Bleach: Stajyer Ölüm Meleği

Birçoğumuzun Tsubasa'yla bilmeden de olsa adım attığı anime dünyası oldukça geniş ve elinizi verdiğinizde kolunuzu kaptırıyorsunuz. Yine de 100 Temel Eser minvalinde, popüler animeler var ve bunların en güzellerinden birisi de Bleach.

15 yaşında bir ergen olan Kurosaki Ichigo, hayaletleri görüp onlarla konuşabilen, maneviyatı kuvvetli bir arkadaşımız. Dünyaya hapsolmuş bu hayaletleri avlayan ve bilinçlerini yitirip birer ölüm makinesine dönüştüren hollow adındaki kayıp hayaletler ile bu yaratıklarla savaşarak onları hak yoluna davet eden ölüm melekleri animenin ana hikayesini oluşturuyor. Kuchiki Rukia adındaki bir ölüm meleğiyle tanışan Ichigo, gelişen olaylar neticesinde ailesini korumak adına yaralanan Rukia'nın güçlerini almak zorunda kalır ve hikayemiz başlar. Artık liseye devam etmekte olan Kurosaki, yarı zamanlı ölüm meleği olarak hollow kesmeye başlar.

Bir anime klasiği olarak üstün yetenekli bir kahraman olan Ichigo'nun her ölüm meleğinde olduğu gibi ruhuna ve karakterine uygun bir kılıcı var. Zanpaktou adı verilen bu kılıcın Kurosaki'nin boyu kadar olmasının yanısıra işlevi de büyük. Saz arkadaşlarıyla birlikte ölüm meleklerinin dünyası Soul Society ve hollowların mekanı Hueco Mundo'da yaşadığı maceralar ve birebir kavgalarla dolu bir serüven Bleach. Karakter açısından da bir o kadar dolu olması Naruto'yu anımsatıyor ve bu da hikayenin genişçe ve birçok açıdan işlenmesini sağlıyor.
Üst Sıra: Matsumoto, Shiba, Orihime, Yoruichi, Kotetsu
Alt Sıra: ?, Nemu, Lisa, Sui-Feng, ?, Rukia

Ichigo ve Saz Arkadaşları

Kuchiki Rukia: Soul Society'nin Karakura kasabası için görevlendirdiği ölüm meleği. İlk kez memleketi dışında bir göreve tayin olan Rukia, güçlerini Ichigo'ya devrettikten sonra işlerini onunla beraber yapmaya başlıyor ve ikili arasında kimine göre dostluk, kimine göre sevgi bağı oluşuyor. Soul Society'deki en güzel Zanpaktou'ya sahip kişi olarak tanınıyor.

Sado Yasutora: Kendisini Chad olarak çağıran Kurosaki'nin can yoldaşı. Doğuştan güçlü ve boylu poslu bir arkadaş olan Sado, konuşmayı pek sevmeyen bir karaktere sahip. Daha sonraları bu yumruklarının insanlık sınırları içinde kalmadığını keşfedecek olan Sado, Ichigo'yla birlikte cenke katılan ekipte yer alıyor.

Inoue Orihime: Kurosaki'nin sınıf arkadaşı olan Orihime, daha büyük göğüsleriyle erkekli kızlı bir kitleyi peşinden sürüklemesiyle biliniyor. Güzelliğine karşın biraz fazla saf ve iyi niyetli karaktere sahip olan Orihime, iyileştirme gücünü keşfetmesinin ardından aşık olduğu Ichigo'nun peşinden yardıma gidiyor. "Kurtar bizi Ichigo" en çok kullandığı replik olarak öne çıkıyor.

Ichida Uryuu: Hollow'ları oklarıyla avlayan insan klanı Quincy'lerin son temsilcisi. Ichigo'nun bir başka sınıf arkadaşı olan Ichida, baştan Ichigo'yla sıkı bir rekabete girse de daha sonra iyi bir dostluk kuruyorlar. Akıllı, planlı ve iyi bir analist olarak öne çıkan Ichida, ekipte Kurosaki'nin ardından en güçlü insan evladı olarak öne çıkıyor.

Ana elemanların dışında özellikle Soul Society'yi koruyan 13 ölüm meleği takımının kaptanları ve yardımcı kaptanları tek tek tanınması gereken isimler ama Rukia'nın sessiz ama derinden giden, büyük savaşçı abisi Kuckiki Byakuya, Rukia'ya çocukluğundan beri aşık olan onun yardımcısı, gönül adamı Abarai Renji sıkça karşımıza çıkar. Onların dışında Kurosaki ve arkadaşlarını Soul Society'yi götüren Yoruichi ile Kisuke'nin hikayedeki ağırlığı da kaçınılmaz. Bu ikilinin geçmişlerine girmek spoiler olur ama kral adamlardır bunlar.

Bugüne kadar yayınlanan 313 bölümüyle boş zamanlarınızın katili olmaya aday bu animeyi gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz arkadaşlar. Ayırdığınız zamana değecektir.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Kızlar Hentai terk maşallah.

pclion dedi ki...

Eheh, fotoyu bilerek seçtim zaten. Bir Posta çizgisi yakaladım yazıda, mühim olan animenin çok sayıda kişiye ulaşması. :))

steven_stiffler dedi ki...

Türkçe altyazı sıkıntısı yaşar mıyız ? Len Inazuma Eleven'a heveslendim, onun da altyazıları yok :( var mı sen bilirsin ?

Kewell dedi ki...

Çok kişinin sevdiği ama ana konuyu sürekli bölen zevkli bi anime... Alt yazı sorunu yaşanmaz çünkü her yeni bölüm çıktıktan maksimum 1 gün sonra alt yazısıda çıkıyor

Kewell dedi ki...

Çok kişinin sevdiği ama ana konusunu sürekli bölen zevkli anime... Altyazı sorunu yaşanmaz çünkü her yeni bölüm yayınlandıktan maksimum 1 gün sonra alt yazısıda çıkıyor eski altyazılarıda sezon sezon bulunuyor bikaç sitede

Related Posts with Thumbnails