Shabani Nonda'ya Veda

Galatasaray'da Giovani dos Santos'un gelişi sonrası yabancı sayısı dokuza yükselmiş, gönderilecek yabancının kim olacağı ise merak konusu olmuştu. İş öyle bir noktaya gelmişti ki mevcut rotasyonda yer bulamayacak olmasına rağmen Avrupa Ligi'nde oynayabilme hakkı olduğu için bu sezonun en formda, son yılların ise taraftar, medya ve futbolsever nezdinde en sevilen oyuncusu olan Harry Kewell'ın ismi uzun süreli sakatlığı bulunduğu gerekçesiyle gönderilecek isim gibi duruyordu. Bu kötü sona hazırlanmış ve epey üzülmüş birisi olarak söylemeliyim ki Harry Kewell'ın kalışı beni mutlu etti.

Gelin görün ki işin bir de Shabani Nonda tarafı var. Galatasaray'ın büyük bonservis bedelleri ödeyemediği, oyuncuları ikna edebilmek için bugün kullandığı argümanları henüz geliştiremediği dönemde çok cüzi bir miktara transfer olmuş ve iki sezon boyunca maksimum fayda sağlamıştır. Karakterlidir, fiziği müsade ettiği ölçüde mevcut ihtişamlı kariyerinin dahi ötesindeki yeteneğini sergilemiş, Galatasaray'ın son şampiyonluğuna imza atmış oyuncu olmuştur. Kendine has bir tekniği vardır.

Fakat tüm bunların ötesinde istatistik kağıdında yine faydalı görüntüsüne rağmen geçen seneden hissedilen eksiklikleri bu sezon Milan Baros'un sakatlanması sonrası daha bir ortaya çıkmış, kalitesiyle sakladığı defoları görünür olmuştu. Galatasaray'ın sezonun ikinci yarısında ligde yaşadığı keskin düşüşte bence en önemli pay sahiplerinden biriydi. Yine de severiz Nonda'yı, iyi futbolcu, iyi de bir insandı. Ona gereken saygı gösterilip iyi bir veda tertiplenir diye ümit ediyorum. Gönül isterdi ki sözleşmesini tamamlasın ancak koşullar bunu gerektirdi. Ben kendi adıma çok teşekkür ediyorum Shabani Nonda'ya. Müstehcen de olsa tezahüratıyla, Galatasaray'a kattıklarıyla adını hafızalarımıza kazımıştır, adamdır. 2008 şampiyonluğunun resmi bile yeter.Shabani Nonda'ya veda dedik, bu aynı zamanda Giovani dos Santos'a merhaba da demek. Transfer hakkındaki fikirlerimi bir alttaki yazıda genişçe belirtmiştim ancak merak edilen bir detayı paylaşmak isterim sizlerle. Jo transferinde taraftar nezdinde epey ilgi gören opsiyon konusu Gio için de geçerli ancak bu sefer haberler daha iyi. Gio'nun bonservis opsiyonu Meksikalının ülkesinde verdiği demeçte de belirttiği gibi Galatasaray'a ait. Kimi spor kanallarında bu bedelin 10 milyon avro olduğu iddia ediliyor ancak bu bedelin çok daha makul olduğunu, Tottenham'ın Barcelona'ya ödediği bonservis bedelinden daha aşağıda olduğunu söyleyeyim. Galatasaray eğer isterse 5.5 milyon avro karşılığında 21 yaşındaki genç oyuncuyu kadrosuna katabilecek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

sahinkurt dedi ki...

haldun üstünel,hem jo nun hem de dos santos un opsiyonları bizde demişti iner inmez.jo nun opsiyonu da 9 milyon avro civarında yanılmıyorsam.gerçekten mükemmel bir iş.ne kadar teşekkür etsek az yönetimimize.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bir not:Ben duymadım,ama galiba Haldun Üstünel Jo'nun da opsiyonu olduğunu söylemiş.Aslı varmıdır acaba...

nothing dedi ki...

http://gelgidersin.blogspot.com/2010/01/haldun-ustunel.html

Haldun Üstünel'in opsiyon ile ilgili konuşması burada.

Schumy dedi ki...

Haldun Üstünel sadece çoğul konuştu.

Fakat kendisi yakında bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapar. Bırakalım da dinlensin azcık adam :)

SéRhat dedi ki...

5.5 Santos için 9.5 Jo için (: diye duydum ama Haldun Reis bir açıklama yapsa iyi olacak herkesler çok tartışıyor bunu (:

İlker Sayhan dedi ki...

