Alparslan Erdem & Abdülkadir Kayalı

Ligin ilk iki sırasındaki ekipler transfer dönemine ve yeni yıla kadrolarından birer genç oyuncuyu göndererek girdiler. Galatasaray'ın geçen sezon Werder Bremen'den transfer ettiği Alparslan Erdem ve Fenerbahçe'nin yine geçen sezon Ankaragücü'nden aldığı Abdülkadir Kayalı. Alparslan Gençlerbirliği'ne bonservisiyle verilmiş. Abdülkadir ise 1.5 sezon boyunca Abdullah Avcı'yla çalıştıktan sonra Fenerbahçe'ye daha hazır bir şekilde dönmeye çalışacak.

Alparslan'ın bonservis bedeli alınmadan gönderilmesi görünürde mantıksız bir hamle ama arkasının ne olacağını beklemek lazım. Gençlerbirliği'nin bek rotasyonuna bakarsak solda Aykut Demir'in, sağda Orhan Şam'ın oynadığını görüyoruz, ikisi de defansif kararkterleriyle öne çıkan oyuncular ilk bakışta, Orhan iki senedir işin hücum tarafında da kullanılsa da. Alparslan'ın Gençlerbirliği'ne verilişi Hollanda'da sağ bek ve stoper formasyonu alan Aykut'un sağa kaydırılması ve Orhan'ın transferinin kolaylaşması anlamına gelebilir. Geçtiğimiz sezon Orhan Şam'ın iyi bir rotasyon tamamlayacısı olabileceğiyle ilgili bir transfer senaryosu yazmıştım, onu da hatırlatmış olayım yeri gelmişken.


Eğer böyle bir transfer hamlesi yoksa, Alparslan kullanılmayacağı için bedava verilmişse burda yönetimin ne düşündüğünü sorgulamak gerek. Türkiye'de öyle bir transfer ortamı var ki üç senedir, top toplayıcıya talip olsanız ödediğiniz bonservisin yanında iki tane de oyuncu vermeniz gerekiyor. Sadece bonservisle biten transfer hatırlamıyorum ben uzun süredir İstanbul tarafında, illa bir oyuncu takası gündeme geliyor. Gelişimi istenilen yönde olmayabilir, ki değil, yeterli olmayabilir ama Alparslan Erdem bir değerdir. Bundan 1.5 sene önce bonservis ödeyerek alınmış bir oyuncu, genç milli takımlarda da forma giyiyor. En azından takasta kullanılması gerekirdi, bedava verilecek oyuncu profiline pek uymuyor. Dediğim gibi, biraz beklemek lazım, takıma beklenen takviyeler için Gençlerbirliği ile bir prensip anlaşması varsa bunun kokusu çıkacaktır.

Abdülkadir ise bir Galatasaraylı olarak transfer edemediğimiz için en fazla üzüldüğüm isimlerden biriydi geçen sene, Fenerbahçe görünürde Gökhan Emreciksin'i transfer etse de esas transfer Abdülkadir'di o transferde. Fenerbahçe'de bu yaşta bir oyuncunun rotasyona girdiği pek baki değildir, gelir gelmez de A2 takımına gönderildi zaten ancak Fenerbahçe kariyerinin sakatlıkla geçirdi. Bu 91 jenerasyonunun başındaki sakatlık belası nedir, anlayabilmiş değilim. Batuhan Karadeniz, Semih Kaya, Cem Sultan, Abdülkadir Kayalı. 87 jenerasyonu sonrası ciddi anlamda umut vadeden ilk jenerasyonun en önemli oyuncuları olmalarına rağmen sakatlıklar sebebiyle A takım düzeyine bir türlü geçiş yapamadı bu oyuncular, Batuhan'ın muazzam fiziğine rağmen Eskişehirspor'la geçirdiği 6 ay dışında hala oynayamaması en şaşırtıcı olanı. Abdülkadir de geçtiğimiz günlerde kupa maçında bu sezon ilk kez Fenerbahçe'de forma bulsa da Fenerbahçe yönetimi onu oynatabilecek en üst düzey kulüp ve hocayı bulup kiralık gönderme kararı almış. Oldukça mantıklı. Abdullah Avcı onun potansiyelinin ve kabiliyetlerinin farkındadır ve mümkün olan en fazla süreyi verir diye düşünüyorum.

