Okan Derici & Galatasaray

Galatasaray'ın hali hazırda çürümeye yüz tutmuş yerli iskeletini yenileme zorunluluğu malumken geçen ay atılan Selçuk İnan adımı olumludan da öteydi lakin o kadar uzun süredir elden geçmemiş bir kadro yapısı var ki bunu orta vadeye yaymadan başarılı olmak pek mümkün değil. Çok övündüğü altyapısından faydalanma becerisini çoktan yitirmiş olan Galatasaray'ın bu yapıyı daha önce yapmaktan kaçındığı üzere 17-20 yaş arası genç oyuncularla takviye etmeliydi ki bu tarife uygun olarak kabul edilebilecek ilk isim belli oldu: Franfurt altyapısından yetişen, 1993 doğumlu Okan Derici...

Artık klişeleşmiş reflekslerle gerek yazılı gerek sosyal medyada "Yeni Mesut Özil" safsatalarıyla tanıtılmaya çalışılan Okan, aslında o kadar yabancı bir isim değil. Geçen yıl U-17 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final gören Türkiye'de düzenli oynayan bir oyuncuydu ve takımın dikkat çeken isimlerinden biriydi. Şu sıralar Hacettepe'de kiralık olarak forma giyen takım kaptanı Artun Akçakın, bu ay Gaziantepspor'a imza atan Taşkın Çalış ve orta sahayı kuvvetlendirmesi için 94'lü olmasına karşın turnuvaya davet alan Okay Yokuşlu'yla birlikte öne çıkmıştı. Buna karşın 93 jenerasyonunun aldığı dereceye paralel bir kalibrede olmadığını, 92 ve 94'lülere göre zayıf denebilecek bir nesil olduklarını da söylemem lazım.

Frankfurt çıkışlı bir hücum elemanı olması sebebiyle Cenk Tosun akıllara gelebilir lakin Okan, asla bir 9 numara değil. Zaten milli takımda da bu görevi Artun üstleniyordu. Okan ise daha çok yüzü dönük olarak topla buluşan ve Artun'a destek veren bir roldeydi. Sol ayağına daha hakim ve topla becerikli bir oyuncu lakin bu becerisi fark yaratacak düzeyde değil. Antep'in aldığı Taşkın, bu açıdan daha gösterişli bir oyuncuydu, fiziksel açıdan ise profesyonel futbola en uygun isim Artun'du. Teknik becerisine doğru bir yatırımla katkı verecek bir oyuncuya dönüşebilir ancak son izlediğim Okan'ın Galatasaray'da oynayabilmesi için belli bir süreye ihtiyacı var ve rekabetin epey kızgın olduğu bir bölgede oynayacağının farkında olması gerekiyor. İlk sene ağırlıklı olarak A2 takımında şans bulacağını düşünüyorum.


Okan'ın U-17 düzeyinde İngiltere'ye attığı golü de bulunduran maç özeti yukarıda mevcut. Kafa vuruşunun kalitesine diyecek yok. Lakin uzak/demarke forvet rolüne talip bir oyuncu olan Okan'ın Frankfurt U-19'da bu sezon oynadığı 22 maçta sadece 1 gol atabildiğini de akıllardan çıkarmayalım. Kısacası "bi' Okay Yokuşlu değil" ancak yatırım itibariyle hiçbir götürüsü olmayan, Galatasaray'a faydalı olabilecek bir isim. Hoşgelmiş...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

christ dedi ki...

Okay 'da Kayseri'nin yolunu tutmuş..Biz hala Forlan,Drogba derdine düşelim.Anladığım kadarı ile Terim ve yaveri Erkasap kafalarını Bodrumdan hiç çıkarmamışlar,boş kaldıkları sürede.
İlk bir hafta hameleleri çok yerinde bulmuştum ama arkasından yapılan hamleler çok çok kötü.

Sahi bir Tugay vardı ne oldu?

mre dedi ki...

Okay Yokuşlu Fenerbahçe B (!) takımına transfer oldu. Genç "hurmaları" orada olgunlaştırıp A takıma alıyorlar.

