1 Milyon Avroluk Golcü: Felipe Caicedo

Basel'in parlattığı genç yeteneklerden biri olarak zihinlere kazınan Felipe Caicedo, şu sıralar düşüşteki kariyer eğrisini yukarıya çekmekle meşgul. 7 milyon avro bonservisle Premier Lig'e gidecek kadar kendini göstermesinde 16 yaşında Ekvador formasını sırtına geçirmesinin de payı var ancak oraları hak eden bir yetenek olduğunu Avrupa kupalarında belli ediyordu. City'nin değişen vizyonu ve kulüp yapısının kurbanı olarak iki sezon kaybettikten sonra Sporting ve Malaga'ya kiralandı ancak buralarda kendini bulmakta zorlandı.

Rehabilitasyon merkezi işlevi gören futbol kulüplerini severim. Levante de bu tanıma uyan kulüplerden. Caicedo da bu şansı iyi değerlendirdi ve La Liga'da çıktığı 20 karşılaşmada attığı 11 gol ile bu sezon önemli bir geri dönüşe imza attı. Güçlü, dengeli ve hızlandığı zaman yardıran türden bir adam. 19-21 yaş arası üzerine koyamamış olması hâlâ önemli bir soru işareti olsa da tek vuruşları ve patlayıcılığıyla kalburüstü bir forvet olduğuna şüphe yok.

22 yaşındaki Caicedo'yu kiralayan Levante'nin Manchester City'yle yaptığı anlaşmada yazan bonservis bedeli sadece 1 milyon avro. İspanyollar ne yapıp edip bu parayı verecektir. Haldun Üstünel döneminde Galatasaray'la adı geçtiğini de son olarak not düşmekte fayda var.

Bakalım etiketi bir milyon avro olan bu adamın kariyeri hangi yönde devam edecek? Caicedo'nun Serie A ve Milan'a meylettiği haberleri var. Yaz transfer döneminde gözlerin üzerinde olacağı adamlardan birisi de o olacak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

1 milyon avro kaç para ediyor biliyormusun uğur kardeşim.öyle yazmışsın ki.

pclion dedi ki...

Türkiye Ligi'nde artık Gençlerbirliği, Ankaragücü gibi takımlar dahi bu bedelleri rahatlıkla ödeyebiliyorlar. Bu düzeyde bir adam için çerez parası :)

Adsız dedi ki...

türkiye'de bi takıma bırakmazlar bu adamı ama antalyaspor'a ya da eskişehirspor'a yakışır

Related Posts with Thumbnails