Semih Kaya mı, Ceyhun Gülselam mı?

Gökhan Zan sakat, Servet Çetin cezalı, artık iyiden iyiye göbeğe yerleşen Tomas Ujfalusi'nin yanı boş... Zaten yetersiz bir göbek rotasyonuyla başlayan Galatasaray'da Fatih hoca ilk planda düşünmediği iki isimden birini tahtaya yazmak zorunda: Semih Kaya mı, Ceyhun Gülselam mı?

Bilen bilir, Semih çok sevdiğim bir oyuncu. Geliş hikayesiyle, yetenekleriyle farklı bir isimdir, henüz 20 yaşında olmasına karşın geçirdiği ağır ameliyat sayısı üç ve şu anda A takımda bulunuyor olması bile mucize. Bir kez beyin, bir kez çapraz bağ, bir kez de diz ameliyatı geçirdi ve normal şartlarda top oynayarak, tecrübe kazanarak geçirmesi gereken 3 yılı çöpe gitti. Geçen sezonun ortasında Kartalspor'da formaya ilk kez tutunup bırakmaması dahi onu Galatasaray'a getirdi. Zaman zaman savrukluğu başa iş açsa da topa bir şekilde müdahele eden, ayağı düzgün, gelişmeye açık bir stoper olduğunu belli ediyordu. Buna karşın profesyonel kariyerinin toplamı hâlâ 18 Bank Asya, 4 Süper Lig karşılaşmasından oluşuyor ki bir savunma oyuncusu için belki de en mühim konu budur. Türkiye gibi fiziksel bir futbolun oynandığı ülkede zirveye oynayan Galatasaray gibi takımlar her daim savunmasında tecrübeye yaslanmak durumunda ve bu sebeple bir savunmacının buralarda fırsat bulması için bile kilometre yapması gerek.

Ceyhun, Real Madrid maçında da stoperde görev yapmıştı.
Öte yandan elde bir de Ceyhun Gülselam var. Trabzonspor'da pek de parlak bir sezon geçirmemesine, kulübenin gediklisi olmasına karşın Fatih Terim referansıyla Galatasaray'a adım attı. Şurada genişçe bahsetmiştik. Fatih hoca için kendi keşfettiği, parlattığı oyuncu grubu her zaman çok değerlidir. Gökhan Zan'a dahi ne kadar çok güvendiği malum. "Bir Kazım olmasa da" Ceyhun da onun öğrencilerinden. Ceyhun, ilk kez onun döneminde A milli takıma çağrıldı, Türkiye'ye gelmesinde ön ayak oldu. Ayağının düzgünlüğü soru işareti olsa da, stoperde saatli bomba misali olsa da Süper Lig tecrübesi Semih'e göre çok daha fazla ve hem stoperde, hem de Melo'nun oynadığı savunma önü bölgesinde kulübenin en önemli alternatifi. Hazırlık döneminde de bu böyleydi.

Semih Kaya'nın 17 yaşındayken Bülent Korkmaz dönemindeki Hamburg maçında kenarda tutulup Kewell'ın stoperde oynatılması ne kadar büyük bir fiyaskoysa şu anki koşullarda Ceyhun Gülselam'ın oynaması da bir o kadar normal. Kayserispor maçında Ujfalusi'nin partneri Ceyhun olacaktır.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence de Ceyhun Gülselam olmalıdır. Ben hem fiziğinin yeterli olması, hem de topu nispeten olumlu kullanabilmesi nedeniyle Ceyhun'un çok iyi bir stoper olabileceğini düşünüyorum. Belki de bu sakatlıklar ve cezalar bizim açımızdan -en azından bu bölge için- daha hayırlı olmuştur.
İsmail Güler

M.Cagdas dedi ki...

Tamam dogru belki ama bir de bu gereken tecrube nasil kazanilacak sorusu var. Yani tecrubesiz diyoruz, da oynamazsa nasil olacak bu is? Anladigim kadariyla yasi da artik o kadar kucuk degil. Oyuncu kazanmak biraz da risk isi degil mi? Hem derbi falan da degil, psikolojik baski cok fazla olmayacak.

pclion dedi ki...

Tecrübeden kastım aslında bir yerde maç kondisyonu. Şöyle sakatlanmadan tam bir sezon geçirse, eksiklerini giderse çok daha farklı olabilir ama şu saniye seçim yaparken Fatih Terim'in az riskli seçimi yapmasına çok bir şey söyleyemeyiz.

Yaşı hala ufak, bir savunma oyuncusu için. Emre Güngör Galatasaray'a geldiğinde 23 yaşındaydı. Fakat oynaması gerekiyor işte...

uğur şenel dedi ki...

Uğur,her daim bizim genclerimiz konusunda efsaneler dolaşır ve gercek biraz gec ortaya cıkar ama işin aslı hep zamanla ortaya cıkar aynen aydında oldugu gibi aynen son bilmem kac yılda sadece Ardayı altyapıdan cıkardığımız gibi..

semih konusuda aynen böyle ,benim izlediğim semih değil bizim takımda süper lige herhangi bir takımda zor oynar öte yandan genc milli takımda trabzon transferi öncesi stoper oynayan bir ceyhun sadece semih değil, servet ve gökhan zandan daha iyi bir secenekdir...

son not olarak eğer biz semihe bel bağlıyorsak kayseri ve antepdeki genc oyuncuları bizimkilerle karşılaştırırsak biz kafadan kayıp etmiş oluruz...

pclion dedi ki...

