Cuper'in Ordu'su

Kazandıkları bir maçın gazıyla değil, kaybettikleri bir maçtan sonra yazmak daha doğru belki de Cuper'i... Yurtdışından orta şekerli bir lig gibi gözükse de mücadelenin sertliği içeri girince anlaşılan Süper Lig, ülkeye para odaklı giriş yapan kariyerli hocalar için genelde hüsranla bitiyor ama Cuper bu önyargıları şimdiden yıktı. 442'ye, "Karımla konuşurken bile Hakan Özmert'i düşünüyorum" demesi, bundan da önemlisi bunu sahaya yansıtabilmesi mühim.

Metin Diyadin döneminde savunma odaklı bir sistemle iyi bir başlangıç yapmalarının Cuper gibi oyunu yarı sahada kabul eden bir hocayla uyuşabileceğini, tercihin doğruluğuna Ordu Footcast'inde dikkat çekmiştik, Cuper o takımın üzerine de birkaç iyi parça koymayı bildi. Ali Çamdalı merkeze oturdu, Hakan Özmert'in sorumluluğunu arttırdı ve bu göbeğin yanına Javito gibi gelir gelmez takıma katkı yapmaya başlayan bir başka yardımcı oyuncuyu ekledi.

Merkez forvette ise oranın gerekliliklerine daha uygun bir Hasan Kabze var. Böylece kaleye yüzü dönükken daha rahat eden Stancu daha çok bu rolde değerlendirilebiliyor. Az önce 1-0 kaybettikleri Antep maçını da dahil edersek son 6 maçın 4'ünde gol attı, maç kazandırdı. Takımın hâlâ fazlaca kontratağa dayalı oyunu geriye düşülüp oyun sete döndüğünde problem yaratabiliyor ama bu eskisine oranla çok daha az. Bugün Culio maçın ilk yarısında kazanılan penaltıyı gole çevirse her şey daha farklı olabilirdi.

Cuper'in Ordu'su izlenmeye değecek bir takım ama tavsiyem genelde açık oynayan ve oyunu rakip yarı sahada oynamayı tercih eden ekiplere karşı izlemeniz. Yoksa Antalyaspor, Gaziantespor gibi ekipler karşısında kendisnizi hayatınızı sorgularken de bulabilirsiniz. Takibe devam...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Serdar Köksal dedi ki...

Cuper'ın Ordu'su seneye hem oyuncu kalitesi, hem de oyun anlayışıyla lige damgasını vurur...

Related Posts with Thumbnails