Galatasaray bir dönem ondan en fazla faydalanan takım konumundaydı ancak iki kez transfer teklifini reddetmesi sonrası (haklı veya haksız) araya bir soğukluk girmiş gibi. Hoş, o yaş grubunda kiralık verilecek oyuncu da yok gibi Galatasaray'da, Semih zaten uzun süredir sakat. Cem de yeni yeni A2 takımında oynuyor, o da bir seneyi sakatlıklarla boğuşarak geçirmişti. Belki Serdar Eylik. Hoş, kiralayacak oyuncu ararken Oğuz Sabankay'ın durumuna da bir bakmak lazım. İki-üç senedir üst düzey futboldan uzakta kaldı ve anlaşılan gerekli gelişimini özellikle fiziksel anlamda göstermekten uzak. Abdülkadir'in gelişi zaten az olan ümidini iyice bitirmiştir. Onun durumunu Erhan ve Özgürcan'la ayrıca değerlendirmek lazım zaten, önümüzdeki günlerde yazmaya çalışacağım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

24 yorum:

Nerazzurri dedi ki...

Abdülkadir konusunda tam ümidimi yitirmişken Abdullah Avcı'ya emanet edilmesine en çok sevinenlerin başında geliyorum.

sembolist dedi ki...

Uğur sana bi sorum olacak,alt yapıdan çıkan fakat rotasyona giremeyen kaliteli gençleri takasta kullanmak yöntemiyle daha efektif genç futbolcu transfer etme yöntmini neden kullanmıyor GS..mesela alparslan-aydın-özgürcan-cafercan-uğur erdoğan vb vb..
bu yöntem daha karlı bir yöntem olmaz mı?

pclion dedi ki...

Mesut merhaba,

Normalde olmalıdır, oyuncu kalitesinde bence çok büyük uçurumlar yok ama Türkiye'de öylesine tek yönlü bir transfer ortamı var ki bugün Galatasaray sokaktan geçen çocuğa talip olsa babası 2 milyon euro istiyor. İşin daha da kötüsü normal gerçekten şu haliyle çünkü bir oyuncunun değerini belirleyen yaptıkları değil üç büyüklerin talip olup olmadığı. Ben çok oyuncu biliyorum Galatasaray'ın bonservis bedeli sebebiyle alamadığı ama 6 ay sonra 100 milyar gibi komik paralara Bank Asya'ya geçen.

Bunun tek çözümü var bence, o da diğer kulüplerin de bir şekilde bonservis ödeme kültürünü geliştirmek lazım, her kulübün hedefleri olması lazım. Bursaspor'un iki genç oyuncu için 2 milyon euro'luk teklif yaptığını duydum, bence olabilecek en iyi haberlerden biri bu. Ne bileyim, Kayserispor Sivasspor'dan bir oyuncu alıp bonservis bedeli ödeyebilmeli, bunları görebilmeliyiz artık. Bunlar olmadıkça, İstanbul kulüpleri tek kriter oldukça o saydığın gençlerde takasta alınan çerezler olmaktan öteye gidemez. Haklılar da diğer kulüpler, niye o oyuncuları paraya sayacaklar ki? Galatasaray seviyesinde değilse alıp satamayacağı bir adam demekki, o da ona göre muamele yapıyor. Elinde oyuncu daha yetersiz belki ama mühim olan o değil. Anlatabildim herhalde. Bunu uzun uzun yazmak lazım aslında, birkaç kere daha değinip unutmuştum. Transfer dönemi gelmişken yazmalı...

DOKSANARTIBES dedi ki...

Uğur bey sizin söyledikleriniz doğru ancak Galatasaray'ın altyapısından çıkardığı ve yetenekli olan oyuncular bir zaman sonra yok olup gidiyorlar.Bunun temel sebebleri; düzenli forma şansı bulamamaları ve fiziksel olarak kendilerini geliştirememleridir.Örneğin bir Oğuz Sabankay,kendisi çok yetenekli biri olmasına rağmen fiziğini bir türlü geliştiremedi.Şuan da aynı şekilde Emre Çolak'ta da bu durumu görüyoruz.Ama onun için aynı şeyleri söyleyemem o da farklı bir oyuncu tipi.Cafercan da aynı şekilde çok yetenekli ancak fiziği çok kötü olduğu için onu Bank Asya kulüpleri bile istemiyor.Bence temel sorun oyuncuların kendilerini fazla geliştirememlerinden kaynaklanıyor.Kendilerini sadece Galatasaray A Takımı'nda olmaya programladıkları için ilerisi için pek bir hedefleri kalmıyor.Şuan da Cafercan nerede biliyor musunuz?Belki adını bile bilmediğiniz bir klüp olan Konya Şekerspor'da.Aynı şekilde İrfan,Mülayim bu örnekleri çoğaltabiliriz.Dediğim gibi temel sorun olan mentaliteyi düzeltirsek biz genç yeteneklerimizi bırakın Türkiye'ye Avrupa'ya bile bonservis bedelleriyle satabiliriz.Zaten Türk oyuncularının Avrupa'da yeteri kadar kabul görmemelelerinin temel nedenlerinden birisi de budur.Son olarak Uğur Bey size bir şey sormak istiyorum.Siz yönetimle iş birliği içersinde misiniz?Yani yönetim size ''Hangi oyuncuyu alabiliriz?'',ya da ''Şu oyuncuyu takip et'' diye direktif veriyor mu?Yorunuz için teşekkürler.

