Ünal Aysal Galatasaray Başkanı: Yeni Galatasaray?

Galatasaray'da aylardır süren keşmekeş son buldu. Artık binbir türlü saçmalıkta önce teknik adama sonra yönetime bakıp "Burada yetkili bi' abi yok mu?" demek zorunda değil Galatasaraylılar. Belki de enkaz edebiyatı yapılmaya en uygun dönemdeyiz ama bu söylem Galatasaray için çok lüks ve bir günün dahi önümüzdeki yılları kurtarmak adına önemi var.

Seçimlerden Ünal Aysal ve ekibinin galip çıkacağını sokakta top oynayan çocuklar dahi biliyordu ancak bu ekibin nasıl bir yol izleyeceği esas soru işaretiydi. Yeni dönemde yeni bir Galatasaray mı göreceğiz, yoksa isimleri eski bazı yönetici ve sorumlular eski hataların üzerinden bir kez daha mı geçecek? Umarım bu sorunun cevabı tez zamanda birinci seçenekten olur yoksa işler sanılanın da ötesinde karışabilir.

Yeni yönetimin ağır toplarından Ali Dürüst'ün Habertürk'teki röportajı bence bu açıdan dikkat çekici, bir o kadar da tehlikeli. Dürüst diyor ki;

"Soruyorum size, bu takımdaki yerlilerin üstüne Türkiye’de alabileceğiniz kaç isim var? Hadi gönderdik, yerlerine kimi alacağız? Sizce Semih mi, Baros mu? Zaten Türkiye’de yıldız yetişmiyor. İşte Arda, dünya çapında bir yıldız. F.Bahçe’de Emre var, Gökhan Gönül, Volkan gibi isimleri de konuşabiliriz. Trabzon’da Selçuk ve belki 1-2 isim daha. Eldeki takım boş değil. 20 oyuncu gönderip 20 tane alamayız."

Benim buradan anladığım eğer transfer politikasında etkinlik Dürüst'te olursa Servetli, Sarplı, Baltalı "Milli Takım Klanı" takımda kalmaya devam edecek ki bu da takımın gerçek sorununun sümen altı edilmesi ve ön tarafa yapılacak transferler ne kadar büyük olursa olsun verim alınamamasıyla aynı anlamı taşır. İleri uca gerçekten Drogba gelse dahi topu onla gol bölgesinde buluşturamayan bir savunma ve orta sahayla gelecek sezon adına eldeki tek hedef olan şampiyonluğa yürümek zor. Bir savunma ya göbekten ayağa paslarla doğru bir hücum başlatabilir, ya da topu beklere açıp bu oyuncuların yardımıyla topu diğer bölgeye taşır. Galatasaray'da bu ikisi olmadığı, bu savunma oyuncularıyla da olamayacağını bildiğimize göre bu açıklamanın kişisel bir fikirden öte olmamasını ummaktan başka çare yok. Bu da işin sadece futbol takımı tarafı. Galatasaray adına yakışmayan öyle şeyler oluyor ki sol baştan tekrar saymaya kimsenin takati yok.

14 ay önceki seçimlerde Adnan Polat'ın devam etmesinin en doğrusu olduğunu düşünsem de beklentilerimin 180 derece tersini görmüşken yoğurdu üfleyerek yeme yanlısıyım ki yukarıda verdiğim örneğe benzer birçok anekdot da beni buna doğru itiyor. Görevden alındığından beri TV'lerde felaket tellallığı yapan Bülent Tulun, Seyrantepe projesinin içine eden süreçte başrolü oynayan Refik Arkan... Bekleyelim, görelim diyorum. Dediğim gibi her şey Galatasaray'dan yana olur umarım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

Ferhat dedi ki...

Ali Dürüst'ün bu takımdan memnun olması gerçekten şaşırttı.Ben esasında Bülent Tulun'dan daha çok korkuyorum.

