Fiyaskonun Yeni Adı: Elano

Elano'nun transfer dedikoduları Brezilya basınında kaynamaya başlamıştı ki he demeye fırsat kalmadan Galatasaray resmi sitesi Elano'yu muazzam bir kârla Santos'a verdiklerini açıkladı. Yazılana göre Galatasaray, bu transferden tam 12 milyon avro kazanmış. Elano çok büyük fedakarlıklar yapıp oynamadığı sezonların parasından vazgeçmiş falan. İlginç işler...

Akıl sağlığımızı yitirmeden ne olduğuna bakarsak Lincoln transferine benzer bir şekilde Brezilya'ya dönen oyuncuların "Avrupa'ya dönerse" kisvesi altında ucuza verilmesi yatıyor. Eğer Santos, 2012'ye kadar Elano'yu satıp kâr ederse bu kârın %50'si Galatasaray'ın olacakmış. Kırmızı kar yağarsa hesabı. Lincoln için de benzer bir madde konulup 2 milyon civarı bir paraya gönderilmişti. 29-30 yaşındaki Brezilyalı oyun kurucular, Avrupa kariyerlerini bırakıp Brezilya'ya döndükten sonra Avrupa'ya dönmez, keyfine bakar adam. Dönerse de 10 milyon avro bonservisle dönecek hali yok. Bu sebeple Galatasaray'ın Elano'dan aldığı para 2.9 milyon avrodan, hadi şu ana kadar oynadığı dönemin alacağı olan 1.2 milyon avroyu da sayalım, 4.1 milyon avrodan fazla değil. Alırken 7 milyona aldık deyip satarken 12'ye sattık demek şar kurnazlığından öte insanlara keriz muamelesi yapmaktır. Transferden çok sinir bozan da bu. Herkes aptal, onlar uyanık! Yersen...

Hagi'nin şu takıma geldiğinde yaptığı en akıllı iş Elano'yu kazanmak ve oyuna dahil etmek demiştim ama sağolsun yönetimle iş birliğine gidip Galatasaray'a gelişinden bu yana koyduğu belki de tek yapıtaşını ellere vermiş oldu. Misimovic'i de harcadık arada. 50 bin doların pazarlığını yapmakla övünen bir kulüp iki oyun kurucuya 15 milyon avro gömüp birisini üç-otuza satmak zorunda kalıyor, diğerini yedek takımına yolluyor. Geriye kalan oyun kurucu 34 yaşında, futbol melekeleri zayıflamış vasat bir orta saha. Onun arkası daha da komedi. Akıl sağlığı dedik ama Galatasaray'ı tutan birinin aklına mukayyet alması hakikaten zor.

Adnan Sezgin'e laf etmenin artık hedefi şaşırttığını, bu komediden topyekün kurtulunması gerektiğini düşündüğümden ona fazla yüklenmekten yana değilim ama herhalde bu transfer de bitirme tezi olarak önümüze konacak ilerleyen günlerde. Büyük başarı diye söyleneceğinden eminim. Keita'nın satışının şartlar gereği doğru olduğunu savunan biriyim lakin şu transferin akla mantığa uygun tarafı nedir, anlayan var mı? Alacaklarından kurtulduk diye oyuncu mu gönderilir? Öğrenciler olmasa MEB de ne güzel idare ediliyor zaten, değil mi? ..

Bütün yaz transfer dönemi adamı gönderemeyip takımda elle tutulur birkaç adamdan biri haline gelmişken satmak. Aslında fazla da bir şey söylemeye gerek yok. Orta sahaya baksanıza, kendisi konuşuyor zaten!

Ayhan Akman, Mustafa Sarp, Barış Özbek, Sabri Sarıoğlu...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

liquefied dedi ki...

Yazının bir yerinde "Hagi'nin yapacağı en akıllı iş Elano'yu kazanmak" yazmışsın. Bunun üzerine aklımda iki soru var:

1 - Hagi'den akıllıca bir hareket beklemek ne kadar doğru?

2 - Elano'yu oynatmanın neresi akıllıca?

pclion dedi ki...

Soruyu sorma biçiminden uzlaşamayacağımız belli ama şu kadroda oyun kurabilecek çaptaki ilk adamdır Elano. Sarp-Ayhan-Barış üçlüsüyle çıkmaya kırk kere yeğlerim.

Hagi kkonusunda da ümitsiz değilim. Sadece elindeki kadronun çapsızlığını bence henüz kavrayamadı...

aks111 dedi ki...

misimovice gömmediler ya daha 8 milyon.işte gömmedikleri için bu kadar çabuk sildiler :).gerçi elanoya 7m verip sildiler ama neyse işte öyle yada böyle bi mantık aramamak lazım demekki yönetimde :)).

HHKahraman dedi ki...

Uğur, bu transfer ve Misimovic'in üvey evlat muamelesi görmesi Emre Çolak'ın oyun kurucu mevkiinde oynatılacağı anlamına gelebilir. Yazıda 3.oyun kurucu için Emre'yi düşünmeden Ayhan tasviri yapman açıkçası beni şaşırttı.