Efsane yaratmadaki başarıya eyvallah lakin Semih'in söylediğin kadar vasat bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ben. Kartal'a gidip canlı da izledim, takım skoru tutmak istediğinde yaslandıkları en önemli oyuncu Semih'ti. Öte yandan eksikleri de çok, başta düzenli oynama ve maç kondisyonu. Türkiye gibi yerde şans bulmamanın yetersiz olmakla eşdeğer olduğunu saymak mevcut yönetim ve altyapı organizasyonlarına hak ettiklerinden çok çok öte bir saygı duymayı gerektiriyor. O kadar emin olma bence.

He, Antep ve Kayseri demişsin ki ben bunu birçok kez zaten dile getirdim. Takip ediyorsun buraları zaten, her yazıda tekrara girmeme gerek yok :)

uğur şenel dedi ki...

Uğur bir cok konuda anlaşıyoruz ama bu konuda anlaşamayacağız keza semihin kartal performansı göz önüne alınırsa samsunlu kemal tokak herhalde semihin yanında Pique gibi kalır ,semihle olmaz keza bir stoper icin hem kısa hemde cok zayıf,haa altyapı ayrı mesele orada fiziksel olarak pek zorlanmadığı için yeteneği daha cok ortaya cıkıyor ama a takım seviyesine cıkınca bizim bir sürü altyapı oyuncusu gibi hiç bir işe yaramıyorlar malesef...

felix mourinho dedi ki...

stoperde ceyhun başlar, 2 maçta 1 puan gibi bir durumun ardından. terim bu maçı öyle ya da böyle kayıpsız geçmek isteyeceğinden az risk almak ister.

hamburg maçındaki semih kaya olayını ise bülent korkmaz defalarca anlattı, her semih dendiğinde de dayanamaz semih'i anlatır. melih şabanoğlu'da anlatmıştır semih'i bülent korkmaz'ın semih'i oyuna neden almadığını.

http://gayin-sin.net/2009/03/14/hamburg-maci-ii-korkmaz-semih-kayayi-nicin-sahaya-surmedi/

o sene semih'in çok maç eksiği olduğunu, hazırlık maçı dahi göremediğini, pozisyon almada hataları olduğunu o sezon için hala söyler. şimdi bu eksiklerini azaltmıştır belki. bilemem ama kayseri deplasmanında ilk 11 başlamasını çok çok düşük bir ihtimal görüyorum. maalesef. bu galatasaray'da oynamayacağı anlamına mı geliyor ? hayır. fatih terim bir çok teklife rağmen ısrarla satmadıysa, bekleyip görelim.

pclion dedi ki...

Felix, hikayeyi biliyorum zaten de ikna edici bulmuyorum kesinlikle. Bir oyuncunun maç eksiği olduğuna, pozisyon almada hataları olduğuna inanıp bir sol kanat oyuncusunu nasıl stopere koyarsın? Bülent Korkmaz açsın, Guerrero'nun attığı golleri ve Kewell'ın pozisyon, karar verme hatalarını izlesin.

Öte yandan maç eksiği olduğu düşünülen Semih o sene Galatasaray'da birkaç kez 90 dakika maç çıkardı ve hiç de sırıtmadı. Pozisyon alması da bence üstün özelliklerinden birisi, İBB maçında Volkan Yaman'a nerede durması gerektiğini öğretiyordu, çok gülmüştüm :)

Teklifler konusunda haklısın. Yazacaktım, unuttum. Karşıyaka çok ısrarcı olmuştu misal, Fatih hoca bırakmadı. Öte yandan bıraksa mıydı diye düşünüyorum şu an...

Adsız dedi ki...

Pek bahsetilmemis ama bence baska alternatifler de var..Örnegin; Serkan-Ujfalusi-Eboue-Hakan veya Eboue-Ujfalusi-Hakan-Caglar..Serkan ve Caglar tabiki soru isareti.Caglar 1 mac oynadi galiba, Serkan ise sadece idmanlarda boy gösteriyor.Sahsen ben Semih'in oynayip takima kazandirilmasindan yanayim.Amrabat ve Gökhan Ünal gibi hizli adamlarin yaninda Ceyhun'un cok agir kalacagini düsünüyorum..Is yine hocada bitiyor tabi, ve hazir defansi konusuyorken son macta cok vasat bi performans sergileyen Muslera'yi da es gecmeyelim derim.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Uğur,

Semih kardeşimizi savunmanın göbeğinde görmeyi çok ama çok istiyorum. Şiddetle istiyorum!

Timing'i ve fiziği iyi olan birine Kayserispor maçında ihtiyacı var Galatasaray'ın.

Sevgiler.
Mert.

Adsız dedi ki...

hakan balta oynamasın da semih ceyhun farketmez

Related Posts with Thumbnails