Yeni Fabregas: Jon Miquel Toral

Tarihin en iyi takımı olup olmadığı tartışılan günümüz Barcelonasının temellerinin altyapıdan geldiği malum. Kaleci Valdes'ten kaptan Puyol'a, stoper Pique'den yıldız oğlu yıldız Messi'ye, Xavi'si ve Iniesta'sıyla hakikaten bir rüya takım gibiler. Bu tadına doyum olmayan pastanın üzerinde olmayan kiraz ise bendeniz de dahil olmak üzere birçoklarına göre Arsenal'in 87'li kaptanı Cesc Fabregas'tır. La Masia çıkışlı bir Katalan olan Fabregas, Arsene Wenger tarafından Arsenal'e getirilip işlense de o hâlâ Barcelona'nın çocuğu ve muhtemelen kariyerindeki bir sonraki durak tekrar Katalunya olacak. Peki Fabregas bu yolun son yolcusu mu? Görünüşe göre hayır.
Daha önce bordo-mavililerin altyapısında Fran Merida ile Ignasi Miguel'i de Arsenal'e kazandıran Wenger, bu kez en az Cesc Fabregas kadar ses getirmesi beklenen 16 yaşındaki orta saha oyuncusu Jon Miquel Toral Harper'ı 500 bin avro karşılığında transfer etti ve ortalık tekrar karıştı. Barça'nın başkanı Sandro Rossell, transferi, "Biraz ahlak dışı" olarak tanımladı. Wenger ise bir mahalle maçındaymışçasına "Adamın gelmek istiyor" tadında bir cevap verdi. Torel Harper adından da anlaşılacağı üzere anne tarafından İngiliz ve Fransız hocanın dayanak noktası da bu.Anlaşmazlığın esas sebebi ise Arsenal'in İspanya'daki genç oyunculara 17 yaşından önce profesyonel sözleşme imzalamayı yasaklayan kuraldan faydalanarak Katalanları aradan çıkarması. Hatta öyle ki Toral'ın en yakın arkadaşı ve orta sahadaki ekürisi Sergi Samper'e de teklif götürülmüş. Wenger'in Londra'da bir Xavi-Iniesta ikilisi kurma çabası ise Samper'in ret cevabıyla direkten döndük. Şimdilik...
Aslına bakılırsa birçok İngiliz kulübü bu madeni keşfetti ve Liverpool, Chelsea ve Manchester City gibi kulüpler altyapılarına İspanyol yetenekleri kazandırmak için büyük çaba sarfediyor. İspanya'daki "Daha 17" kuralı değişmediği sürece de yeni Fabregaslar, Torallar görmeye devam edeceğiz.

Sterling'in eli kulağında
İngilizlerin gündemindeki bir başka genç yetenek ise Liverpool'un aralık 94 doğumlu yıldız adayı Raheem Sterling. Federasyon Kupası'nın gençler kategorisinde boy gösteren Sterling'in Southend United'a attığı beş gol epey dikkat çekti. Kenny Dalglish de kayıtsız kalmayıp onu kadroya aldı. Geçen hafta Sparta Prag deplasmanına giden kafilede yer alan genç oyunculardna biriydi. Çok hızlı, muazzam bir sağ ayağı var ve yaptığı gol vuruşlarının tamamını tercih ederek yaptığını size hissettiriyor. Zaten Kırmızılar geçen yıl onu QPR'dan alabilmek için Manchester ekipleri United ile City'yle kapışmak zorunda kalmıştı. Bizim pek alışkın olmadığımız bir kültür genç oyunculara bonservis bedeli ödemek ama yavaş yavaş Türkiye'de de bunun örneklerini görmeye başlayacağız. Çok uzak değil...

U-17'de rövanş derbisi
Edirne'nin berisinde ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki olaylı U-17 derbinin rövanş vardı bu hafta. Elbette ki olaysız geçen karşılaşma, 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın stoperi Ömer Faruk Altın, iki güzel frikik golü atarak kendini fark ettirdi. Serbest vuruştan gole hasret olan sarı-kırmızılı taraftarların da hoşuna gitmiştir muhakkak. Altyapıda daha önce Cafercan Aksu, İrfan Başaran gibi "frikik ustaları" vardı ama bir 10 numaradan ziyade bir stoperin bu yeteneğe sahip olması daha önemli. Ev sahibinin golleri ise Buğra Bozdaş ile Mustafa Eren Yeniçeri'den.