Devre arasında kaleci transferi için Adnan Sezgin kaleci ararken Adnan Polat'a bir basın toplantısında Zapata'yı öneren Bülent Tulun'du."Başkanım Zapata çok iyi kaleci şu an boşta." demesiyle Steva'nın sözleşme yenilemeye bile gerek duymadığı Zapata'yı bize aldırabilmişti.

Devre arasında ortasaha için Ledesma adı konuşulduğunda Bülent Tulun ligtv'de maç önü yorumu yaparken şu sözü söylemiştir; "Ledesma'ya çok gerek yok Galatasaray'da,o bölgede zaten Mustafa, Barış, Ayhan var. alternatifler çok, o yüzden pek gerekli değil" Bu sözden şunu çıkarmak mümkün; eğer Bülent Tulun sportif direktör olursa bu en çok Mustafa Sarp'ın, Ayhan'ın, Barış'ın işine yarayacak.

Kısaca futbol takımının yönetimi konusunda ben ümitli değilim.Ha Adnan Sezgin ha Bülent Tulun.Pek değişen birşey olmaz.

Ben başarılı olmak için en azından ortasahada kim varsa gönderilmelidir diye düşünüyorum.Aslında temizlik yapmaya başlanırsa daha çok adam gitmeli ama en acil olanı Barış-Ayhan-Sarp bir an önce gitmeli.Ama bunu yapmaya ne Bülent Tulun'un ne de Ali Dürüst'ün niyeti var.Kısaca çok hayal kurmamak lazım.

Erdem Karakuş dedi ki...

"Bu futbolcular yetersiz, bunlarla olmayacağını görüyoruz. Kaliteli yerli oyuncular almalıyız."

Demiş olsaydı eğer, piyasası 1 lira olan yerli oyuncuyu ancak 3 liraya alırdı. Realite başka birşey, söylenmesi gereken başka birşey. Aynı Ali Dürüst hiçbir teknik direktörle görüşmedik de dedi 3-5 gün önce.

pclion dedi ki...

Ferhat, Bülent Tulun'un o açıklamasını ben de izlemiştim, sinirlenip televizyonu kapattım sonra. Referans olabilecek kimse de yok takıma ki "İki senedir bu adamlar kulübü rezil etti" desin. Ali Dürüst de o adam değil.

Erdem, umarım dediğin gibidir ama bana samimi gibi geliyor bu demeçlerinde. İnşallah yanılırım...

onur dedi ki...

Ayhan, Barış ve M.Sarp'ın gönderilmesi garanti. Üstüne Zapata; etti 4. Her ne kadar siz çok sevseniz de bence miyadını doldurmuş olan Kewell ve Neill'in yanı sıra politik nedenlerden İnsua da gönderilecek ki etti 7. Dolayısı ile 22 kişilik kadro için minimum 7 oyuncu transferi gerekecek. Yararları çok tartışmalı Pino, Stancu, Kazım ve Aydın ile kalacağı garanti olmayan Arda'yı da sayarsak 12 eder.

Şimdi tüm bunların yanına defans dörtlüsünü de (Balta, Servet, Sabri hizipçilikten gönderildikten sonra herhalde cam adam'a güvenmeyeceksiniz değil mi orada?) gönderirsek 16 oyuncu eder ki ortalama 5-6 milyon €'dan 80-90 milyon € transfer bütçesi gerektirir; o da en az.

Tüm bunlar göz önüne alındığında "romantik futbol" düşüncesini unutmak lazım bence uzun bir süreliğine...

Adsız dedi ki...

beyler yanlış pencereden bakıyorsunuz olaya, önemli olan oyuncu kalitesi yada kalitesizliği değil ki bir grup olamama!

pclion dedi ki...

Onur, çok abartılı bir hesap yapmışsın. Altı ay önce gelmiş Stancu, +2'lerden biri olmayı sorun etmeyen Pino gitmez. Aydın'ın yerini doldurmak için de ortalama 6-7 milyon avro harcamak gerekmez.

