeyi yazıları yazıyorum bildiğiniz gibi, seriye üçüncü bir yazı geliyor diyebiliyorum şimdilik...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

morientes dedi ki...

Yazıda sözü geçmişken bir nktaya değinmeden geçemedim. Brnim de dahil olduğum birçok galatasaray taraftarında serkan kurtuluş ile ilgili yanlış bir ön yargı var. Kendisi bursalı olan ve bursasporun altyapısını, antremanlarını dahi takip eden bir arkadaşımın referansı ile şunu söyleyebilirim ki, serkan kurtuluşun sağ bek pozisyonunun alternatifi olması birçoğumuzun ortak bir yanılgısı. Kendisi bursa altyapısında ortasaha ortasında oyunkurucu pozisyonunda oynamaktaymış ve as takımla çıktığı birkaç maça da bu pozisyonda çıkmış ancak bursasporun sağ kanat ve sağ bek pozisyonunda sıkıntıya düşmesi sebebiyle o bölgeye kaydırılmış. Ancak altyapıda yıldızlaştığı, en iyi oyunlarını segilediği pozisyon ortasaha ortasıymış. Biliyorum çok -mış'lı -muş'lu bir açıklama oldu ama burada belirtmek istedim. Bilginize

pclion dedi ki...

Sevgili morientes,

Bilgiler için teşekkürler. Söylediğin her şey birebir doğrudur ancak vurgulamak istediğim şu ki bu çocuk 90 doğumlu ve henüz profosyonel düzeyde bir mevkii bilinci oluşmuş değil. Bugün bildiğimiz birçok oyuncu altyapılarda başka bölgelerde görev almıştır ama profosyonel düzeyde bu değişmiştir. Serkan'da bu yetenek var, eğer ısrar edilirse iyi bir hücum beki olmaması için hiçbir sebep yok...

sembolist dedi ki...

Pclion,öncelikle şunu belirtmelyim ki,'genç oyuncu raporları'nın sıkı bir takipçsiyim.Ve Cafercan ile Oğuz Sabankay'ın patlama yapıp floryaya dönmesni çok istiyorum.
Bunun dışında bir 'Aydın Yılmaz' vakası yaşıyoruz gibime geldi.Hiç bir varlık göstermeyen ve hala 'genç umudumuz' etiketyle durumu idare eden bir futbolcu sevyesinde.Maçlarda özellikle Aydına dikkat ediyorum,fiziki olarak çok eksiklği var.Ayrıca takımla bütünleşmesi kocaman bir sıfır.Bazen kendi kendime 'çok mu büyütyruz bu çocuğu gözümüzde' dye soryorum.
Aynı takımda Kewel-Baros-Lincoln gibi entarnasyonel isimlerin olması Aydın için büyük şans-tı.Malesef kendni gelştrmek bir yana,gittikçe geriliyor.Senin ayrı bir postta bu Aydın Yılmaz dosyasını açmanı bekliyorum.
saygılar

pclion dedi ki...

Sembolist, güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Aydın Yılmaz konusunda herkesin gözbebeğiyken bu yönde bir yazı yazmıştım, hatta o dönem tepki çekmişti. Benim gibi her zaman genç oyunculardan yana tavır koyan bir kişiden beklenmeyecek bir çıkıştır aslında. Yazının linki aşağıda, ilgilenenler göz atabilir.

http://pclionfc.blogspot.com/2008/12/aydn-ylmaz-zerine.html

Adsız dedi ki...

Benim de ufak bir sorum olacak Özgürcan ile ilgili.Daha doğrusu bir sitem:bu çocuktan umudu biraz erken kesmedik mi acaba?Demiyorum ki Galatasaray'ın ilk 11 topçusu olsun,ama şu an kadrodaki Ümit ve Nonda'nın performasına bakınca insan herhalde bunlardan çok daha kötü oynayacaktır diyemez.Seneye 3.-4. forvet olarak kadroda bulunabilir diye düşünüyorum.Tabii çocuğun en büyük sıkıntısı genç yaşta fiziksel gelişimini tamamlamış olması.Benzer bidonların en büyüğü efsane başkan(!) Özhan Canaydın döneminde takıma alınmıştı bence:Fabio Pinto.Bu tip oyuncuların ortak bir kaderi bu sanırım:Altyapıda Adriano olup üstyapıda Özgürcan olunca moral-hedef kaybı gibi sıkıntılar.Ama Sakarya deneyimi ona çok şey katıyor ve bizde bir şansı daha olmalı en azından.
Aydın içinse sadece Konya'da o golü atmasaydı diyorum.Bütün beklentileri-oyuncu gelişimini olumsuz etkiledi.Acaba diyorum o golü Mehmet Güven atsaydı Aydın'ın yerine şu an bu 2 oyuncuya karşı kamuoyunun genel duruşu ne olurdu?Bazı oyuncular gerçekten şanslı doğuyorlar.

mondo trasho dedi ki...

altay kalecisi gökhan gelecek sezon kayserispor'da oynayacak. iki kulğp anlaşmış. eren güngör'den sonra bir genç altaylı daha kayseri'ye gidiyor.

morientes dedi ki...

Evet haklısın. Zaten ben de asıl bölgesi olarak nitelendirdiğim ortasahanın ortasına kaydırılması taraftarı falan değilim. Nitekim o bölgede şu an itibari sakatlıklara rağmen oynayacak oyuncu çok ama rotasyon içerisinde daha hücuma dönük şanslar verilse fena olmaz gibime geliyor. Yanlı hatırlamıyorsam böyle bir şansı bellinzona maçında yakalamıştı ancak skibbe'nin çarpık 3-5-2 denemelerinin ilkinde sağ kanatta yalnız kalışı biraz onu zorlamıştı.Senin de dediğin gibi iyi bir hücum beki olabilir. Ya da kimbilir küçük kaptan uğurla sağ kanatta dönüşümlü ileri geri oynatılarak da bir alternatif düşünülebilir ilerleyen zamanlarda

(Not:insanın içinde keşke diyesi geliyor bunları düşününce )

Related Posts with Thumbnails