İkinci Lig'den UEFA'ya: Blackpool & Birmingham


Premier Lig'de düşen takımlar son hafta mücadeleleriyle belli olurken, İngiltere adına absürd bir tablo da ortaya çıktı. Championship'e düşen Lig Kupası galibi Birmingham ile ligin en az kart görerek fair-play kontenjanını kazanan ekibi Blackpool, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacaklar. Bu da gelecek sezon Championship'in Premier Lig kadar Avrupa Ligi kontenjanı olacağı anlamına geliyor.

İlk bakışta oldukça garip görünebilir ancak Avrupa kupaları için yeni bir durum değil bu. İlk olarak Doğu/Batı Almanya birleşmesi sıraında Bundesliga II'ye dahil edilen iki Doğu Almanya ekibi RW Erfurt ile Hallescher'in açtığı yoldan lig ikincisi olmasına karşın şike sebebiyle küme düşürülen Marsilya devam etti. 1999/00'de Kupa Galipleri Kupası'nın UEFA Kupası bünyesine dahil olmasıyla artık sıradan bir hale geldi. Hatta Aachen, 2004/05 sezonunda UEFA Kupası gruplarını aşıp AZ'nin karşısına dikildi. Bu sene de benzer bir performans Lausane'den gelirken, Blackpool ile Birmingham'ın gelecek sezon UEFA Ligi'nde takip edilesi takımlar olacağından kimsenin şüphesi yok.

Aşağıda merak edenler için UEFA Kupası/Ligi'nde mücadele eden takımların bir listesi var. İsviçre Üçüncü Ligi'nde mücadele etmesine karşın özel bir statüyle 99/00'den bu yana her sezon UEFA ön elemesine katılan  Liechtenstein ekibi FC Vaduz hesaba dahil değil.

Fransa: Marsilya 94/95; Gueugnon 00/01; Strasburg 01/02; Lorient 02/03; Châteauroux 04/05; Guingamp 09/10

Almanya: RW Erfurt 91/92; Hallescher FC 91/92; Union Berlin 01/02; Alemannia Aachen 04/05

İngiltere: Ipswich Town 02/03; Millwall 04/05
İsviçre: Lugano 02/03; Wil 04/05, Lausanne-Sport 10/11
İrlanda: Bray Wanderers 99/00; Dundalk 02/03
Portekiz: Beira-Mar 99/00; Leixões 02/03
Sırbistan: Buducnost Banatski Dvor 04/05; Sevojno 09/10
İsveç:: Östers IF 04/05; Åtvidabergs FF 06/07, BK Häcken 07/08

İskoçya: Gretna 06/07; Dunfermline Athletic 07/08, Queen of the South 08/09


Kaynak: RSSSF.com

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Türkiye den de 2007/08 sezonunda kayseri erciyesspor var unutulmuş sanırım 2. ligdeydi uefa oynarken

gerisi önemli değil... dedi ki...

kayseri erciyes de var. gerçi ön elemeyi geçemedi.

pclion dedi ki...

:)) Di' mi, gözümüzün önündeki örneği atladık. Tel Aviv'i eleyip Atletico Madrid'i Türkiye'ye getirmişlerdi ama, o yeter...

Adsız dedi ki...

Abi o değilde birminghamdan sebastian larssonu alsak çok iyi transfer olmaz mı?

pclion dedi ki...

Larsson'u ben birkaç sene önce istiyordum da Elmander, Stancu, Pino ve Baros varken başka bir yabancı forvete ihtiyaç yok bence. Esasen yerli bir golcü lazım...

kafsinkaf dedi ki...

Vaduz'un durumu nedir ?

pclion dedi ki...

Liechtenstein kontenjanından Avrupa kupalarına katılıyor İsviçre liglerinde mücadele etmesine rağmen. O yüzden aralıksız 11 senedir elemelerdeler, o yüzden saymadım :)

Adsız dedi ki...

Abi yanlışım varsa düzelt ama larsson orta sahada oynamıyor mu?

pclion dedi ki...

Nasıl oldu bilmiyorum, aklım birden Soren Larsen'e gitti :) Hazır İsveç'ten gidiyorken Kallström'le alabilsek çok güzel olur, neden olmasın? Premier Lig'den taliplileri vardır ama...

Adsız dedi ki...

ülkemizden ilk olarak mersin idman yurdu katılıyor sanırım alt ligde oynarken.şu meşhur fb'yle tr kupası finali oynayıp alt lige düştüğü sezon.arastırdım ama tam net bi bilgiye ulasamdım.bi bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

saygılar

Adsız dedi ki...

Abi biraz alakasız olacak ama Torric Jebrin'e ne dersin? Galatasaray bugün alsa hiç yadırgamam çokta memnun kalırım şahsen:)Çünkü izlerken çok büyük keyf aldım.

pclion dedi ki...

Jebrin'i ben de beğeniyorum, hızlı ve basit oynuyor. Buca'dan uygun bir bedelle alıp kiralık bıraksak harika olur aslında...

Adsız dedi ki...

MERSİN İDMAN YURDU:Kulübümüzün tarihindeki en büyük başarılarından biri de o zamanki adıyla Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda(UEFA) temsil etmiş olmasıdır. 1982-83 yılında Türkiye Kupası finalde Fenerbahçe’ye elenerek kupayı alamamasına rağmen , Fenerbahçe’nin aynı yıl şampiyon olması ile Avrupa kupalarında mücadele hakkı kazanmıştır..Yukarida ki adsız adlı arkadasın sorusuna cevaben.

pclion dedi ki...

İlk adsız arkadaş kusura bakmasın, arada kaynamış mesaj :) Kupa Galipleri Kupası'nda olabilir ama UEFA Kupası/Ligi katılımı daha enteresan. Araştırma buna özeldi...

bRn dedi ki...

2 maç kalana kdr gidecek takım Fulham'dı, gezinirken yazını görüp bakındım biraz. Sanırım Fulham/Gera'nın son maçta gördüğü kırmızı yanıltıcı olmuş bugün Fulham'ın hak kazandığı duyurulmuş.

http://www.premierleague.com/page/FairPlayTable/0,,12306,00.html

pclion dedi ki...

Evet, Fulham kaldı. Guardian'ın gazına geldim, Gera'nın kırmızısı yüzünden Blackpool kartlara göre giden takım oluyordu ama tek kriter kart sayısı değil. Saha içi tavırları vs vs. tüm bunları da değerlendirme yetkisi vardı FA'in ve mantıklı bir iş yapıp Fulham'ı yollamışlar.

Gerçi biraz başlık kurbanı yazı, daha çok aklımda bu canlanmışken diğer deneyimleri yazmak istemiştim...

Related Posts with Thumbnails