Samed Yeşil: Leverkusen'den Arsenal'e?

Almanya U17 Milli Takımı malum, belki de tarihin en çok Türk asıllı oyuncu barındıran jenerasyonu konumundalar ve Emre Can ile birlikte Samed Yeşil, bu jenerasyonun en kaliteli isimlerinden. Epey güçlü bir kadroya sahip olan Türkiye U17'yi 2-1'le saf dışı bırakan maça bir gol, bir de asistiyle damga vuran 9 numaranın saf gol yeteneğini Arsenal scoutları da fark etmiş. Yabancı basında Londra ekibinin Leverkusen'in kapısını kısa sürede çalacağı konuşuluyor.

Leverkusen'deki performansından çok haberdar değilim ama hem Türk nüfusunun yoğunluğu, hem de o yaş kategorisine olan ilgim nedeniyle Almanya'yı takip etme şansım oluyor. Geçen ay düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da sekiz gol attığı elemelerden aşağı kalmayıp oynadığı üç maçta da -final dahil- birer kez ağları bulduğunda zaten ilginin üzerine toplanacağı belliydi. Arsenal ilgisinin de boşuna olmadığını anlamak çok zor değil. Gol sezgisi zaten yerinde, vuruşları temiz bir 9 numara ancak bunların yanında top taşıması ve dripling kabiliyeti onu farklı kılan özelliklerin başında geliyor. Tüm bunlara karşın İngiltere ve Premier Lig gerçekten başka bir evren ve orada var olabilmek için teknik meziyetlerden fazlası gerekli. Emirates Arena'ya çıkabilecek kıvama gelmesi için fiziksel gelişimini sürdürmesi şart. 17 yaşındaki bir oyuncu için 1.78 fena bir boy sayılmaz ama sanki biraz daha uzarsa işi daha da kolaylaşabilir.

Leverkusen'in onu bırakıp bırakmayacağı şimdilik muamma, zaten yarın başlayacak U17 Dünya Kupası'nda vitrine çıkınca başka taliplileri de muhakkak olacaktır. Öyle ya da böyle Türk asıllı bir yıldızın emin adımlarla futbol sahnesindeki yerini aldığını şimdiden söylemek yanlış olmaz. Meksika'daki üç haftalık maratonda dikkat edilmesi şimdiden tavsiye olunur.

2010/11 sezonunda Samed Yeşil
Leverkusen A Junior (U19) / 7 maç, 2 gol
Leverkusen B Junior (U17) / 14 maç, 22 gol
U17 Avrupa Şampiyonası / 3 maç, 3 gol
U17 Avrupa Şampiyona Elemeleri / 6 maç, 8 gol

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails