Galatasaray 5-1 Denizli Belediyespor || Emre'nin Gecesi...

Havanın yağmurlu olması ve kupada turu pratikte atlamış olmak maç hakkındaki beklentileri fazlasıyla aşağı çekti. Rotasyonda yer bulamayan iki üç oyuncuyu Sami Yen'de görmek ve son dönemin formda oyuncusu Caner Erkin'i izlemek Sami Yen yolunu tutmuş taraftarların genel beklentisini oluşturuyordu. İlk 11'de Caner dışında özellikle izlenecek bir oyuncunun olmaması baştan hafif bir hayal kırıklığı yaratsa da 8. dakikadan itibaren başlayan goller maçı keyifli hale getirmesini bildi. Denizli Belediyesporlular belki de bu maça en iyi motive olmuş kişilerdi maçta ancak onların motivasyonu Galatasaray'ın bulduğu pozisyonları gole çevirmesiyle maç uygun bilet fiyatlarını değerlendirip Galatasaray'ı canlı izlemeye gelmiş insanları eğlendirme amacına büründü.

Maçta kaydadeğer notlar elbette vardı, başta Emre Çolak'ın profesyonel ligdeki ilk golleri olmak üzere. Arda Turan'ın Emre Çolak'ı bir kardeş gibi gördüğünü, kendi geçtiği yollardan onun da geçtiğini düşündüğünü zaten biliyorduk, bugün penaltıyı Arda'nın Emre Çolak'a attırması da bunun bir resmi oldu adeta. Maçı Kapalı Alt'ta izlediğimden tekrarlara da bakma lüksüne sahiptim, Emre Çolak'ın gol sevinci ve mutluluğu onun bu gole ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu da anlatıyordu bence. Golden hemen sonra kazanılan frikikte de golün geleceği belli gibiydi, rakip defansın kafasının da yardımıyla Emre için unutulmaz bir gece oldu bu akşam. Performans olarak damga vurmasa da kariyerinde bahsedilecek maçlardan biri olacağı kesin Emre için.

Emre Çolak oyuna girene ve iki gol atana dek maçı heyecanlı ve eğlenceli kılan unsur Nonda'nın kaçırdığı gollerdi şüphesiz. Birçoğunuz katılmayacaktır belki ama Nonda kalecinin üstüne yaptığı iki son vuruş hariç kendi ortalamasının üstünde bir performans ortaya koydu bence bu gece, özellikle ikinci golde Arda'yla anlaşması ve topu çekişi muazzamdı. Kendine has topu çekip alan boşaltma hareketini bugün en az üç defa yaptı ve kendine pozisyon yaratmasını bildi ancak Nonda'nın hızlanma problemi olduğunu yeni farketmiş gibi davranmak ve bunun üstünden oyuncuya vurmak bence yersiz, Nonda zaten buydu. Bu gece pozisyon gereği hızlı davranması gerekiyordu birkaç kere, bunu da gösteremeyince dikkat çekti, hepsi bu. Milan Baros'un kesilip Nonda'nın oynatılması gerektiğini iddia edenler vardı bundan 3-4 ay önce, orda Nonda'nın rol oyuncusundan ötesi olmasının bu atletizmiyle mümkün olmadığını yazdık defalarca. Yine de değerli oyuncudur Nonda, rotasyonda faydalanılır sezon sonuna kadar. Frank Rijkaard'ın boşuna santrafor transferi istemediğini de görenler olmuştur belki.Maç içi övgü ya da yergi getirilecek fazla oyuncu yok, en azından algı değiştirecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Caner'in formu sürüyor, Arda iyiydi, orta saha hala istenilen düzeyde değil. Elano'nun müthiş füzesi dışında pas ve şutlarında istediği isabet oranına ulaşamaması dikkatimi çekti, onun dışında tespit yapmayı gerektiren bir maç yoktu. 3'te 3 yaparak gruptan çıktı takım, Ankaragücü maçında daha ciddi bir rakibe karşı rotasyon oyuncularını görme şansını elde edebileceğimizi umuyorum, değerlendirme açısından da daha iyi bir fırsat olacaktır. Maçtan kalan ise Emre Çolak oldu daha çok. Gece onun gecesi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ugur sana katılıyorum tek kelimylen harikan anlatmışsın işte bizim gençlerimiz emre gibi gelecek vat eden çok gencimiz var bunları degerlendirmek lazım hepimiz bunlar savunmamız lazım inşallah buda olacak beşiktaş necipi oynatı fakat fatura ona kesilmiş bjk lıların yazılarını okudum agıza alınmayacak küfürler var ondan sonra bekliyoruz gençler nerde diye ntv izledim gazeteci aynen şular söylüyor avrupada genç takım çıkarmada milli takım bazında u17 u 19 takımı olaraksüpermişiz fakat ondan sonra yokuz nedenin sordu kimse cevap veremedi yani kısaca inşallah bu gençlerde kaybolmaz sahip cıkarlar..

Erdem Karakuş dedi ki...

