U-21 Milli Takımı & Galatasaray

Türkiye'nin Liechtenstein'la oynayacağı U-21 Avrupa Şampiyonası eleme maçının kadrosu açıklandı. Karşılaşma pek mühim olmasa da kadro seçimi her daim önemlidir, o dönemin gözde oyuncularını görmek açısından. Yerli rotasyonu kaşarlaşmış, küflenmiş olan Galatasaray'dan dört oyuncu seçildi takıma. Kadronun tamamı ise şöyle:

Ali Şaşal Vural (Altay), Necip Uysal (Beşiktaş), Ali Kuçik (Bucaspor), Serdar Aziz (Bursaspor), Sakıb Aytaç (Dardanelspor), Musa Nizam (Denizlispor), Alper Potuk (Eskişehirspor), Cem Sultan, Anıl Dilaver, Emre Çolak, Yusuf Onur Arıkan (Galatasaray), Mahmut Boz, Özkan Karabulut (Gençlerbirliği), Abdülkadir Kayalı (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Barış Başdaş, Şahin Aygüneş (Kasımpaşa), Savaş Yılmaz, Furkan Özçal (Kayserispor), Özgür Çek (Ankaragücü), Burak Kaplan (Greuther Fürth), Sefa Yılmaz (Duisburg)

Galatasaray adına en dikkat çekici isim şüphesiz Cem Sultan. 15 yaşında profesyonel sözleşme yapılmasına karşın beş senede bir kez dahi A takım formasını giyemeyen Cem, kontratı sona ererken U-21 düzeyinde ilk kez kadroya çağrıldı. Hatırlarsanız Anıl Dilaver'in A takıma yükseliş sürecinde Ümit Milli Takım'a seçilmesi büyük rol oynamıştı. Anıl yine kadroda yer alıyor. Onun dışında daha önce de seçilen sağ bek Onur Arıkan ile Emre Çolak var.

Benim esas beklentim Kartalspor'da önemli bir çıkış yakalayan Semih Kaya'nın kadroda yer almasıydı ama Semih mevcut kadroda yok. Performansında bir sorun yok ama Rusya U-19 Milli Takımı'yla bizimkilerin arasında çıkan kavgada ismi geçen oyunculardan biriydi Semih. Belki bir disiplin cezasıdır. Ekstra bir şey öğrenirsem yazacağım.

Son olarak daha önce de söz ettiğim oyunculardan Dardanelli Sakıb Aytaç'a tekrar dikkat diyorum. (Fotoğrafta 3 numara) Sol bek kıtı memlekette çölde bir vaha gibi bu çocuk. İlk gördüğümde gurbetçi sanmıştım gösterişli fiziği sebebiyle. Basamakları doğru çıkarsa A Milli olacak kapasitesi var. Savunması kevgirden hallice olan Galatasaray'ın yetkililerine duyurulur...

Fotoğraf: TFF.org

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Serdar aziz, mahmut boz, barış başdaş süper ligde oynayan stoperler.Onlar varken semihin seçilmesi saçma olur.Kaldı ki eğer potansiyel baz alınıyorsa o zamanda 92 li nesilden birilerinin seçilmesi gerekirdi.

Diğer birçok ülkenin u-20 seviyesindeki oyncuları takımlarında ilk 11 oynarken bizdekilerin henüz profesyonel ligde olmaması üzücü bir durum.Ben özellikle bu ümit milli takımdan fazla ümitli değilim.Furkan,necip ve özgür çek dışında çok ciddi bir potansiyel göremiyorum.Sakıb dardanelde sol açık oynuyor.Biraz dağınık bir oyuncu, maç içerisinde gereksiz yere zorluyor kendini.Dardanel altyapısını beğenirim ama Sakıbın oyun bilgisinde gelitirmesi gereken çok şey var bana göre.

pclion dedi ki...

