Beşiktaş 3-0 Gençlerbirliği

Beşiktaş bu ligin en tempolu futbol oynayan ekibi ve bunun meyvelerini toplamaya devam ediyorlar. Gençlerbirliği gole kadar Beşiktaş'a iyi dirense de bu tempoya daha fazla dayanamadı. Özellike Koray Avcı harika bir oyun ortaya koydu maç boyunca.

Fabian Ernst, Beşiktaş adına fark yaratan oyuncu olarak öne çıkıyor geldiğinden beri. Takımı öne taşıyan, defansı ileriden başlatan oyuncu oluyor her seferinde. Öyle iyi pozisyon alıyor ki topa müdahele etme şansı olmasa bile rakibi bozuyor, pas açılarını kısıtlıyor. Troisi ve Mustafa Pektemek'i çok zorladı bugün, topu Beşiktaş'ın sahasına taşımalarına izin vermedi. Son yılların en etkili devre arası transferi gibi duruyor şimdiden.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş bildik temposundan taviz vermese de özellikle kanat organizasyonlarında çok zorlandı. Sağ taraf tamamen atıl durumdaydı, sol tarafa işlerlik katan tek oyuncu ise Bobo'ydu. Göbekten Delgado da delici bir oyun ortaya koyamayınca Koray ve Hakan'ın etkili performansıyla Beşiktaş ataklarını iyi karşıladı Gençlerbirliği. Zaman zaman iyi kontratak denemelerinde de bulundular aslında ancak Beşiktaş'ın Galatasaray ve Fenerbahçe'den farkı tam olarak bu, top rakipteyken de rakibe üstünlük kurabiliyor, kolay kolay hücum ettirmiyor rakibini. Zaten bunu aşabilecek pas becerisine sahip her takım Beşiktaş'ın ön alandaki duvarını aşıp defolu defansını zorlayabiliyor ancak bunu yapamazsanız size orta sahayı geçme şansı bile tanımıyorlar. Beşiktaş'ı ikinci yarıda rakiplerinden farklı olarak yapabildiği tam olarak da bu.

İkinci yarıda eksik bölgeye doğru değişiklikleri yaptı Mustafa Denizli. Holosko'nun oyuna girmesi sağ tarafa işlerlik kazandırdı, ilk gol de zaten Yusuf ve Holosko'nun çabalarıyla geldi. Bu kanatsızlıkta Holosko gibi bir adamı kenarda tutmak zaten pek akıllı işi değil, Tello'yu da kaybediyorsunuz bu şekilde. 6 yabancı sınırı Beşiktaş için büyük problem, yerli rotasyonunun yetersiz olması böyle sonuçlar ortaya çıkarıyor işte. +2'nin sezon sonunda kalkacağı yönünde söylentiler var, eğer doğruysa bundan en olumsuz etkilenecek kulüp Beşiktaş gibi duruyor.

Gençlerbirliği'nde Samet Aybaba'nın Kahe tercihini anlayamadım, bence oldukça etkisiz oldu ve Beşiktaş stoperleri arasında ezildi. Hem hızı hem de daha etkili son vuruşlarıyla Bruce Djite'yi tercih ederdim ben olsaydım. Burhan da fazla kenarda bekledi gibi. Yine de Gençlerbirliği özellikle defansif anlamda iyi bir oyun çıkardı gole kadar, ellerinden geleni yaptılar.

Beşiktaş yakaladığı seriyle bir anda liderlik yarışında en iddialı takımlardan biri konumuna geldi. Trabzonspor-Galatasaray maçının sonucuna göre arka üçlüyle farkı açma şansına sahipler. Hem Beşiktaş için hem de Sivasspor için belki de ligin en kritik maçı haftaya oynanacak. Eğer Sivasspor kazanmayı başarabilirse hem puan farkını 4e çıkaracak, hem de ikili averajda Beşiktaş'a üstünlük sağlayıp rakibini zor durumda bırakacak. Eğer Beşiktaş kazanırsa hem liderliği almış, hem de zorlu bir deplasmanı geride bırakmış olacak, bu gerçekleşirse 6 sene sonra Beşiktaş'ın şampiyonluğu ciddi anlamda konuşulmaya başlanır. 8 gün içinde şampiyonluk denklemindeki iki soru çözüm bulacak. Merakla bekliyoruz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

apaç dedi ki...

fatih terim, sünep egolarından vazgeçip almalı artık mert ile toraman'ı milli takıma.

budur maçın ulusal fikri.

Adsız dedi ki...

Ve hatta Ekrem'i. Sabri'yle Colin'i götürür, getirir.

Deli İbo'da Balta'dan kötü değildir bea. Neyse abartmayalım, Beşiktaş'tan varsa Gökhan Zan, yoksa yok :)

papaz dedi ki...

Örnst'i de türk yapalım oldu olacak, hatta sünnet de edelim.

apaç dedi ki...

colin'i, aurelio'yu, hakan kadir balta'yı yaptık. ernst'i de yapalım.

zarar gelmez dikine oynayan ön liberodan.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

6 yabancı sınırı Beşiktaş için büyük problem, yerli rotasyonunun yetersiz olması böyle sonuçlar ortaya çıkarıyor işte. +2'nin sezon sonunda kalkacağı yönünde söylentiler var, eğer doğruysa bundan en olumsuz etkilenecek kulüp Beşiktaş gibi duruyor.

"olumlu" olması gerekmez miydi genel anlam itibariyle?

pclion dedi ki...

Göndereceğiniz yabancıların yerine aynı kalitede yerli oyuncu koyamazsanız olumlu olması zor. Aslında maç konusuyla çok alakalı değil, sadece Holosko'nun arkadan gelmek zorunda olmasının sebeplerini irdeledim biraz...

Related Posts with Thumbnails