Ayrıca bu takımda öncelikle gitmesi gereken adamlar belli. Insua ya da Aydın meselesi değil bu. Öncelikle onlar gönderilip "Ama çok yolladık, Balta, Sarp, Zan kalsın. Milli topçular" diyeceksek geçen seneden ne farkı olacak? Drogba'nın arkasına istersen Messi'yi koy, orta saha, bekler ve savunma sabit kaldığı sürece Galatasaray Türkiye'de şampiyon olamaz. Futbol bu kadar zor değil.

"Türkiye'de bizimkilerden iyi topçu mu var yeaea" diyerek kulüp yönetilmiyor, yönetilmeyecek de...

Kaan dedi ki...

Aysal takımın 3te 1i değişebilir demiş.Açıkçası Sarp,Zan ve belli oyuncuların zaten kaliteden öte başka sorunları olduğu için kalmayacaklardır.Ama Servet,Hakan gibi isimlerinde kalması muhtemel.Uğur doğru yere yanlış yerden baktığını düşünüyorum.Bazı oyuncular kalite ve ya diğer bütün kriterlere bakılmadan gönderilmeli bunun sesebide sırf takıma hava getirmek için olmalı.

Sonuç olarak şampiyonluğa giderken oyuna aydın ve sarpın girmesi taraftar psikolojisi açısından pek saplıklı olmayacaktır.

Burak Beşinci dedi ki...

Yerli,yabancı diye de ayırmadan iyice basite indirgemek gerekirse;

Bu takımın ileri üçlüsü Messi,Ronaldo,Robben'den oluşşsa bile geri kalan iskelet futbolun gerekliliklerini yerine getirecek niteliklere sahip olmadığı için;

Hucumcu bekler:Artık önce savunma yapsın dan çıktı olay,geometrik olarak önü en boş olan oyuncu konumundalar.Dripling ve pasla çıkabilme özellikleri ile büyük takımlarda kilit rol oynuyorlar.Bizim bu bölgede oynayan oyuncumuz Sabri ancak Sabri çalım atabilen,pasla çıkabilen bir oyuncu değil sadece fiziği yüksek hucumcu beklerden.

Dmc-Cmf:Beklerin topu ilk oynadıkları pozisyonlar.Mutlaka pas yüzdeleri yüksek olmalı,arkası dönük top alabilmeliler belli seviye de adam eskiltme özellikleri ve oyun zekaları da olmalı(gönül ister ki en üst seviye de olsun tabi).Hucum ribuantlarını aldıklarını yine oyunu yönetmeliler paslarla.

Bizde bu tipte hiç bir oyuncu yok.Olmayınca oyunu da forse edemiyoruz yıllardır doğal olarak başarı gelmiyor.Başarı gelmeyince olaylar saçma sapan yerlere gidebiliyor.

Iorfa dedi ki...

