Fenerbahçe'nin Küçük Golcüsü: Beykan Şimşek

İşim gereği A2 Ligi'ni yakından takip ediyorum bildiğiniz gibi, izlediğim bunca maç içinde beni en çok etkileyen oyuncu ise açık ara Beykan Şimşek'tir. Şöyle bir izlerseniz son vuruş yüzdesi başta olmak üzere bazı eksikleri gözünüze çarpabilir ama genellikle 91'li oyuncuların fırsat bulduğu bu ligde 15 yaşında forvet oynamak her baba yiğidin harcı değil. O yaşlarda ayların dahi önemi varken Beykan'ın hiç sırıtmaması dahi başlı başına bir artıdır ki dar alanda top taşımasıyla, hızıyla ve sezgisiyle bence hakikaten özel bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

Canlı izlediğim maç sayısı dördü geçmiştir sanırım, her seferinde bana bir şeyler gösterdiği oldu. Bir kere acayip bir sıçrama becerisi var ve çevik. Karşısındaki stoper ne kadar sağlam olursa olsun, yanından fırlayıp gitme şansına sahip. U-17 Milli Takımı'nda sağ açıkta görev aldığı da oluyor ki kaleye yüzü dönük de iş yapabiliyor zaten. Dediğim gibi, son vuruşlarına çalışması gereken ancak gerçek anlamda top tekniği ve zekası olan olan bir oyuncu. Topu alıp yaldır yaldır üç adam çalımlamaktan söz etmiyorum. Kontrol edip doğru pası verebilmek bence bir forvet için çok daha önemli bir özellik. Beykan bunları yapmayı beceriyor. Zaman zaman oyunda silikleşiyor ama bunda yaşının ve tek forvet oynuyor oluşunun etkileri de var. Genel anlamda "Kimdir, necidir bu Beykan" diyenlere bunu söyleyebilirim.

Kadir Has Spor İletişim mezunlarından sevgili Ceyla Kütükoğlu'nun davetiyle Beykan'la şahsen tanışma, sohbet etme şansı da buldum yaklaşık iki ay önce. Beykan'la ilgili bir şey söylemeden önce şunu diyeyim. Ne kadar iyi bir gözlemci olursanız olun, dışarıdan edindiğiniz her izlenimin birer ilüzyon olma şansı vardır. Adam daha liseli yahu, bildiğin çocuk. Kendini geliştir, hede hödö demenin ötesinde bir şeyler söyleyebilmek lazım. TV'den izleyip uzman kesilmenin yanlışlığını bana hissettirdi bu sohbet.

Beykan, en başta özgüveni sağlam, tabiri caizse fırlama bir çocuk. U-17 Milli Takımı'nın da en aktif oyuncularından biri olduğu söyleniyor ki kendilerinden iki yaş büyük oyuncularla takıldığını ekleyeyim. Saha içi becerisi kadar önemli bir yeti bu bence. İkincisi lafta kalmayıp hakikaten bir şeyler okumaya, kendini geliştirmeye hevesli bir çocuk. Tüm bunların toplamında baktığımda en az Fenerbahçe altyapısı denince akla gelen akranı Recep Niyaz kadar önemli bir yetenek olduğuna inanıyorum. Bir de Galatasaray'da olsa tadından yenmezdi hani...

Merak edenler için röportajın tamamı: Beykan Şimşek / TFF.org

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

alperensaylar dedi ki...

yahu bırak bu da bizde olsun, tüm bu yetenekler siz de olacak değil ya :)

pclion dedi ki...

Abi Recep Niyaz da sizde zaten. :)) 95'lilerden tuttuğum iki adamdır. Bizde de Berk Yıldız var. Biraz semirsin, o da adından söz ettirecek yakında...

alperensaylar dedi ki...

eğer aykut kocaman sevapları ve günahları ile birkaç yıl kalabilirse umudum var hepsinden ama...bu çocukların parlaması açısından keşke sizde veya beşiktaş da olsalardı aslında daha çok ümitli olunabilirdi ama bizdeki bozuk sicil engel oluyor tabi. her ne kadar altyapımızdan olmasa da bkz. abdülkadir kayalı örneği gibi...

Adsız dedi ki...

Muhammed demirci ve ufuk er i de es geçmeyelim lütfen.Muhammed şu sıralar fiziksel büyümeyi arttırdı baya.yakında onuda üst yaş gruplarında görebiliriz milli takımda.

Adsız dedi ki...

abi ne muhammedi adam 17sine gelmiş daha bir maçını göremedik

Adsız dedi ki...

sizin bu yazınızı okuyunca aklıma zamanında fb tv de izlediğim bir u17 maçları geldi. ünal noyan diye luca toni fiziğinde bir santraforları vardı. onunla ilgili bir bilginiz var mı? gelişme gösteriyor mu?

Related Posts with Thumbnails