Adsız dedi ki...

Mustafa Sarp,sabahki sezon açlışında vardı,tiyatro perdelerini açtı.(2 yıldır izlenen tiyatro).
Servet-Balta denkelminin 3 yıdlrı yediği gol saysı sorgulanmadan bu takımı düzlüğe çı-ka-maz..
Fatih Terim de devre arasını göremez..

uğur şenel dedi ki...

uğur boşuna zorlamaya gerek yok , biz okan dericiye seviniyorsak kayseri ve antep cokdan atı alıp üzküdarı gecmişdir, zan imzasıda ,genc yeteneklerdeki transfer ahmaklıklarıda malesef Galatasarayı dibe vurdurmuşdur ,büyük takımları karşılaştırmayacağım sadece antep ve kayseri ile karşılaştırma yapınca bu iki takım hali hazırda bizim takımımızdan 2-3 gömlek daha kaliteli,gelecek vaad eden ve değerlidir.. Galatasaray futbol takımı cağdışı,iş bilmez ,modern futboldan bi haber en fazla 20 isim tarafından kim başkan secilirse secilsin hızla batırılmaya,sıradanlaştırılmaya doğru götürülmekdedir malesef bu gidişle 1-2 yıl sonra bu takımın büyüklüğü,yayın ihalesinden aldığı pay sorgulanmaya başlanacakdır dahası her daim ancak küme düşme potasının üstünde kalacakdır sonuc olarak gercek bir devrim dışında bu yönetim , kongre üyeleri Galatasarayı ancak daha hızlı batırırlar...

Adsız dedi ki...

Okan'ın okay'dan daha iyi olabiliceği ihtimali yok mu ? Okay okay okay okay . 17 yaşında adam bir 2 sene geçsin o zaman görücem sizin okayınızı.

pclion dedi ki...

İyi ki söylüyoruz hocam, Okan'ın Okay'dan daha iyi olduğunu sen biliyorsan bize anlat, biz de dinleyelim. İhtimali yok mu ne demek? Aydın'ın gelecek sezon Arda'dan daha iyi olacağı ihtimali de var o zaman, ona göre konuşalım.

Ortada bir gerçeklik var, ikisinin milli takımlarda oynadığı maçlar var, takım kariyerleri vs vs. Bunu söylemek niye sinir bozuyor?...

uğur şenel dedi ki...

okay yokuşlu arda turansa okan aydındır ,net ... bu yıl kayserinin ve antepin aldığı bütün genc oyuncuları bizim almamız gerekirken biz hala gökhan zanla falan 3 yıl sözleşme uzatıyoruz,kimse pollyanacılık oynamasın koskoca klüp malesef kayseri ve antepin yerli kalitesinin 3-4 gömlek geriye düşmüşdür..

Christ dedi ki...

Burada anahtar kelime farkında olamamak,bir oyuncunun değerini sezememek.Bu yabancı transferi için de geçerli.Stad açıldıktan sonraki süreçte bir şeylerin değişeceği belli idi,tv programlarında esip gürleyenlerin bu göreve geleceği belli idi..Hiç mi etrafa bir bakmadınız,kim var kim yok diye araştırmadınız.Forlanı,drogbayı bende söyleyebilirim hatta burada hiç konuşulmayan isimler de var Berbatov ya da Kanoute vs vs..Siz bu takımı düze çıkarmaya talipseniz araştıracaksınız,farkında olacaksınız..Ne farkınız kaldı düz taraftardan ya da bir öncekilerden

Adsız dedi ki...

Okay henüz olmadı, o yüzden hakkında konuşmak yanlış.Okan'da aynı şekilde, çok genç gördük şişirilip şirşirip patladılar..
Burada olay Gs almadı,alamadı değil.Oyuncu kendisi istemiyor, Gs'ye gelip yedek kulübesinde mahsur kalmakmı ister yoksa Kayseri'de ilk 11 oynamakmı..?

Related Posts with Thumbnails