Trabzonspor 0-3 Galatasaray || Geliyor...

Trabzon, Galatasaray'ın uzun süredir zorlandığı bir deplasmandı ve psikolojik bir barajdı. Üstelik Şenol Güneş geldiğinden bu yana Trabzon, kendi ayarındaki ekipler karşısında daha rahat oynayan, istediği sonucu alabilen bir ekip. Şampiyonlar Ligi'nde dahi altı maçta tek mağlubiyet gördüler, onda da oynadıkları oyun belliydi. Böyle bir ekibe karşı Galatasaray'ın 3-0'dan da öte, net olarak üstün götürerek aldığı bir galibiyet olması çok önemli. En başta bu...

Fatih hoca maç sonu toplantısında da söylediği gibi Fenerbahçe maçındaki 11'i bir mesaj vermek için koydu ki Engin Baytar dönmüşken Emre Çolak'ın takımda yer bulması çok kolay değildir normalde. Buna karşın elbette Fenerbahçe maçındaki gibi Hun akıncılarıymışçasına akan hücumlar göremedik ilk yarıda ama rakibin ilk hatasında cezayı kesmek, serbest vuruştan doğrudan gol bulmak belki de oyun dominasyonu kadar önemli. Sezon başında Johan Elmander'in yedek bile olamayacağı sanrısı hakimdi çoğu kişiye ama başta Fatih hoca olmak üzere herkese kendini ispatladı ve övgüyü hak ediyor. Her zaman doğru yerde, her zaman doğru işi yapmaya çalışıyor. Milan Baros'a göre ayağı daha düzgün ve arkasındaki oyuncularla daha kolay top alıp verebiliyor. Elbette Baros'un enerjisi de önemli ki iki maçtır gol atmasa da kötü oynamıyor ama şu düzende İsveçli birinci adam.

Hatırlarsınız, sezon başında Selçuk İnan bu takıma ne kadar hakim olursa bu takım o kadar iyi oynayacak demiştim ki ne zaman tempoyu ayarlayabilecek kadar top alıp verdi, o zaman dişliler daha iyi işlemeye başladı. Bunun için belki de ayağı düzgün son bir parça gerekli takıma. Pas yapmaya elverişli ve pozisyon üretmeye katkı verecek bir açık oyuncusu bu takımı iki seviye üste çıkaracak. Felipe Melo'ya da nazar değmesin, büyük bir deliği tek başına tıkadı, kariyerinin en istikrarlı performanslarından birini sergiliyor burada. Yeteneklerinin karşılığını veriyor, umarım kalıcı olur.

Öte yandan işin bir de işin Trabzon tarafı var ki başta takımdan önce taraftarın analizini yapmak gerekiyor belki de... Hocası Şenol Güneş olan, sahadaki oyuncularının tamamı oyuna konsantre olmuş, ellerinden gelen her şeyi yapan bir takıma bu kadar köstek olmak için hakikaten çaba harcamak gerekir. Selçuk İnan'ın, Engin Baytar'ın ıslıklanmasında değilim kesinlikle ki katılmasam da olabileceğini düşünürüm ama kaptanının olduğu bölgeye su yağdırmak nasıl bir ruh halidir? Tolga Zengin, Trabzonspor'un sahadaki en önemli temsilcisi, kimliği. Kadın taraftarların "Böyle taraftar istemiyoruz" tezahüratı belki de söylenebilecek tek şey...

Son olarak Semih Kaya... Bakın, böyle böyle bir çocuk var, oynatılsa gayet de oynar dedikçe "İyi olsa hocası niye oynatmasın" argümanıyla karşılaşıp durduk. Sonra Fatih Terim geldi ve oynattı, demek ki mesela oynatılmakta değil, oynatmakta. Kim çıkıp "Semih Kaya 18 yaşında böyle değildi, iki senede kendini çok geliştirmiş" diyebilir? Aradan geçen sezonlarda oynadığı maç, geçirdiği sakatlık sayısı da ortadayken. İyi olsa oynatırlardı değil, iyi olsa oynatırdı demek gerekiyormuş demek ki...

İkisi deplasman üç derbi, 7 puan. Farklı bir Galatasaray'ın yolda olduğu biraz da buradan belli gibi. Son birkaç parça daha...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

ultras/Movement dedi ki...