Bu anlamsız tiz kellesi vurula zihniyetini bırakmayan taraftar kitlesi olduktan sonra yeni bir Galatasaray'dan söz etmek söz konusu olamayacak. Galatasaray'ın sorunu takımda Servet,Hakan Balta,Mustafa Sarp'ın yer alması değil takımda bu isimler formsuzken onların yerini alabilecek oyuncunun yer almaması. Açıkçası eskiden şu oyuncular mutlaka gitmeli listeleri gördüğümde gülüyordum ama artık taraftarın bu halini acınası buluyorum. Ali Dürüst'ü eleştirmeden önce Ali Dürüst'ün söylediği sözleri çürütecek veriler ortaya konması gerekmez mi? Örneğin Servet yerine hangi yerli oyuncunun bu görevi üstleneceğini gözü kapalı söyleyebilecek olan var mı? Türkiye liginden (Selçuk dışında) alınıp en fazla rotasyon oyuncusu olabilecek kaç kişi var? Geçtiğimiz sezon yeni sezon kadrosuna Çağlar ve Ali Turan'ı banko yazmıyormuydu pek çok taraftar kadrosuna, peki sonuç ne oldu? Ali Dürüst bir gerçeği ifade etmiş kısacası. Hele Türkiye Ligindeki oyuncuların bonservis bedelleri ile verecekleri performanslar kıyaslandığında eldeki ortalama yerlilerden faydalanmak gerektiğini düşünmekten daha doğal bir şey olamaz. Emre Güngör, Uğur Uçar gibi oyuncuları yollayıp sağ bekte Ali Turan, Serkan Kurtuluş ile kabus gibi bir sezon geçiren Volkan orta kesmesini beceremiyor diyenlerin Hakan Balta'nın performası ile sinir krizi geçirdiği bir sezonun ardından hala kadro derinliğinin anlamını kavrayamamış olanların futboldan ne anladıklarını gelecek sezon nasıl bir takım tahayyül ettiklerini kavramak güç. Eldeki tüm oyuncular geniş bir kadro adına korunması gerek. Ancak tek bir koşulla. O da performanslarının karşılığını yansıtan bir kontrat ile. Galatasaray verim alamadığı oyuncuları ile masaya oturmalı ve performanslarının karşılığı olan kontratlar ile yola devam etmeli.

AtaKan dedi ki...

bende bülent tuluna güvenmiyorum.hem futbolun başına profesyonaller gelecek diyorlar hem de bülent tulunu getiriyorlar.adnan sezginden farkı yok kesinlikle.bülent tulunun neresi profesyonal.takımdaki yerli oyuncuların çoğu değişmeli.daha iyileri yok diyenler hiç mi puan tablosuna bakmıyor.demekki daha iyi yerli futbolcular varki hepsi bizi geçmiş puan tablosunda.

CaRtMaNtR dedi ki...

ünal aysal'ın bu gün gazetelerde yer alan röportajında 15 oyuncu ile yollar ayrılacak şeklinde bir sözü vardı sanırım.

belki bu kadar isme gerek yok ama en başta gitmesi gerekenler

servet
hakan
sarp
ayhan
barış
zapata
aykut
gökhan

şu isimleri elden çıkarırken 5 milyon civarı bir para elde edebilirsek ne mutlu ama o ilk etapta çok elzem bir durum eğil.

muhakkak alınması gerekenlere bakarsak.

eğer leverkusen ile anlaşmadı ise ömer toprak ve serdar taşçı takıma kazandırılmalı. eğer bu iki isimde olmazsa ise serdar kesimal için şartlar zorlanmalı. kasımpaşalı barış'ta rotasyon için düşünülebilecek bir isim.

kale için yerli konusunda karar kılınırsa muhakkak sinan bolat ikna edilmeli.

yabancı olarak gelecek sene takımlarında forma şansı azalan abou diaby (wilshire ve ramsey varken forma şansı azaldı) ve lassana diarra (nuri transferi sonrası oda ikna edilebilecek bir isim)takımın en ciddi olan mücadeleci ve yaratıcı orta saha eksiğini kapatacaktır.

bunlara birde taner yalçın ile mehmet ekici eklense ayrıca muhteşem olur ama o kadar hayalperest olmamak lazım.

hücum hattına ise muhakkak yerli bir alternatif kazandırılmalı. bu noktada yine yedek olmayı sorun etmeeycek potansiyelli bir isim aramak mantıklı olacak. misal bu konuda gerektiğinde kanat/forvette oynayabilen mustafa pektemek ilk tercih olabilir. buna ek olarak halil çolakta faydalı bir rotasyon elemanı olacaktır.

bek konusunda ise sol tarafta insua ve çağlar yeterli bir rotasyon gibi gözüküyor. sağ tarafta ise sabri ile forma yarışına girebilecek bir orhan şam çok kaliteli bir transfer olur.

ayrıca defansın her yerinde oynayabilmesi ve ligimizin sert yapısına uygunluğu nedeniyle aykut demir'de üzerinde durulması gereken bir isim.

Related Posts with Thumbnails