Sevgili Uğur, dünkü gün biraz üzüntülü bir gün oldu, her ne kadar Giovani dos Santos gelmiş olsa da. Göstermiş olduğu performanstan ötürü yönetim Nonda'nın gitmesinde karar kıldı. Önümüzdeki sezon bizimle olamayacağı belliydi ama keşke şartlar böyle bir ayrılığı zorunlu kılmasaydı. Son zamanlarda performansı açısından pek beğendiğim bir futbolcu olduğunu söyliyemeyeceğim, sahada çok ağır kalıyordu, ama insani açıdan çok seviyorum Nonda'yı. Sorunsuz kişiliği, almış olduğu oyun süresine göre attığı gol sayısıyla ulaşmış olduğu inanılmaz effektiflik, gol sevincinde koşarak sarıldığı özülü taraftarımız ve diğer bütün özellikleriyle özleyeceğim Nonda'yı. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum.

Ama dünkü günü inanılmaz üzüntülü yapan şey Semih'in kiralandığı haberi oldu. Daha geçenlerde makalelerinin birisine yazmış olduğum yorumda, sana kendisi hakkında herhangi birşey duydun mu şu an neler yapıyor diye sormuştum. Satın alma opsiyonu Gaziantepspor'da olamak üzere sezon sonuna kadar kiralanmış. Semih'deki potansiyel ve yaşı göz önünde bulundurulduğunda, ona bonservisiyle Gaziantep'e gitmiş gözüyle bakabiliriz. Bu transferin arkasındaki mantığı hala çözebilmiş değilim. Geçen sene Semih'e daha az maç oynatıp fiziksel kuvvetlenmesine odaklanmadılar, üst üste geçirmiş olduğu sakatlıkarla doğru düzgün kendisini geliştiremedi. Son sakatlığından sonra maçlara çıkmaktansa kuvvetlenmeye odaklanmış. Geçenlerde resmi sitedeki antrenman resimlerinden birisinde kendisini görmüştüm, Servet ile yapmış olduğu bir alıştırmada. Neredeyse Servet kadar kuvvetlendiği izlenimini uyandırmıştı (biraz abartılı oldu ama idare et). Tam faydalı olabileceği bir zamanda gönderildi. Kaldı ki önümüzdeki sene Emre Aşık kesin kadroda olmayacak ve Servetin satılma ihtimali var. Gökhan Zan’ın sakatlığa olan yatkınlığı ve keza Emre Güngörün sakatığa olan yatkınlığı göz önünde bulundurulduğunda, çok zamansız ve yanlış bir transfer olmuş diye düşünüyorum. Ben Galatasaray A takımına çıkacak diye beklerken Gaziantep A takımına çıktı. İnanılmaz üzüldüm. Bu arada Gaziantep yönetimini de kutlamak gerek bu transferle iyi iş çıkardılar. Burada bir olumlu olabilecek tek bir ihtimal var, Semih kendini geliştirir ve Galatasaray kendisini geri isterse bonservisini biraz daha makul bir bedelle geri alabilir. Eğer Kayseriye ya da Bursaya verilmiş olsaydı geri alma bedelini tahmin bile edemiyorum.

Adsız dedi ki...

3.köprü iptal.

Adsız dedi ki...

Gaziantep Semih Kaya'yı kiraladı,satın almadı.

Adsız dedi ki...

Kusura bakma tam okumadığımdan kiralandı cümleni okuyamamışım.Özür dilerim.

İlker Sayhan dedi ki...

Rica ederim.
Semih Gaziantep'te sakatlanmazsa, ki inşallah bir daha hiç sakatlanmaz, ona satılmış gözüyle de bakabilirz.

Adsız dedi ki...

Hep ıkıncı adam olarak kaldı GalataSaray'da,fırsat verildiğinde değerlendirdi fakat olmadı bir türlü.Street Fıghter kareografisinin kahramanıdır Nonda.Şampiyonluk golünü canlı gören taraftarlardan birisi olarak sadece o maç için bile teşekkür edilir.Bize yaşattığın herşey için saol Nonda...
Mine

Gala's dedi ki...

Nondaya sevinirken Semih'e üzüldüm. Benim bildiği antep kötü oynasada sakatlansada onu sezon sonunda satın alır.

Totalfutboll dedi ki...

Olması gerekende buydu ben Nonda gidişine üzüldük ama doğru olan buydu.Kewell gidemezdi be Nonda yıllar sonra,Hagi'den sonra bulduğumuz ruhumuzdu o bizim onun gitmesine hiç dayanamazdı bu yürek be Nonda.Attığın,attırdığın golleri,takıma sağladığın katkı ve tecrübe için teşekkürler Nonda.Yedek kalmayı bile dert etmediğin için sağlam karakterin içinde teşekkürler Nonda.


Bundan sonraki futbol hayatında başarılar.



Totalfutboll.blogspot.com

Adsız dedi ki...

semih ile ilgili antep'in sitesinde 3.5 yıllık opsiyonlu anlaşma deniyor..eger semih'in satış opsiyonu hakkında bilgin varsa bizi aydınlatmanı rica ediyorum sevgili ugur.?

Related Posts with Thumbnails