Ibrahimovic Real'e, Kaka ve Higuain Milan'a?

En sıkı Milan bloglarından Rossoneri'de yer alan habere göre* Real Madrid, gittiği her yere şampiyonluğu getiren İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic karşılığında Serie A'dan sonra yıldızı sönen Kaka ile Arjantinli golcü Higuain'i önermiş. Mourinho, Zlatan'ı kadrosunda görmeyi çok istiyormuş. Dönem dönem Benzema'nın ve Adebayor'un, sakatlığından önce Higuain'in 9 numarayı doldurduğu görüldü ama Barça'ya karşı şanslarının olması için orada arkalarına dahi bakmamaları gerekebilir, bunun için Barça'daki sıkıntılı dönemine rağmen Zlatan'dan daha iyisi yok. Neymar deniyor ancak Avrupa tecrübesini edinene kadar Neymar'ın o rolün adamı olması bence zor.

Milan açısından da aslında oldukça kelepir bir fiyata kapattıkları Zlatan çok değerli olsa da yaşından kelli zirve yapmış piyasasını değerlendirip iki süper yıldız düzeyindeki oyuncuyu para harcamadan kadrosuna katma fırsatı bu. Serie A'nın içini dışını bilen bir Kaka'yı nakit kullanmadan alıp belki de Robinho, Thiago gibi Brezilyalıların da yardımıyla ikna edilecek bir Neymar'la orta vadede daha sıkı bir kadroya sahip olabilirler.

Gerçi bu tip büyük takasların gerçekleşmesi konuşulduğu kadar kolay olmuyor. Milan'ın Zlatan'dan vazgeçip vazgeçemeyeceği, oyuncuların istekleri gibi birçok faktör de var işin içinde ama eğer gerçekleşirse iki tarafın da kârlı çıkabileceği bir takas olabilir bu. Transfer dönemi Avrupa'da da yavaş yavaş ısınıyor...

*Blogdaki haberin kaynağı CalcioMercato.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Milan, Ibra'nın bonservisini hala almadı diye biliyorum. Bu takas nasıl olacak :)

pclion dedi ki...

Opsiyon Milan'da ama, söz hakkı yine onlara ait ki almama gibi bir durumları olduğunu sanmıyorum. Taraftar her türlü kulübü basar :)

Burak Eren dedi ki...

Ya da şöyle birşey olabilir. Real Madrid der, siz Ibra'nın opsiyonunu kullanmayın. Biz de size uygun fiyatla Higuain ve Kaka'yı satalım :)

QuaresmA dedi ki...

Real Madrid'in Barça'ya karşı şansını arttırabilmesinin yolu rakibi kitledikten sonra sistemden bağımsız çalışan hücum adamlarıyla golü araması, yani 1-2 tane daha Ronaldo lazım. İbra güzel bi seçim olur.

QuaresmA dedi ki...

Ama Mourinho ile İbra'nın arası kötü değil mi yahu ? İbra gidince hain diye SMS atmamış mıydı Mourinho ? :)

pclion dedi ki...

Mourinho pragmatist adamdır, Ibra'yla daha güçlü olacağına inanıyorsa alır, fark etmez :) Ben ve takımım ona aşığız demişliği de var Inter'deyken...

İsmail Şayan dedi ki...

İtalya Ligi 38 hafta süren ve sonunda Zlatan'ın takımının kazandığı bir ligdir :)

Milan'a transfer hikâyesinde bildiğim kadarı ile şöyle bir durum var:

Opsiyon pek bildiğimiz anlamda bir opsiyon değil. Daha çok "bu sezon kiralık oynasın, seneye sizin" şeklinde bir anlaşma ortadaki. Yani bonservis verildi ama bu sezondan itibaren geçerli olmak üzere. Bu transfer, yapılış ve ortadaki anlaşma açısından oldukça tuhaf bir transferdi. Tahminim, bu transfer sonucunda ciddi bir maddi kayba(yıllık 3,5 Milyon € olması gerek) uğrayacak olan oyuncunun, en azından bir yıl daha İspanya'daki düşük vergiden(yasa değişikliğinden ilk yararlanan o olduğu için Beckham Law diye bilinir, şu anda kalktı ve vergi oranı %43 oldu, ancak kazanılmış haklar devam ediyor) yararlanarak maddi kaybını azaltabilmesi için böyle bir yol seçildiği.

Related Posts with Thumbnails