Gökhan Töre'nin Dönüşü

Türkiye'nin iki gün önce açıklanan milli takım kadrosunun belki de en ilgi çekici ismi Gökhan Töre. Chelsea rezerv takımında gözlerden uzak bir gelişim sürecindeki Gökhan, iki ay önce Finlandiya A2 mücadelesine çağrıldıktan sonra Guus Hiddink'le yaptığı görüşmelerin meyvesini alarak ilk kez A milli takım kadrosuna alındı ve bu sanılandan daha önemli bir hamle.

Alt yaş kategorilerinde Türkiye'yi seçmiş olan Gökhan'ın Hiddink öncesi dönemde milli takımla arasında bir soğukluk vardı. Bugün dahi 19 yaşında olan 92 doğumlu oyuncu iki kez formasını giydiği U-21'de son olarak 2 Mart 2010'daki Slovakya maçına çağrılmış, kalan dönemde bir daha davet almamıştı.

Merak ettiğim bu durumu üst düzey bir milli takım yetkilisine sormuştum. Öğrendiğim kadarıyla pek de uyumlu bir oyuncu değilmiş ve bazı sorunlar yaşıyormuş o dönem. Ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış bilemem ama hem marjinal bir oyuncu oluşu hem de Türkçe ve İngilizcesinin zayıflığı yanlış anlaşılmasına yol açmış olabilir. Tüm bu karmaşanın yanısıra biz Almanya'dan yeteneklerle uğraşırken, Alman yetkililerin de onun için çok uğraştığının altını çizeyim. Ne olursa olsun, sonunda Türkiye için mücadele edecek olması büyük kazanım.

Öte yandan Arda Turan'ın olası gidişini hafifletecek, onun ofansif yaratıcılığını Galatasaray'a katabilecek yegane isim olarak gördüğüm Gökhan'ın ön plana çıkışı bir yandan da üzdü beni ama çok da yapacak bir şey yok. Kendinden bir yaş büyüklerle oynadığı her şampiyonayı domine etmiş, adeta tek başına bir takım gibi oynamış bir oyuncuyu saklama imkanı da yoktu zaten. Adam adeta bir buldozer. Hızlı, kuvvetli ve muazzam bir top tekniği var. Chelsea rezerv takımının da en yetenekli isimlerinden, duran topları da o kullanıyor. Birebir yakaladığı rakibine düğüm atacak türden, zaten Türkiye'de en bilinen videosunda Türkiye U-21 formasıyla Beşiktaşlı Tabata'ya futbolu bıraktıracak bir çalım attığını görebilirsiniz. Gerisi için Belçika maçını ve sonrasını beklemek durumundayız...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

kebecr7 dedi ki...

gokhan tore cok teknik ve hizli bir oyuncu olmasiyla beraber fizigide cok iyi hatta diyebilirimki A milli takimda rahat oynar ve hiddink isabet etmis bu yonden vede umarimki belcika karsisinda eger 2-0 3-0 one gecersek gpkhan la beraber cenkede sans verir insallah cunku gokhan bence cok kaliteli futbolcu vede oyun stili robbeni animsatiyo...ugur abi bizi yazilarindan fikirlerinden eksik etme lutfen ben her gun bu blogu yokluyom yeni bir seyler yazdinmi diye daha cok gs ve genc futbolculari uzerine yaptigin yazilar cok guzel tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

Abi alakasız bir post :)
Semih Kaya,Erhan Şentürk ve Serdar Eylik yaz kampına dahil edilecekler mi? yoksa sezon içersindeki performanslarına hiç bakılmadan (özellikle semih) yine gönderilecekler mi biryerlere Bu konu hakkında bilgin var mı...

Related Posts with Thumbnails