Serdar Erken dedi ki...

Orhan Şam transferi olursa huyu benzemesin ama Orhan Ak benzeri bir oyuncuya kavuşmuş oluruz. ne savunması savunma, ne hücumu hücum; yıllarca taraftarın benimsemeyeceği bir adam olur kanımca. hiç ama hiç gerek yok. bu kadar gündeme geliyor olması şaşırtıcı. benim yetersiz gördüğüm uğur uçar bile daha faydalı olur sağ bek için gelecekse. stoper oynayacaksa zaten aradığımız tipte bir oyuncu değil.

crossover-d dedi ki...

genel olarak genç oyuncu hallerine bakıldığında çok farklı kriterlerde hatalar yapıldığını görebiliriz.
-oyuncunun kendisinin hataları.(örn: cafercanın 6 sezondur ağırlık salonunda üst beden çalışması yapmaması gibi..)
-bulundukları kulüplerin yöneticilerinin futbolcuları doğru şekilde kullanamaması gibi. (örn: bir büyük takımımız bir futbolcusunu 1'e satıp gelecek yıllarda 3'e geri alma opsiyonu koydursun. alan takım potansiyeli gerçeğe çevirmek için uğraşsın..)
-futbolcu manajerlerinin mafyamsı, işe yaramayan, futbolcusuna herhangi bir değer katamayan insanlar oluşu gibi.( örn: yine cafercan; böyle büyük bir yeteneği, 3 yıl üst üste 30 maç üzeri oynayıp goller atmış 21 yaşındaki bir futbolcuya birinci lig kulübü bulamayan bir manajer var...)
-futbol lugatına katabileceği tek şey "çok koştuk çok mücadele ettik" cümlesi olabilecek yerli teknik direktörlerimiz.(örn: gençlere önem veren teknik direktörümüz abdullah avcının oynadığı her maçta gerçekten hatasız ve takımına bişeyler katarak oynayan oğuz sabankaya sadece 5 maçta zorunluluktan yer vermesi gibi.. gençleri sallamayan diğerlerini hiç saymıyorum..)
böyle saçmalıklar sürerken bu sistemden olabilecek 10 futbolcu varken sadece 1 tane belki çıkıyor.
uğur, sen ve birilerimiz daha kalkıp bişeyler yapalım.. yazmak değil tribün desteği değil başka bişey.. eğer birşey değişecekse bunu şimdikiler yapmayacak...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar yazılarınızda hepiniz haklısınız fakat a2 takımını takip eden biri olarakta şunlar söylemek istiyorum bundan 3 sene önce türübunde bir arkadaşın yaptıgı istatistige göre uefa kupasını getiren yani avrupa şanpiyonu olan gençlerden sonra 91 gurubu recep hoca zamanında en başarılı takım olmuştu fakat şu an bakarsan kaç kişi kaldı cem sultan. emre çolak berk neziroglu. onur arıkan. caner öztel .rıdvan kuru .emrah yollu. bunlardan başka çocuk kalmadı hepsini gönderdiler allah var hepsi birbirinden yetenekli fakat ne var hiç bir gayesi olmayan 90lı gurupla karıştırdılar ve futbol bitti alt devre üst devrecilik başladı hele bir serdar eylik var evlere şenli a2 takımını sabote etmek için elinden geleni yapıyor bunun yanında çetin güngör bunun gibi birkaç isim var bunlardan 91 li olanlardava a takım idmanına çagrılsalar yukarıda arkadaşımızın dedigi gibi he ben futbolcu oldun diyor ve alt kademeyi kabul edemiyor oyun disiplini kalmıyor ondan bizim alt yapıdan adam çıkmıyor . gelelim alparsalan erdeme bu çocuk avrupa futbolu oynamış bir insan basit ve garanti oynar bu yüzden bu çocuk kendini gösteremedi bize dansöz lazım serdar eylik emre çolak gibi ayagına alacak 3 kişinin arasına dalacak müsayit arkadaşı varken vermeyecek ondan sonra neden ararız bırakalım bunları önce adamcılık bitmesi lazım daha önce hep zirvede olan gençlere gelince onlar futboldan onçe a takımdediler ondan kayıplar .....

