Premier Lig'in Avrupa Haritası

Harita, İngiltere Premier Ligi'nde forma giyen Avrupalı oyuncuların dağılımını gösteriyor. Türkiye'ye baktığımızda koyu yeşil renkle temsil edildiğini görüyoruz ki bu da Premier Lig'de sadece 1 oyuncumuzun bulunduğunu gösteriyor. Kendimizi denk gördüğümüz liglere, ülkelerle karşılaştırdığımızda epey gerilerde olduğumuzu söylemeye gerek yok sanırım. Dünyanın en enternasyonel ligine daha fazla oyuncu gönderebilmek gerekir oyuncu kalitesinde belli bir istikrarı tutturabilmek için ama hala Tugay Kerimoğlu'yla övünen, bir yandan da Tuncay'ı
transfer etmeye çalışan bir yapıya sahibiz. Yakın zamanda da Premier Lig'e uğrayabilecek kalite ve tanınırlıkta oyuncularımız da sınırlı, belki Arda Turan diyebiliyoruz sadece.

Haritadaki diğer bir dikkat çekici detay Fransa, İspanya ve Hollandalıların yoğunluğu. Bu üç futbol ülkesi Premier Lig'de 10'un üzerinde temsilciye sahip üç ülke. Fransa'nın artık Premier Lig'e oyuncu yetiştirme konusunda uzmanlaştığını, ligin bile artık bu strateji üstüne şekillendiğini biliyoruz, o açıdan zirvede onların olması şaşırtıcı olmasa gerek ama özellikle İspanyolların yoğunluğunda Rafa Benitez'in hakkını yemeyelim. Biraz daha kalabilirse, ki zor, bu sayıyı daha da yukarılara çekeceği kesin gibi. Hollanda'nın ise vasıflı oyuncu yetiştirme konusunda ne kadar büyük bir ekol olduğunu söyleyemeye gerek yok. Güzel çalışma olmuş, The Best Eleven bu konuda en başarılı yabancı bloglardan birisi zaten. Hangi ülkeden kaçar oyuncunun bulunduğu aşağıda, oyuncuların dökümünü merak edenler ise şurdan bakabilirler.


32 - France
11-20 - Netherlands (12), Spain (11)
5-10 - Belgium (5), Croatia (6), Italy (6), Norway (6), Portugal (8)
4 - Bulgaria, Denmark, Germany, Russia, Serbia, Sweden
3 - Finland, Hungary, Iceland, Israel, Switzerland
2 - Austria, Czech Republic, Greece, Poland, Slovakia
1 - Albania, Bosnia and Herzegovina, Turkey, Ukraine

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

firat selcuk dedi ki...

tum ulkeleri gectim de.. milli takımları karsılastırsak 5'er tane atacagımız avusturya ve izlanda'nın bizden cok oyuncusunun olması ufak caplı bir skandaldır..

hadi avusturya tamam almanya ve polonya ile beslenebiliyor bu uc ulke arasında devsirme oyuncular cıkabiliyor da 3 izlandalı olması kendi penceremizden bakınca pek akla mantıga yatkın bir olay degil..

Flying Dutchman dedi ki...

Erdem: Cenk bey Are you Hungary?
Cenk: Belgium öyleyimdir Belgium değilimdir Erdem bey

Güzel araştırma. Yalnız benim tahmin ettiğimden az yabancı varmış Premier Lig'de onu farkettim bu tablodan...Zart diye sorsalar bunun 1,5 katı rakam söylerim...

GSROCK dedi ki...

Fransa, hollanda ve portekiz'i kesinlikle diğer ülkelerle kıyaslamamak lazım , hata olur. Bu üç ülke daha önce sömürgeliklerini yaptıkları ülkerin insanları ile geçinen devletler. Kaç tane gerçek anlamda fransız var onu araştırmak lazım mesela o ligde önce... Eğer büyük bir lig olmak istiyorsak bana göre kendi üst düzey futbolcularımızın büyük bir bölümü kendi ligimizde oynamalı.

Dünyanın en büyük ligi ingiltere'ye bakalım mesela. Kaç uluslararası İngiliz futbolcu diğer üst liglerle oynuyor.

İspanya'da 1 (Jermaine Pennant)

İtalya'da 1 (David Beckham)

Türkiye'de 1 (Darius Vassell)

Yunanistan'da 2 (Derbyshire, Ellington)

Almanlara bakalım;

İngiltere'de 4 (Ballack, Huth, Boateng, Mustafi) Mustafi ve Boateng devşirme futbolcular bunlardan.

Türkiye'de 2 (Ernst, Fink)

İspanya'da 1 (Metzelder)

İtalya'da 1 (Savio) Bu da devşirme bir futbolcu.

Fransa'da 1 (Kucukovic) Bu da devşirme bir futbolcu.

Diğer üst düzey ligler İtalya ve rusya'dan da ihraçta bu düzeylerde.

Related Posts with Thumbnails