Uğurcuğum;
Semih'i oynatan Fatih Terim de Yenilsen de Yensen de programında eleştiriliyordu bir zamanlar. Hatırlatayım...

pclion dedi ki...

Yenilsen de Yensen de demen benle ilgili diye tahmin ediyorum ama benim Fatih hoca hakkındaki görüşlerim hiçbir zaman değişmedi. Eleştirilecek yanları olsa da gelmiş geçmiş en iyi yerli hocadır gözümde. Milli takımdan ayrıldığı, berbat ikinci dönemi bittiği gün de böyleydi.

Galatasaray'ın şu günkü durumunda saha içi kadar saha dışında beş benzemez yönetimi susturabilmesiyle de çok büyük iş yapıyor, onu da belirteyim.

sembolist dedi ki...

Uğur yazın on numara yine..
servet-zan-sabri bu takımın dengesini son 3-4 yılda bozan oyuncular..
Her ortamda idda ettim,zan-servet takıma girdği an bu takım sıradanlaşır..
Bu arada şuanki alt yapı ve potansiyelli çıkacak oyuncularla ilgili bi yazı bekliyorum,özledik yahu bu alt yapı yazılarını..

Unknown dedi ki...

Sevgili Ugur, sence Terimin 4-4-2 sisteminde Mehmet Batdal gibi hava hakimiyeti yuksek ve uzun boyuna ragmen teknigi de gayet iyi bir forvete bir sans daha taninamazmi? Özellikle de Terimin yerli ve genc oyuncu istegi depresmisken.

Rijkaard döneminde tel tel dökulen o takimda kendini pek gösterememist Batdal ama simdi özellikle de Sercanin durumu belirsizligini koruyorken geri cagarilma durumu olabilirmi acaba? Devre arasinda kanatlara cizgiye inip adam gibi orta yapan bir veya iki oyuncu alindigi taktirde Elmander ile cok tehlikeli bir ikili yaratacaklarini dusunuyorum. Sen ne dusunuyorsun?

Unknown dedi ki...

valla bu yilki ozellikle su derbylerdeki gs kiminn basarisi biliyorum ama uzun zaman sonra yeniden gs maclari zevk vermeye basladi, sahayi doldurduklari gibi taraftari ve diger izleyenleri de tatmin ediyor gs.

ama hala anlayamadigim bisi var, neden adnan polat doneminde fatih hoca gelmedi ya da getirilmedi, simdi bu sezon gs sampiyon olursa unal aysal ve ekibinin basarisi da denicek buna?

neden adnan polat tam yekiyle fatih hocayi getirmedi o kotu giden gidisatta... ve neden rijkaard'i harcadi ya da harcatti...

sonuc itibariyle her ne kadar fb macinda oldugu kadar hizli dolu dolu oynamdiysa da akilli bi futbol vardi ortada tabi bence:)..

love u gs diyorum :)

zachpaulsen dedi ki...

hocanın yabancı istemem stratejidini doğru buluyorum. özlelikle devre arasında hangi yabancı alınırsa alınsın alışamayacak ve takımın ahengini bozacak. ama sezon sonu sağlam bir gölcü kesin alacak gibi.

arada yapılabilirse ambrabat transferi süper olur. ligi biliyor, alışma sıkıntısı diye bir şey yok. bence ilaç olur. servet, çağlar, aydın, maydın ne varsa versinler üstüne para da versinler. yeter ki kayseri ile olay yaşamadan adam gibi halledelim şu işi.

olcan, alper potuk, yiğit, de yine alınabilecek yerliler. yine hasan ali de olabilir.

kanada ambrabat ve olcan bir de forvete baros ve elmanderi yedekleyecek 1 yabancı/yerli golcü ile işi ligde bile bitirir play-off iş bırakmayız bence.

TA dedi ki...

oynattığı pozitif oyunla biz futbol dilencilerine keyifli dakikalar yaratan şenol güneş hocamız gördüğüm en iyi yerli teknik adamdır.trabzonsporun maçı varsa kimle oynarsa oynasın ister yensin ister yenilsin tempolu güzel bir maç izliyoruz.
bu sene skor alamamasının en önemli nedeni takımın iskeletinin oturmamış olmasıdır.

Related Posts with Thumbnails