DOKSANARTIBES dedi ki...

Uğur Bey Denizlispor'daki Recep Niyaz konusunada açıklık getirirseniz iyi olur.Şu günlerde kendisinin Fenerbahçe ile anlaştığı haberleri medyada yer alıyor.Ayrıca kendisi DHA'ya yaptığı açıklamada ''Benim önceliğim Fenerbahçe ama ekmek parası için Galatasaray'a gelirim'' gibisinden şeyler söylemişti.Hatta Altyapı Koordinatörü Jan Derks şöyle demişti ''Onu çok beğendim,klübe alınmasını söyledim ancak Denizlispor 3 milyon Euro isteyince vazgeçtik,bir oyuncu futbolda yıldız olduktan sonra o paraları eder'' demişti.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Faruk dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin anadoludan gençleri toplaması çok güzel ama oynatamamasıda bir o kadar kötü.Madem oynatmayacaksın neden alırsınız anlamıyorum.Kerim Zengin,Can Arat,Olcan ve sayamadığım bir sürü isim.Hepsi başka takımlarda, altyapıyı zaten Türkiye'de etkili kullanan bir Galatasaray bir Bursa gibi sınırlı takımlar var.Bakın Almanya'ya ne zaman altyapıya önem verdi, vermekle kalmadı oynattı onları,güvendiler gençlere başarı geldi, istikrar geldi.Onun için Türkiye'nin futbolda ilerlemesi için bir iki değil tüm takımlarımızın altyapıdan oyuncuları çıkartıp oynatması lazım.Yabancı oyuncu alarak bu iş olmaz.Gençler takasta kullanılmak için yetiştirilen oyuncaklar değiller...
Faruk Yavaş

Adsız dedi ki...

''Orhan'ı G.Saray istiyor. Mustafa'yı da isteyen var. Ama satmayı düşünmüyoruz. Hatta İstanbul'dan iki genç alacağım. ''
İlhan Cavcav'ın zaman gazetesindeki bugün ki roportajı

Adsız dedi ki...

bu arada fener uruguaylı nicolas lodeiro'la ilgileniyormuş, alırlarsa özer de formayı zor alır fenerde.

Adsız dedi ki...

Bugünkü fanatik gazetesinde sayın köşe yazarı ismet beyin yazısını okuyun türk futbolu ve alt yapısının kimlerin elinde oldugunu herkes anlar ismet beyin söyledigi gibi kuluplerde bulunan yönetici görünümündeki bazı asalaklar para ugruna gençleri harcıyor bu bütün büyük takımlarda var fenere gelince onlar daha farklı neden derseniz para gani öyle ana doludan aldıkları gençleri rakipleri alıpta yarın başına bela etmemek için alıyor btiriyor ne gerek var onlar ögrendi nasıl olsa getir yabancıyı daha sonra türk yap ahaha san çakma türk ben inanıyorum bu işe galatasaray ve beşiktaş birşeyler yapmak istiyor fakat daha öncede söyledigim gibi bjk yemen ekşi gs adnan sezgin gibi adamların işi yok bunlar görünenler birde bu ilin perde arkası olanlar sayın ismet beyin yazdıgı gibi ne olur alt yapıya önem verin üç kuruş menfat için bu çocukları harcamayın .....

Adsız dedi ki...

