Bir Hayal Kırıklığı: Shabani Nonda

Herkes aciliyetinden dolayı stoper bölgesine yoğunlaşmış durumda ama uzun vadede defanstan çok daha kötü durumda olan bir bölgesi daha var Galatasaray'ın, o da forvet hattı. Mart'ın sonları yaklaşmışken ligde en çok gol atan ikinci forvetinin 4 golle Shabani Nonda olmasının bu konuda ne kadar büyük bir problem olduğunu görmek hiç de zor değil.

Bu konuda en büyük hayal kırıklığı Shabani Nonda olsa gerek zira sezon başında kulüp baya uzun ve yüklü bir kontrat bağladı ona. O zaman da demiştim, fiyat olarak da itirazım olsa da 3 yıllık kontrat süresinin daha büyük bir saçmalık olduğu konusunda baya ısrarlıydım, hatta borges üstadla yorum üstünden bu konuyu tartışmıştık diye hatırlıyorum. Nonda 32 yaşında bir oyuncu ve kariyerindeki sakatlık referansları hiç de küçümsenecek türden değil. Galatasaray'a gelirken de bu konuda ciddi şüpheler uyandırıyordu, zaten sakatlıkların performansını etkilemeyeceği düşünülse 500 bin euro gibi cüzî bir bonservis bedeliyle Türkiye'ye getirilebilecek bir oyuncu değildi Nonda.

Galatasaray'daki ilk senesinde özellikle ligin ilk yarısında etkili oldu ve bu şüpheleri bir kenara koydu. Sezonun finalini ise Sami Yen'de Fenerbahçe'ye karşı yapıp bir anlamda şampiyonluk golünü atması onu özel kılan andı ancak unutulan bir şey vardı ki Nonda'nın Volkan'ın hatasından faydalanmasından önce attığı son gol Ocak 2008 Bursaspor'a karşıydı. Bunu da hesaba katarsak Ocak 2008'deki Bursaspor maçından Mart 2009'a kadar attığı lig golü sayısı sadece ve sadece 6 Nonda'nın.

Galatasaray forvet hattını baştan aşağı elden geçirmek zorunda ve bu operasyonun en kritik noktası da Shabani Nonda'nın masada duran kontratı olacak gibi. Yapılan sözleşmenin ağırlığı daha net hissedilecek sezon sonunda. Normalde serbest kalması gereken Nonda 2010/11 sezonunun sonuna kadar olan garanti kontratını Galatasaray'dan almadan ayrılmak istemeyecektir, istememesi için de bir neden yok. NBA'de sık görüyoruz bu örnekleri, kontrat yenileme senesinde iyi bir sezon geçirip sözleşmeyi aldıktan sonra eski formlarını bir daha yakalayamayan oyuncular, Raef LaFrentz, Ben Wallace, Larry Hughes vs. Nonda da Galatasaray'ın başına sağlam bir çorap örmek üzere gördüğümüz kadarıyla...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

jose dedi ki...

Grafite'yi alamamıştık o dönem maalesef ve yerine Nonda gelmişti.Alamadığımız o Grafite şimdi harikalar yaratıyor Bundesligada..

Borges dedi ki...

Acikca söylemek gerekirse Nonda'nin bu kadar kötüye bu kadar hizli gidebilecegini hic düsünmedim ben. Gecen sene sakatlik sonrasi iyi kötü oynamis iken bu sezon basi takimin tek formda forveti olarak degerlendi. Akabinde kontrat önerildi ve simdi de gönderilme sevdasinda.. Yas itibari ile galatasarayin forvet problemi var. Baros haric gelecege dair yerlestirebilecegi tek bir oyuncusu yok ileride.. karan ve nonda ile net iki yil hesaplanildi belki ama evdeki hesap carsiya pek uymuyor gibi..

bir ara bu tartisilmisti ama nerede hatirlamiyorum sevgili ugur, sanirim daha önceden de belirmistin uzun süreli kontratin yanlisligini..

pclion dedi ki...

Evet öyleydi, anlaşamadığımız nokta Nonda'nın 1.5 milyon euro yıllık ücreti hakedip etmediğiydi. Tam anlamıyla elimizde patlayan bir kontrat oldu ne yazık ki...

Adsız dedi ki...

ben hala yaser in çok iyi bir forvet olduğunu düşünüyorum. ama nedense türkiye de yerli forvet oyuncularına karşı bir güvensizlik var. özellikle 4 büyüklerde ağzıyla kuş tutması lazım yerli bir oyuncunun forvette oynayabilmesi için. (bkz: semih) oynatırlarsa da kanatlarda oynatıyolar zaten (nihat,tuncay,burak vs.)sonuç olarak yaser' in veya özgürcan' ın nonda' dan çok daha faydalı olacağı kesin galatasaray' a ama böyle bi teamül var işte türk futbolunda önlerini tıkayan. yazık..

Protanopia dedi ki...

Nonda okadar kotu oynuyor ki maci Hamburh macini izledigim mekanda her top Nondaya geldiginde bir suru adam kizmayi birakmis guluyordu.

Related Posts with Thumbnails