Hakan Şükür & Metin Oktay Formaları

Hakan Şükür benim gördüğüm en büyük Türk futbolcudur, daha eskileri de görmüş birçoklarına göre de yetenek açısından olmasa da Türk futbol tarihine yaptığı etki bakımından hepsinden üstün olduğuna itiraz edeni görmedim. Galatasaray tarihinin en önemli isimlerinden de olabilir ama futbolculuğu döneminde her ne olursa olsun arkasında dursam da her daim açıklamalarıyla beni utandırmış ve bir Galatasaray taraftarı olarak birçok kez kırmıştır. Benim bakış açıma göre Galatasaray'la bu kadar özdeşleşmiş bir oyuncudan nefret dahi etsem sesimi çıkarmamak sarı-kırmızı renklere gönül vermenin bir gereğidir fakat... Bir tezahüratta denildiği gibi şu forma açıklamasına içim rahat etmiyor çünkü doğrusu o değil.

Hakan Şükür mealen diyor ki "Benim tam rekor kırdığım dönemde Metin Oktay formaları dağıtıldı. Yönetim benim ismimin öne çıkmasını Metin Oktay'la engellemeye çalıştı." Şu kırgınlık portresine Metin Oktay'ı yerleştirmek de ayıptır, o ayrı lakin Hakan'ın burada demek istediği daha çok Adnan Polat ve ekibinin esas amacı onun önünü kesmek ve emekliliğine yol yapmak. İşte bu hakikaten büyük komplo teorisine giriyor ama Hakan Şükür çok yanılıyor. Her ne kadar Galatasaray tarihinin en kötü başkanı olma yolunda Özhan Canaydın'ı geride bırakmak için canla başla çalışıyor olsa da (ki rahmetli Canaydın'ı hiç ama hiç beğenmediğim bilinir. Bu yönetimin ilk dönemdeki kredisi de o rezalet yıllara dayanır) Adnan Polat'ın suçu değildi.

Metin Oktay formasının o dönem bedava dağıtılmasının sebebi Galatasaray Store'un ürettiği bu ürünün lisanslı formaya bir alternatif oluşturması ve bunun o dönemki sponsor olan Avea'yla yapılan anlaşmaya ters düşmesiydi. Yani bu formalar "Taraftara kıyak olsun" diye değil, yasal bir zorunluluktan dağıtılmak zorunda kalınmıştı. "Satmaktansa taraftara verelim, bari iyi bir PR kampanyası olur" mantığı güdülmüş olmalı ki net olarak hatırladığım rahmetli Özhan Canaydın'ın taraftar nezdinde zor günler geçirmekte olduğuydu. Hoş, Sivasspor maçının ardından "Ancak bedava forma dağıtınca doluyor stad" gibi akıllara feza bir açıklama da yapmıştı ki bunu da söylemeden geçemedim. Neyse, toprağı bol olsun, allah taksiratını affetsin.

Kısacası bir formaya adını yazdırdığım ilk isim olan Hakan Şükür, dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünüp komplo teorileri kuruyor olabilir ama bu kez faka basmıştır. Benim vicdanım da şu rezalet yönetimi bu saçma sapan konular üzerinden eleştirilmesine el vermiyor. Eleştirilecek konu aramaya bile gerek yokken, her gün bir başka bomba kucağımıza düşüyorken hele...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Hakan yine kendini gündemde tutmaya çalışmış. Komplo teorisi olarak öne sürdüğü şey akla yatmıyor. Yuh diyorum ona.

Ozan dedi ki...

çok geç anladım ama özhan canaydının tek hatası vardır lucescuyu yollayıp fatih terimi getirmek eğer o olmasaydı özhan canaydın efsane başkanlar arasına girerdi ve ekonomik sıkıntılar çekmezdik napalım ömrü vefa etmedi adamın ama adnan polatın bahanesi yok arkadaş paralar peşin geldi stad bitmeden bir ton para geldi adam gibi yerli transferi için kullanılmadı adnan polatın tek doğru hamlesi hakanı takımdan uzaklaştırmaktır yoksa daha da kötüye giderdik hakana iyilik yaptı polat ama anlamıyor hakan bey

crossover-d dedi ki...

Hakan şükür gereksiz yorumlarına devam etsin bırakın.. ama bu rezalet yönetim sözleri ayıptır.. "rezalet" kelime anlamıyla kesinlikle manasızdır yönetim tanımlamasında!!
hiçbişey yapmamak bi yana herşeyi berbat etmiş olması gerekir bunu haketmek için yönetimin.. yazık futbola bakarak gözünüz kör olmuş!

Related Posts with Thumbnails