Durduramıyoruz: Seydou Doumbia

Trabzonspor'da Burak Yılmaz'ın estirdiği bir fırtınanın benzerini Rusya'da Fildişi Sahilli Seydou Doumbia estiriyor. Türk futbolu onla CSKA'nın Trabzonspor'u 3-0 mağlup ettiği maçta tanıştı fakat halihazırda epey tuzlu bir transfer olan 24 yaşındaki golcü, (iki yıl önce 15 milyon avro ödemişlerdi) Rus ekibiyle bu sezon bambaşka bir düzeye geçti.
Partneri Vagner Love ile önüne geleni dağıtan Doumbia, dünkü Spartak Nalchik maçında son 7 dakikaya üç gol sığdırarak hat-trick yaptı. Oynadığı son 4 maçtaki gol sayısı 9! Üstün bir gol vuruşu olduğu sayılarından da anlaşılıyor zaten lakin insanı bu gol makinesine hayran kılan esas özelliği belki de tam tersi, hazırlayıcı kimliği. Maç boyunca o kadar doğru koşular yapıyor ki rakip savunmanın dengesini alt üst ediyor. Her daim yanındaki oyunculara koşu koridorları açıyor, gerektiğinde duvar olup pozisyona sokuyor. Vagner Love'ın bu sezon attığı gollerin neredeyse hepsinde doğrudan ya da dolaylı olarak pay sahibi. Oynadıkları son maçın özeti de yukarıda. Aldığı penaltıdan yanındaki oyunculara hazırladığı pozisyonlara kadar övülecek o kadar çok detay var ki yaptığı hat-trick belki de en son anılacak şey.

Lider Zenit'in iki puan arkasında zirve takibini sürdüren CSKA'yla 27 lig maçına çıkan Doumbia 22 kez rakip fileleri sarstı. Devler Ligi'nde ise üç maçta 4 golü var. Fildişili forvet epey geniş olan Rusya'nın ülke sınırlarını zorlamaya başladı, en kısa zamanda klasman atlayacağı, belki de Premier Lig devlerinin ağına takılacağı kesin. Temennimiz ise Avni Aker'de bu akıl almaz serisine bi' Cafe Crown arası vermesi!

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Adem dedi ki...

3 yıl önce Romanya'da, Rapid Bükreş'le deneme idmanlarına çıkmış fakat beğenilmemişti.

Unknown dedi ki...

son maçta da love gereksiz bir kırmızı kart gördü. doumbia'nın attığı goller bu dakikadan sonra geldi işin ilginç yanı. rakip nalçik gerçi:))
bence ligin en formda golcüsü kerzhakov'tu. fakat o da spartak maçında sakatlanınca doumbia rakipsiz kaldı. şöyle bir şey de var: doumbia'nın kaç şutu gol oluyor, kerzha'nın kaç şutu kaleyi buluyor:) doumbia, ölüm mangası gibi.

Related Posts with Thumbnails