Selçuk İnan & Yeni Galatasaray

Ve kartlar yeniden dağıtılır... Bu yerli kıtlığında piyasanın en iyisi olan Selçuk İnan, beş yıllık imzasıyla Galatasaray'daki en büyük boşluğu doldurdu. Yıllardır orta sahaya benzer bir oyuncu görmeye hasretken Selçuk'un imzası Galatasaray'ın gelecek sezon var olup olmayacağını belirleyecekti. Didier Drogba da dahil olmak üzere yapılabilecek tüm kariyerli transferlerden çok daha kritik bu transferi bitiren herkesi kutlamak lazım.

Bir takımın Avrupa kupalarına katılamadığı bir sezonda bu çapta bir transfer gerçekleştirmesi paradan bağımsız olarak bir vizyon ve ikna kabiliyeti gerektirir. Sezonun en gözde oyuncusunun zirvedeki takımlarından elinden alındığı şu durumda Fatih Terim'in büyük payı olduğunu görmek zor değil. İkinci döneminde hayata geçiremediği operasyonu bu kez gerçekleştireceğinin sinyallerini veriyor. Sarplara, Özbeklere sığınmak zorunda olmayan bir Galatasaray izleyeceğimizi bilmek bile güzel.

Selçuk İnan'ın ilk isim olarak yazılacağı Galatasaray orta sahasının nasıl şekilleneceği ise şimdiki soru işareti. Üç orta saha kimlikli oyuncunun takımda yer bulacağını tahmin edersek Selçuk'un yanına yerleşecek bir yabancı ile duruma göre Yekta Kurtuluş ve Colin Kazım rotasyona girebilir. Kim Kalström ismi geçiyor, gerçekleşirse iki tane merkez orta sahayla Arsenal 4-4-2'sinden esinlenen bir düzen görebiliriz. Tabii bunlar için henüz erken, önce gelecekleri, gideceklerin belli olmasını bekleyeceğiz.


Son bir not, Selçuk İnan sadece bir milli takım oyuncusu değil, aynı zamanda Arda Turan'ın çok yakın arkadaşlarından birisi. Manisaspor'da aynı odayı paylaştıkları gibi günlük hayatlarında da sıkça görüşen isimler. Bu açıdan İspanya'ya gitmeye meyilli olan Arda'nın kalma ihtimalini de kuvvetlendiren bir transfer oldu. Kısacası tam anlamıyla 12'den vurdu Selçuk transferi. Gelecek sezonun Galatasarayı bir başka olacak gibi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

16 yorum:

Cmbzkrt dedi ki...

Peşin 6 milyon avro + 4 yıl olmak üzere yıllık 3 milyon + maç başı para ! Rakamlar doğruysa soyulduk resmen.

Adsız dedi ki...

Uğur Sarp-Barış'ın önümüzdeki yıl da takımda kalmasından tırsıyorum resmen..Temizliğe başlanıp bu Sarp'tan kurtulsaydık,benim için en büyük transfer olur yemin ediyorum..

Adsız dedi ki...

Transferin vizyonla ilgisi yok ilk sene 6 kağıdı verirsen elbette gelir..

AtaKan dedi ki...

bu transfere çok sevindim.tvde altyazı geçinde fenere gol atmışçasına havaya fırladım :)bence türkiyenin en iyi ortasaha oyuncusu.çok ihtiyacımız vardı böyle bir transfere.bence 4-4-2 de yektayla birlikte ortada çok iyi işler yapabilirler.ha kalströmde gelirse daha süper olur.yekta yedekte iyi bir altarnatif olabilir.özetle bomba bir transfer.

pclion dedi ki...

Aradaşlar, ortada dolaşan rakam bence de çok yalnız önce bir kap.gov.tr'den gelecek açıklamayı bekleyelim. Doğru olmama ihtimali var.

İkincisi, bu transfer için Galatasaray'ın kaybetme lüksü gerçekten yoktu. Fenerbahçe'ye imza atmış bir Selçuk İnan, ligin dengelerini gerçekten bozardı. Ederinden fazla ödenmiş olmasını bir noktada anlayışla karşılıyorum ben. Dediğim gibi, doğrusunu öğrenelim, bu yükselen maaş baremi hakkında da yazacağım. Belli bir trendin sonucu bu...

Christ dedi ki...

Bu paralar gayet normal..Cana'ya 2.5 milyon € verdiğin bir ortamda..Sayın Başkan Ünal Aysal ilk geldiğinde söylemişti..''Ben tüccarım,risk almaktan kaçınmam'' diye.