Hocam, Semih daha 17 yaşındayken U-21 Milli Takımı'na seçilmiş bir oyuncu. Saydığın isimlerde haklısın, bir de Musa Nizam var Denizli'den ama Semih bu sayılan isimlerden aşağı değil. Barış Başdaş'ı de ben pek beğenmem misal, Kasımpaşa'da da ilk 11 oyuncusu değil zaten.

Sakıb'ı iki kez canlı izledim, ikisinde de sol bek oynadı. En azından milli takım yatırımı sol bekliğine gibi duruyor. Belçika maçında beni hayran bırakmıştı orada.

Dardanel'i izleyebiliyorsan fikirlerini ayrıca almak isterim. Dardanel A2 takımındaki İlker Sayan'ı çok beğeniyorum, bence üst düzeyde ses getirecek. Onun hakkında ne dersin?..

Hagi_10 dedi ki...

dikkat ettim de bizimkiler hariç hepsi takımlarının A kadrosunda direkt/endirekt oynuyorlar. bizimkiler ise takımın şu haline rağmen hala A2'de...

pclion dedi ki...

Bizd abilerinin hem Galatasaray'da, hem milli takımda formaları garanti olduğu için "Bari telef olmasınlar" mantığıyla alınıyor olabilirler. :)

Biz herkesten bir Arda, bir Emre Belözoğlu beklediğimiz için kimseyi beğenmiyoruz. Halbuki Ferhat Öztorun'a dahi muhtacız şu yapıda. Denemekten zarar gelmez...

Adsız dedi ki...

Benim kastettiğim de oydu aslında.Semih iyi bir oyuncu sakatlık öncesi dahada iyidi.Ama profesyonel ligler başka birşey.A2 liginde ne kadar iyi olursa olsun bir oyuncu benim için ölçü değildir.

İlkerin sadece kanat hızlı, teknik bir kanat oyuncusu olduğunu duymuştum.İspanyaya elendiğimiz avrupa şampiyonasında vardı birde galiba.Ama a2 liginde falan hiç izleyemedim.İstanbul takımlarıyla maç yaparsa a2 de izlemek isterim.Dardanelin bir kaç maçını izledim sakıb sol açık oynuyordu genelde.Birde erhan karayer var dardanelden o da fena değildir.Zaten dardanel-buca ikilisi 5-10 seneye süper lige kazık çakabilirler.Uzun vadeli plan ve yatırımları var.Onlar sayesinde gs,fb,bjk egeden genç oyuncu alamıyor pek.

Bir de ben genç milli takımların belli oyunculara takılı kaldıklarını düşünüyorum..O yüzden bir futbolcuyu değerlendirirken genç milli oluşu ölçü olmamalı.En basit örneğini cem sultanla anıl dilaver veriyor zaten.Anıl A takımda oynadı ama mili takım kariyeri cemin yanına yaklaşamaz.Beşiktaşta atınç milli takıma seçilmezken şuan bir üst yaş grubuna çağırılmış mesela.

Serdar Erken dedi ki...

Altyapı konusuna girmişken Onur Arıkan, Cem Sultan, Çetin Güngör, Emrah Yollu ve Caner Öztel'in sözleşmeleri bitiyormuş. Durumlar nedir bir haberiniz var mı?

sukullaci dedi ki...

piiii fenerden kimse kadroya bile girememiş.

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Bizler için her ne kadar "Cesur Yürek" olsa da, neredeyse gördüğümüz en büyük "kaptan" olsa da maalesef Semih Kaya'nın Galatasaray'da "olamamasının" en büyük sebebi Bülent Korkmaz'dır. Tüm stoperlerin sakat olup ara transferin son gününde Meira'nın saılmasıyla o bölgede elinde sadece Semih Kaya kalmıştı. Cesaret edip oynatamadı ve Kewell'a görev verdi. Bu karar kenarda bekleyen Semih'i kesin eminim ki çok yaralamıştır. Halbuki 19 yaşındayken inanılmaz bir kararla Mustafa Denizli kendisini Fofana gibi avrupanın sayılı forvetlerinden olan bir oyuncunun karşına koyuvermişti :(

Related Posts with Thumbnails