Neden bizim alt apıdan yetişen çocuklarımız bu kadar degersiz tabi paraları çok dışardan oyuncu alıpta bazı kişiler para kazanacakya ondan . sag tarafta sıkıntı var sag bek sag açık evet tartışılmaz sabri veya ugurun topçulugu ama bu bölgeye serdar kurtuluş diye birini aldılar ya bu adam bu kadar iyiydi neden dogru düzgün görev verilmedi ben inanı yorum a2 onur arıkan çetin güngör ondan on gömlek iyiler bu çocukları çıkar cesaretlendir nasıl olsa serdarı oynatmıyorsun bu çocuklara güven gelsin çetin güçlü onur akılı ve tekni bunlarda senin işini görür bu takımda oyna emre çolak aldıgı cezalardan dolayı gözden düşmüş ola bilir ama lincone gösterilen sabır bizim kendi öz evladımıza yok cem sultan al sana forvet evet yetersiz ola bilir madem öyle ver kiralık yetişsin yok ama sizin paranız çok taraftara şirin görünek için harcayın bunları çünkü bu çocukların anası babası kendi elleriylen getirdi ondan parayla alınan herzaman tatlı fenerin sakaryadan aldıgı çuvala para verdigi adamlara karşı nefes aldırmadı bu çocuklar sahip çıkalım..

DOKSANARTIBES dedi ki...

Altyapı Koordinatörü Jan Derks ''Altyapıya Yabancı Genç Oyuncular Alabiliriz'' dedi.Daha önce Fatih Terim'in 2.döneminde böyle bir yapılanma görülmüştü.Tabi bunun öncesinde de genç oyuncular denendi ama kararlı olarak yapılan ilk yapılan 2002/2003 dönemindeydi.O dönem,o dönemden önceki dönem ve şimdi döneme baktığımızda birçok oyuncu Galatasaray'a geldi.İsterseniz bu isimleri bir hatırlayalım.Bu isimler...Daha ayrıntılı olarak http://doksanartibes.blogspot.com/2010/01/altyapya-yabanc-mneden-olmasn.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

sunshine dedi ki...

Alparslan'ın gönderilmesi tamamen saçmalık.Takımda gerçek yeri sol bek olan tek adam var(onun da sezon başından beri ne oynadığı ortada)sen 2.yi gönderiyorsun.Oynadığı maçlarda da h.balta'nın sezon bşından beri oynadığı futbolun üstüne çıkmış bir isim.Diyeceksiniz ki caner var.Caner sol kanat sol bek değil.Sol bek oynadığında da düştüğü halleri biliyoruz.Madem bu kadar basit bir iki ayda hallediliyor bek olmak, altyapıda falan bu saçmalıklarla uğraşmasınlar.Bide işte kaç hocayla çalıştı hiçbiri beğenmedi mantığıda en çok sevdiğim mantık.
Sen oyuncuyu hiç oynatma hatta olmadı git 5-6 ay sonra A takımda sol ayakla sağ bekte oynat sonra adamdan birşeyler bekle.hakan balta keşi onlarca hafta arka arkaya oynasın hiç verim alama sonra gencecik çocuklardan tek bir maçta resital bekle.Ne güzel oyun şu futbol.

Adsız dedi ki...

AMANTERAMCO Seni tebrik ederim evet dedigin çok dogru alparslana şans verilmedi onu ve sekan kurtuluşu a2 de oynatı sen onu a takıma almışsın aşagıya indirince ondan verim bekliyorsun gençler birliginde inşallah fırsat bulur adsız bir arkadaşın yazdıgı gibi bizdeki gençler önem verilmiyor parayla alınanlar dahil alparslan . bu takımda kalmalıydı a takıma çıkması gerekenler var emre çolak. cem sultan. sinan .murat akca önlibero arıyorlar sagbek arıyorlar onur arıkan gökan gönül sitilinde çetin var hırslı bir oyuncu neden bunlar degerlendirilmiyor yabancı genç oyuncuya karşuyım kendi öz evlatlarımız ne olacak gelen alt yapı sorumlusu kendi kesesine bakar bizim çocuklarımı düşünür..

DOKSANARTIBES dedi ki...

Adsız ve amanteramco'ya
Arkadaşlar düşünceleriniz akla ve mantığa uygun olabilir ancak Türkiye'de böyle bir düşünce sistemi yok.Hepimiz daha önceden isyan ettik neden böyle bu anlayış diye ama değişen bir şey olmayınca biz de umudu kestik.Alparslan şu anda Türkiye Ligi'nde ofansif olarak en çok gelecek vaad eden sol bek oyuncusu konumunda.Ama hiçbir teknik direktör buna Rijkaard da dahil gençlere şans vermeye cesaret edemiyor.Zorluk derecesi düşük maçlarda gençler tabiki de oynatılacak.Ama işin önemli olan yanı,genç oyuncuları zorlu bir Süper Lig maçında,dişe diş bir Avrupa maçında oynatmaktır.Şu işe bakar mısınız?Allah'ın Kewell'ı 30'undan sonra bir de Stoper oynadı geçtiğimiz sene.Halbuki orada oynamayı bekleyin üzerindeki antreman formalarını çıkartmış bekleyen bir Semih varken.Şimdi anladınız mı Alparslan'ın neden 3 teknik adam tarafından da beğenilmediğini?