Avrupa kupalarına dahi gidemeyen,geçen seneyi iddaası kalmamış Kasımpaşa,Konya ve Gençler'i zor da olsa yenerek 9 puam alarak,ancak 8. bitirmiş bir takımın var..Öteki tarafta Fenerbahçe hem Christian'dan daha iyi bir orta saha oyuncusu alacak hem de onu gönderip Emenike dışında bir yabancıya daha yer açacaktı

1)Türkiye'nin en iyi yerli orta sahasını aldık..Bu bizim değil tüm Türkiyenin düşüncesi. Sarp,Özbek v.b seyretmekten oyuncu yetenekleri hakkında değerlendirme yapabiliyoruz taraftar olarak çok şükür:)

2) Selçuk'un bonservisi yok.2 sene sonra parlatıp satabilme ihtimalin olursa,en azından 10-12 mio €ya satarsın,zaten verdiğini de alırsın

3)Ayrıca etrafına kuracağın kadro ile de Şampyon olursan 3 Selçuk parası topluyorsun nerdeyse

4)Etrafa 1-2 senedir yoktum ama o kadar meydanı boş bulmayın mesajı veriyorsun

Taktik teknik tarafını anlatmaya gerek yok..Galatasaray orta sahası Arda Turan dışında,son 6-7 senedir 10 asistin üstüne çıkan oyuncu gördü mü ben hatırlamıyorum.Böyle transferlere şapka çıkarırım

CaRtMaNtR dedi ki...

KAP'ta yer alan açıklamayı aynen aktarıyorum

"Profesyonel Futbol Oyuncusu Selçuk İnan ile 2011-2012 futbol sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmeye gore oyuncuya herbir sezon için 2.000.000 Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 15.000 Euro ücret ödenecektir."

İlk sezon için ayrıca bir ücret ödenmeyecek gibi görünüyor. Selçuk kalibresinde "yerli" bir fubolcu için yıllık 2 milyon avra garanti para çok çok uçuk bir rakam gibi durmuyor.

Mert Kuyumcu dedi ki...

İmzalanan sözleşmeye göre oyuncuya herbir sezon için 2.000.000 Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 15.000 Euro ücret ödenecektir.

Burak Beşinci dedi ki...

Lyon'dan Kim transferi çok sık söylenir oldu olursa kötü olmaz elbette ancak kadro dengesi göz önüne alındığında;Fazlaca sola yatık bir kadro oldu diye bu transfer olmayabilir.

Selçuk:Cmf(sol iç),dmc)
Culio:Cmf(sol iç,kanat)
Yekta:Kanatlar,amf,cmf(sol iç)

Bu yüzden gelecek orta sahasın öncelik olarak sağ iç oynayabilecek nitelikte bir oyuncu olacağını tahmin ediyorum.

zachpaulsen dedi ki...

bu rakamlar fenerli ntv, hürriyet medyasının uydurmasıdır! 6 milyon€ gibi bir rakam söz konusu değil. işte bildirilen rakamlar ortada. yıllık 2 milyon€ artı maç başına para.
ama fener medyası nasıl olur da Selçuk Galatasaray'a gider diye şu an çatlıyor!!! nasıl karalarız onun peşinde. Emenikeye verilen astronomik bonservisi gölgelemek için yapılan tipik bir saldırıdır!!!
ama istedikleri ladar yırtınsınlar seneye karşılarında adam gibi bir rakip bulacaklar. hakem, mhk, federasyon, ntv'inin dantelleri, lig tv'nin şakşakçıları, hepsine yedireceğiz...
arenada aslanlara yem olacak fenerbahçeniz.

Fatih dedi ki...

Yabanci futbolcu kazanicana bizim futbolcumuz kazansin.
<a href="www.futbol-forum.com>Futbol Forum</a>

Adsız dedi ki...

hücum futbol ;

Işıl Alben için 400 bin dolar, dünyanın en iyi basketbolcusu Taurasi için 600 bin dolar, geçen sezon başı Gökhan Zan için üyelere dağıtılan kağıtta 100-200 bin lira alıyor diyen yetki sahiplerinin Selçuk için 2 milyon veriyoruz demesine inanıyorsan yapacak bir şey yok tabi..

AtaKan dedi ki...

bu para muhabbeti çok abartıldı.yıllar sonra adam gibi bir yerli futbolcu alıyoruz.onunda alacağı paraya taktı millet.ünal aysal yönetimi eski yönetimler gibi cimrilik yapsaydı şimdi başka bir takımla anlaşmıştı selçuk.bizde ortasahada düz futbolcularla devam ederdik.

Adsız dedi ki...

Johan Elmander GSTV Röportajı

http://www.youtube.com/user/10cigahagi#p/u/3/vjCqDExD04I

Adsız dedi ki...

Bu fiyatlara inanıyorsanız çok safsınız diye ortalıkta dolasan insanlar Galatasarayın halka açık bi şirket oldugunu ve asılsız beyanda bulunursa uluslar arası suç işlemiş olacagının ve bunun sonucunda sorumlululara ciddi hapis cezası gelebileceginin farkında degiller sanırım klasik şark kurnazlıgı mantıgıyla kesin yalan söylüyorlar ben inanmıyorum diye dolanıyorlar cidden sasırıyorum

İzmir dedi ki...

cem sultan hakkında bir yazı bekliyorum o kadar elde tutulması gereken o yuncu neden verildi ? servertin etkisi ?

Related Posts with Thumbnails