Ümit Karan'a Veda


Galatasaray tarihinin en büyük takımı hangisiydi derseniz ilk önce 2000, ardından 1989 ekipleri akla gelebilir ama benim için belki de en özeli 2001/02 Galatasarayıydı. Büyük bir jenerasyon dağılmış olabilirdi, Hakan Şükür, Emre Belözoğlu, Okan Buruk artık İtalya'da oynuyor, Hagi ise kramponları asmıştı belki ama Galatasaray'ın Avrupa kimliğinin, ne olduğunun tanımlandığı seneydi o sene. Ümit Karan ise o takımın golcüsüydü.

Roma, Liverpool, Barcelona... Bugün dahi tüyleri diken diken edebilecek çaptaki bu takımlarla aynı grupta yer alan Galatasaray'da sahne Ümit'indi. Camp Nou'da gol atan, Roma'da topu sol ayağıyla önüne alıp sağıyla ağları bulan Karan... Hakan Şükür'ün dönüşüyle birlikte başlayan tartışmalı dönemi, 99 numarayla ve golleriyle dönüp iki şampiyonluğun altına imzasını koyması bir şerit gibi akıllardan geçiyor ama Karan benim hatıralarımda bir Şampiyonlar Ligi golcüsü olarak kalacak.

Hareketli sosyal yaşantısından da hareketle hep futbolu erken bırakacağını düşünmüşümdür Ümit'in. Eskişehirspor'daki iki senesinin ardından bir sene daha kontratı bulunmasına karşın daha fazla tutunamadı ve başkan Halil Ünal'ın isteğiyle yeşil sahalardan protokol tribününe geçiş yaptı. Karan, artık Es-Es'in sportif direktörü ve muhtemelen bugünden sonra Batuhan Karadeniz'in kaçırdığı gollere tribünde delirerek kariyerini sürdürecek. Her alanda başarıyı hak eden 99 numaralı adama bir saygı duruşu da bizden...

Galatasaray 238 maç, 98 gol
Gençlerbirliği 150 maç, 61 gol
Eskişehirspor 42 maç, 13 gol
Ankaraspor 12 maç, 5 gol
Türkiye 16 maç, 3 gol

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

abeyle dedi ki...

Batuhan MİY ile anlaştı diye biliyorum.

Adsız dedi ki...

Estetik vuruşların adamıydı. Bundan sonraki hayatında başarılar dileriz...

Adsız dedi ki...

en azından batuhan saç baş yoldurmayacak. çünkü sanırım mersin idmanyurdu ile sözleşme imzalamış. doğruluk payı nedir bilemiyorum...

sunshine dedi ki...

Nou Camp'da bir gol atmamış mıydı? 2-2 lik maçta golün birini Fleurquin atmıştı sanırım.

AtaKan dedi ki...

manisa ya attığı golü hiç unutmam. milli takımda pek değerlendirilmedi ümit karan daha fazla şans verilmeliydi.ama bence tam bir golcü.

pclion dedi ki...

Batuhan'ın adı bizle de geçiyordu bugün, daha kesin değil sanırım o transfer.

Sunshine, doğru diyorsun. Diğeri de gönlümden koptu herhalde :)

Related Posts with Thumbnails