A2 Ligi Panorama
1.Grup (26.Hafta): Galatasaray 56, Turgutluspor 55, Kasımpaşa 52, Beşiktaş 52, Bursaspor 48.
Denizli-Eskişehir: 2-2, Kasımpaşa-İstanbul BB: 2-0, Buca-Bursa: 1-2, Altay-Fenerbahçe: 2-3, Galatasaray-Akhisar: 0-1, Güngören-Kartal: 0-1, Bolu-Tavşanlı: 2-1, Turgutlu-Dardanel. 5-3, Karşıyaka-MP Antalya: 0-1, Beşiktaş-Manisa: 2-0.
2.Grup (23.Hafta): Kayseri Erciyesspor 46, Gençlerbirliği 43, Konyaspor 41, Kayserispor 41, Trabzonspor 40.
Karabük-Giresun: 1-1, Sivas-Konya: 1-4, Ankaragücü-Adana: 3-0, Gaziantep BB-Mersin İY: 0-0, Gaziantep-Gençlerbirliği: 1-4, Trabzon-Kayseri: 1-2, Samsun-Erciyes: 2-4, Diyarbakır-Ordu: 1-1.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

QuaresmA dedi ki...

17 yaş sorunu değil de, esas olay Wenger'in bu çocukları henüz akılları ermiyorken ikna edebilmesi.

Ulan niye bırakıyorsunuz Barcelona'yı ? Sonra da dönmek için debeleniyorlar.

pclion dedi ki...

Ama şöyle de bir durum var. Her oyuncu için Barcelona A takımına yükselip kendini orada göstermek mümkün değil. Bölgelerinde o kadar sağlam adamlar var ki birçoğunun A takım şansı neredeyse yok.

Wenger gibi bir adam seni istiyorsa ve İngiliz kültürüne alışmakta güçlük çekmeyeceğine inanıyorsan gidebilirsin. Bir genç oyuncunun gidebileceği en iyi yerlerden birisi, belki de en iyisi. Sonuçta Fabregas ya da Pique olup geri dönebilmek onların elinde...

QuaresmA dedi ki...

Kabul, daha garanti bir seçim hatta. Gösterecekleri gelişim açısından ise bir farklılık yok. Barcelona altyapısındaki gelişim = Wenger elindeki gelişim.

Ama şu da var; eğerki "en az Fabregas kadar ses getirmesi beklenen bir oyuncu" ise Barcelona A takımında bir şansı olmalı. Krkic, Valdes, Busquets Barça düzeyinde değiller birçok kişiye göre ama kulüp kültürü onların arkasında. Eğer dendiği kadar iyiyse en azından rotasyona girebilir belki ? Yok o kadar iyi değilse, veya olamayacaksa zaten Wenger'in de elinde patlayacak.

İki takımda da yapamazsa bile Luis Garcia, Fran Merida vs.de olduğu gibi baş altı takımlar tarafından alınacak. Yani en kötü son da 2 senaryoda aynı. Bilmiyorum, bana daha büyük takım daha mantıklı geliyor :)

Bir de dönmek isterse eğer, Fabregas durumuna düşme olasılığı da var. Pique, United'da 3. stoperdi ama Dünya'daki her takımda 11 başlardı United dışında. O biraz da Barça'nın şansı oldu. Şans derken 20 küsür milyon euro da ekstradan gitti tabi :)

İsmail dedi ki...

Ben şunu anlamıyorum Sandro Rosell nasıl oluyorda Arsenal'ı "Ahlaksızlık"la suçluyor. Dinime küfreden müslüman olsa derler adama. Kontratsız adamı alıyor diye Arsene Wenger'e laf ediyor ama kontratlı olan Fabregas'ı ayartmak için gerek Barcelona medyası gerek futbolcu gerekse yöneticileriyle futbolcuyu ayartmaya çalışıyorlar.Her ne olursa olsun Fabregas Arsenal'ın oyuncusudur! Bu nasıl bir açıklamadır ben anlam veremiyorum şahsen.

Related Posts with Thumbnails