"Daha Yeni Başlıyor": Muhammet Demir


1992 doğumlu Muhammet Demir bugün profesyonel kariyerinde ilk kez bir karşılaşmaya ilk 11'de çıktı ve gerçek anlamdaki ilk 'debut' maçını 2 gol, 1 asistle tamamlayarak Gençlerbirliği'nin ipini çeken oyuncuydu. Abdullah Ercan yönetiminde ilk kez kazanan Gaziantepspor'un çiçeği burnunda hocası ise onun yeteneğini, karakterini en yakından bilenlerin başında geliyor.

Sanırım Muhammet'i ilk kez üç sene önce, U-17 Avrupa Şampiyonası elemeleri zamanında izlemiştim. Güçlüydü, vücudunu topla rakip stoper arasına sokabiliyordu, tek başına rakip savunmayla boğuşuyordu, son vuruşları gayet düzgündü ve bunlar yetmiyor gibi bir de takımın tartışmasız lideriydi. Nijerya 2009'da Türkiye U-17'yi çeyrek finale taşıyan isimdi lakin tarihinin en şaşalı günlerini geçiren Bursaspor ona hak ettiği değeri veremedi. Sercan Yıldırım için 6-7 milyon avroluk teklifler havada uçuşurken Ertuğrul Sağlam ve Bursa yönetimi ona yer açmak yerine Sercan'ı takımda tutmayı, üstüne yetersiz yabancı transferleri yapıp onu dakikasız bırakmayı tercih etti. Sözleşmesinin bitmesine altı ay kala ise Ahmet Arı karşılığında bedelsiz olarak Gaziantepspor'a gönderildi.

Antep döneminde milli kariyerini aynı çizgide sürdüren ve 92 jenerasyonundaki arkadaşlarıyla bu kez U-19 düzeyinde Avrupa Şampiyonası'na taşıyan Muhammet, sonunda profesyonel düzeyde de aradığı şansı buldu. Bugünün tarihini bir kenara not edelim zira Türk futbolu milli takım düzeyinde bir golcü kazanmak üzere. Profesyonel düzeye hem fizik, hem de mental açıdan en hazır genç yetenek diyebileceğimiz 92'li Muhammet için her şey daha yeni başlıyor. Milli takıma kadar yükselen Cenk Tosun'un çok dişli bir rakibi var.

Muhammet @ Türkiye-Kolombiya
Kelepir Yıldız Adayları: Muhammet Demir & Orhan Gülle
Fırsat: Muhammet Demir & Eren Albayrak

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

hyiperaktifdizayn dedi ki...

Tüm oyuncu ve Yönetim kadrosunu canı gönülden destekliyorum

The Eagle Abroad dedi ki...

Muhammed benim de dikkatimi Nijeryadaki turnuvada cekmisti. O zamandan beridir de super ligde kendisini gostermesini bekleyip duruyordum. Keza gecigimiz aylarda Almanlarin genc takimini yenip Romanyadaki Elit tura kalmasinda da buyuk pay sahibiydi Muhammet. Elit turdaki maclarda olmayisi ise o turnuvadaki talihsizlik diyelim...

Bursaspordan ayrilisi ise cok iyi irdelenmeli, cunku bursaspor boylesine yetenekli ve gelecek vaadeden bir genci deyim yerindeyse bedavaya oynatmaya ve gelecegini karartmaya calisti. Sozlesmesini klubun cikarlari dogrultusunda uzatmayan Muhammeti kadro disi bile biraktilar, futbol hayati ile oynadilar.

Saglam karakteri varmiski, pes etmemis ve onca araya ragmen kendini gelistirmeye devam ediyor. Gelecekte Turk futbolu adina cok yukarilarda olmasini bekliyoruz.

Dipnot olarak takim arakdasi Orhan Gulle'de Nijeryadaki Turnuvadan beri takim arakdasi. O da Besiktas'tan yetisip, cakma yildizlarin arasinda forma sansi olmayacagini anlayinca solugu Antepte almisti. Abdullah Ercan'da bu ikiliyi uzun zamandan beridir taniyor, bakalim kimleri ekleyecek bu takima... Sabredilirse belkide ikinci bir Belediye-Abdullah Avci vakasi olabilir, yeterki biraz zaman verilsin...

pclion dedi ki...

The Eagle Abroad, tespitlerinin tamamı doğru, Muhammet'in ayrılışında Bursaspor yönetiminin vizyonsuzluğu temel etken ve bundan çok ama çok pişman olacaklar. Orhan Gülle'nin ayrılış hikayesini bloga o dönem yazmıştım. Gaziantep'te bu işleri kim kovalıyor, bilmiyorum ama çok iyi bir iş çıkarıyorlar.

Related Posts with Thumbnails