PS: Bu arada mail hala gelmedi...

Adsız dedi ki...

ben her seyi gectim de galatasaray ne zaman satılmıstı ben rijkaard falan gelince onu kacırmısım ?

Adsız dedi ki...

korkarım küme düşeceğiz

Koray Özdemir dedi ki...

Bence Galatasaray bıraktı artık bu sezonu. Önümüzdeki yılın takımını kuracak yavaştan. Ciddi bir yerli tasfiyesi ve ciddi bir a2 takviyesi görebiliriz. Resim devre arasından sonra daha net biçimde ortaya çıkar. Bazı yerli oyuncuların biletinin kesildiği haberleri dolaşıyor sağda solda.

4numara dedi ki...

elano geldiği günden bu yana hiçbir zaman mutlu bir portre çizmedi. city günlerindeki yüz ifadesi ile arasında dağlar kadar fark var. ben buraya ait değilim diye bas bas bağıran bir adamı kazanmaya çalışmak nafile çabadan başka birşey değil. elano gibi bir futbolcunun gitmesine ben de üzülüyorum ama ne yazık ki 2 yıl daha kalsa da bir faydası olmayacaktı takıma. nereden tutsan dökülüyor takım. yerliler, yabancılar, yönetim. konuşulacak gibi değil.

Adsız dedi ki...

Hep ayni hikaye ayni senaryo..Everton Mehmet Topal'a sezon basinda 7-8 milyon verir yönetim satmaz.Sonra Valencia cikar 5 verir hemen satilir..Elano dünya kupasinda piyasa yapar ama satilmaz..Simdi belese gönderilir..bravo Adnan'lar..daha ne kadar sessiz kalacagiz??

Ibrahim Temel dedi ki...

Abi Elano'nun satilip satilmamasi konusunu geciyorum, bende Norvec'e ilk geldigimde cok zorlanmistim. Yeni bir ulkeye alismak oyle kolay bir is degil helede ailenden destek almiyorsan. Elano gitmek istemis ve gonderilmistir. Bir Brezilya kumari daha tutmadi bence bunda abartacak bir olay yok.

Ama benim kizdigim iki nokta var birincisi herkes cok iyi biliyor ki Taffarel'den sonra biz Brezilya'lilardan bir verim alamadik, ama hala ne diye hemde Lincoln gonderilir gonderilmez yeni bir Brezilyali getiriliyor iste sonu yine husran yine 3 milyon kayip. Bakin gorun bu yonetim devre arasinda yeni bir Brezilyali bas belasi daha getirir sonra sene sonundada onu satar bir kac milyon zararla.

Ikinciside benim cok zoruma giden zaten seninde yazinda degindigin 9 milyon meselesi bunlar heralde bi kendilerini akilli, geri kalan butun milleti salak zannediyor. Galatasaray'in su halini gorupte kafayi yememek elde degil ama Allah'a cok sukur bizim suurumuz daha yerinde ve odenmemis ve oynamadigi zamanda odenmeyecek olan parayi bir kar gibi gosterip karla sattik diye yutturmak anca taraftari salak yerine koymaktir.

Ama tabi insan karsidindakini kendi gibi bilirmis o yuzden pekte abeslememek lazim.

Fatih dedi ki...

bence yonetimin o aciklamayi oraya koymasi milleti salak yerine koymaya calismalarindan cok "ulan biz bir bok yedik, ucuza sattik adami" dusuncesi icerisinde olduklarini gosterir. aciklama yaptiklarina gore bunun gerekli oldugunu dusunmusler. aciklama gerektiren birseyler var ortada ve onlar da farkindalar ama topu taca atmaya calisiyorlar.

bu arada bu adamin imza fotograflarindaki gulusunu gordum de, bu herif 1.5 yildir burada o kadar gulmedi. iyi olmus gittigi. tek problem ucuza gitmis olmasi.

Adsız dedi ki...

Keita giderken yemiştik oysa bu numarayı.. Bu sefer farklı olan ne? Ha bir de Adnan Polat'ın muazzam projelerinin devamı olan bir diğer yeni sahte Galatasaray markası olarak GSNET projesi var onun methiyeleri nerede sahi..

Adsız dedi ki...

Uğur valla Hagi hakkında ümitsiz olmamam şaşırtıcı geldiğinden beri bi tane mantıklı hareketini görmedim geldi 2 maç geçti bundesliganın en iyi oyun kurucusunu muhtemelen yönetiminde baskısı ile kadro dışı bıraktı.Yaptığı değişiklikler tamamen fiyosko açıkçası ben bundan sonra haginin sadece ordaki adamlara çobanlık yapıcağını düşünüyorum.

Bu arada uğur senden 2008 de türkiyenin en iyi oyuncuları olan gs türk oyuncuları nasıl bu hale geldi ve 5 büyük takımın en kötü türkleri oldular bunu açıklayıcı bir yazı bekliyorum...

Kaan

Related Posts with Thumbnails