Gökhan Öztürk diye bir oyuncumuz vardı altyapıda. Sözleşmesini yenilemedi Gaziantepspor'a transfer oldu sezon başında. Bu adam oynuyor mu orada, haberin var mı hiç? TFF istatistiklerine baktığımda sadece Beşiktaş maçında sonradan oyuna girdiğini görüyorum. Bunun dışında hep A2 maçlarında oynamış. Benim bildiğim bu adam Galatasaray'daki geleceğinden endişe duyup oynayabileceğine inandığı bir takıma transfer olmuştu. Şimdi ayrıldığına değdi mi peki acaba? Çetin Güngör şans buluyor, Serdar Eylik şans buluyor, Berkin Arslan şans buluyor, Emre Çolak şans buluyor. Galatasaray'ın orta sahası sıkıntılı, bu adam şans bulamaz mıydı yani?

Pişman mıdır acaba gerçekten merak ediyorum. Bir bilgin varsa paylaşırsan memnun olurum.

ugur senel dedi ki...

gökhan öztürk malesef oynayamıyor ,bizde kalsa rijkardın elinde parlama ihtimali cok yüksek idi ama antepde couğu macda ilk 18de bile göremedim ...
bu macda caner yine sahanın en iyisi idi öte yandan barış almanya altyapısı,mücadelesi ile herdaim takımda tutulması gerek oyuncudur , emre o fiziksel yapısı ile cok ama cok calışmalı keza hala yok olmaya büyük aday.. birde elano dün akşam berbat oynadı neredeyse bütün pasları yanlış idi vede bütün ikili mücadeleleri kayıp etti...

mirmak dedi ki...

Altyapıdaki golcülerimizi de izleme şansımız olsa keşke.Takımdaki böyle gençleri izlemek çok büyük keyif.Umarım Rijkaard çok uzun yıllar bizimle kalır.

O kadar korkuyorum ki yönetimden Rijkaard'a ufacık yanlış yapılacak diye...

Takımımızda daha ciddi bir başarısını görmedik ancak Rijkaard belki de ülkemize gelmiş geçmiş en iyi teknik direktördür ya da öyle olacaktır.

Avrupa'nın doğu ucunda, batısındaki Porto'dan daha iyi bir ekip olmayı ümit eden çok sayıda Sarı-Kırmızı aşığı var.Önümüzdeki yıllarda,umarım Galatasaray yönetimi saçma yorumlar yapan medyamıza uymadan, çok olgun kararlar verir .

Ben yönetimizden bu sene sonunda Rijkaard'a ve Neskeens'e en az 2015 e kadar uzun süreli bir kontrat önermesini bekliyorum.Rijkaard için bizim ligimiz belki keyif vermeyecektir Rijkaard'a ilerleyen yıllarda ama Galatasaray'ın uzun süre takımın başında kalacak vizyonu geniş bir teknik adama ihtiyacı olduğu kesin.

Emre Çolak ve diğer güzide oyuncularımızın F.Rijkaard gibi takımın gelecekteki aktörleri olacağını düşünüyorum.

Belki burada yazmak yanlış ama, bence Rijkaard için yönetime baskı yapabileceğimiz bir platform oluşturulmalı.

Gençlere önem ve şans veren, kariyeri önemli başarılarla dolu bu teknik adam için bir kampanya başlatılıp, Neskeens ile birlikte takımda uzun süreli projelerde yer almalarını sağlamalıyız.

Güzel yorumlarıyla bizi doyurucu bilgilerle aydınlatan (hatta, en azından beni, keyiflendiren) Uğur'dan bu konu hakkındaki fikirlerini de mümkün olan bir zamanda yazmasını bekliyorum.

Ben Rijkaard'ın altyapımızdaki gençleri bir yerlere taşıyacağının umudu içindeyim.

Tekrar ediyorum(ve özür diliyorum)Rijkaard ve Galatasaray'ın geleceği hakkındaki düşüncelerimi yazmam gereken yeren burası değil ama uzun dönemli bir macera istiyoruz.Arsene Wenger, A.Ferguson istikrar ile başarılar elde ederken belki de onlardan daha yetenekli bir teknik adamın istikrar ile neler yapabileceğini Barcelona da gördük.Barça'yı hayranlıkla izlerken bundan böyle hayranlıkla izleyeceğimizin sarı-kırmızı olmasını istiyorum.

canbil dedi ki...

ankaradan 4 yersek çıkamayız

a-town dedi ki...

antalya altay'ı son maçta yenerse fenerbahçe 2. olacak. biz lider olursak fb ile mi eşleşiriz bu durumda? statü nasıldır tam olarak?

Gökh dedi ki...

Ben Nonda'nın hızlanma problemi olduğunu düşünmüyorum. Çok nadir de olsa inanılmaz deparlarına şahit olduk daha önce.. Ama Nonda'nın problemi çabukluk. Hem hızlı düşünemiyor hem de düşündüğünü hemen gerçekleştiremiyor. Bazen de olduğu yerde durup oyunu izliyor. En fazla rotasyon oyuncusu olacağına ben de katılıyorum.

Related Posts with Thumbnails