Adsız dedi ki...

bu abdülkadiri nerde izlediniz acaba hangi 1. lig maçında çok merak ediyorum bunca teknik adam salak hep sizler akıllısınız

Adsız dedi ki...

gs altyapı hocalarının oralara nasıl geldiğini biliyormusunuz birçoğu onun bunun tanıdığı hocalıkla alakası olmayan kişiler. onlarda hocalık vasıfları olmadığı için orada barınabilmek için maç alabilecek kuvvetli yaşları küçük yazdırılmış kişileri oynatıyorlar ellerinde nice yetenekli oyuncuları ziyan ediyorlar.ondan sonra yaşlar büyüyünce ellerinde üste verecek yetenekte oyuncu kalmıyor.birde kendi adamlarını getirip başkasının aldığı çok da yetenekli oyuncuları gönderiyorlar.amaç kendi getirdiklerini biryerlere getirip kariyer yapmak kimsenin altyapıdan çocuk yetiştirmek gibi dertleri yok.sanki alt yapı birileri kariyer yapsın diye kurulmuş.bunun için galatasarayın alt yapısının ciddi bir şeklde ele alınıp hocaların ayıklanıp bu işi yapabilecek kapasitede hocaların gelmesi lazım.

Adsız dedi ki...

YÜKSEL OSMANOGLU Degerli kardeşim zaten futbol akıl ve mantık işi bunu sende kabul etmişsin zaten gs deneme yanılma yöntemi çalışıyor sanırsan ya tutarsa misali senin benim gördüklerimizi onlar görmüyorlarmı görüyorlar tabi bugün gs tv ide izledim berkin ve çetin güngöre ödül verilmiş ya yazıklar olsun o takımda gerçek ödülü hak edene vermiyorlar bir sorun bakalım o çetin kaç kere a2 maçlarına çıkmış o berkin futbolcu olsaydı fb bjk maçlarını alırdı alrdık serdar gibi oda canbaz ben onlarda birşey görmüyorum senin alparslanda görmedigin gibi o ödülü murat ve sinan hak ediyordu cumhur var onur var bu çocuklar bütün maçlarda korkmadan oynadılar derbi maçları dahil buda adsız arkadaşın yazdıgı gibi hocaların kalitesi ortada bir halim bir zafer hocgibi adam gibi adamlar o ödül alan adamları ilk onbire bile almazdı neden dersen onlar yukarıyı dinlemezdi formayı hak edene verirdi şimdikiler kukla olmuş bir şiki adamın elinde.....

DOKSANARTIBES dedi ki...

adsız
''o berkin futbolcu olsaydı fb bjk maçlarını alırdık''
Yukarıdaki yorum çok acımasız olmuz.Berkin Türkiye'nin 92 yaş kategorisinde en çok gelecek vaad isimlerin başında geliyor.Çetin zaten fiziğiyle 90 yaş kategorisinde mevkiisinin tüm özelliklerini üzerinde bulunduran bir futbolcu.Genel olarak diğer futbolculara göre medyada daha da fazla yer almaları ve performansları buna etki etmiş olabilir.

Adsız dedi ki...

yüksel bak sende söylüyorsun futbolcu olsaydı diye bu lafına yorum yapmayacam daha önce fikrimi yaymıştım berkin ve serdar eylik ve çetinden birşey olmaz. berkinin seçilmesi yanlış neden dersen şimdide üçüde ne oldum delisi olmuş durumda bunu herkes görecek cevabın için teşekürler....

alperensaylar dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak abdülkadir'in abdullah avcı'nın yanına gönderilmesi beni memnun etti. şu şartlarda abdülkadir'in oynaması ve gelişmesi için olabilecek en mantıklı kiralama olmuş. ama geri döndüğünde daum olursa ikinci bir olcan ya da gürhan vakası olur.

mirmak dedi ki...

alparslanı 500 € karşılığında verdiğimiz yazıyor imscout sitesinde...
link verirdim ama çok kısa zamanım var su an...

eğer böyleyse para kazandık demektir.Altyapı bu şekilde de işe yaramalı. sadece A takım için oyuncu yetiştirmesindense bu da faydalı bir yöntem olabilir.

Related Posts with Thumbnails