Xherdan Shaqiri Nereye?


Bizim basın adı az çok duyulmaya başlayan yıldız adaylarını muhakkak bir Türk kulübüne yakıştırır. Bugün uğruna 40 milyon avroluk tekliflerin reddedildiği Eden Hazard için onlarca Fenerbahçe haberi bulabilirsiniz arşivden. Basel'in genç yıldızı Xherdan Shaqiri de biraz o hesap...

Shaqiri'nin dünya vitrinine çıkması aslında yeni değil, 2.5 sene önce Nijerya'da düzenlenen U-17 Dünya Kupası'na dayanıyor. Türkiye'nin de bugün Gaziantepspor'un başındaki Abdullah Ercan yönetiminde çeyrek final gördüğü turnuvanın şampiyonu İsviçre'ydi ve o takımın en önemli oyuncusu tartışmasız Xherdan Shaqiri'ydi. Wolfsburg'a transfer olan Ben Khalifa gibi isimler de vardı elbette ama Shaqiri takımın yaratıcı gücüydü, hücum lideriydi.

O günden bu yana takımı Basel'de düzenli olarak forma giyen Shaqiri son altı ayda kendini Avrupa piyasasına iyiden iyiye ispatladı. Yaz döneminde oynanan U-21 Avrupa Şampiyonası'nda takımını finale kadar taşıyan isim yine Shaqiri'ydi. De Gea, Thiago Alcantara, Iker Muniain ve Juan Mata'nın oynadığı, efsane bir İspanya takımına boyun eğdiler ama Shaqiri turnuvanın açık ara en iyilerinden biri oldu. Turnuvanın arkasından "Su içinde 10 milyon avro" muhabbeti yapıyorduk ki artık İsviçre Milli Takımı'nın da düzenli bir oyuncusu. Şimdi 10 milyon avroya alana da şapka çıkarmak gerek çünkü bu 19 yaşındaki adam takımı Basel'i Manchester United'ın önünde Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya taşıdı. 15 milyon avrodan aşağı bir teklife Basel'in masaya oturacağını hiç sanmıyorum açıkçası.

Tavsiyem "Amrabat'tan vazgeçen Galatasaray, Shaqiri'ye yöneldi" gibi absürt haberlere kulak asılmaması. Shaqiri'ye yönelmek için de vazgeçilecek oyuncu Amrabat değildir zaten, mantık hatası oradan başlıyor. Galatasaray'ın eli eskisinden rahat ve beklenmedik transferler görebiliriz, eyvallah da bu kadarını da değil. Xherdan Shaqiri gitse gitse epey sağlam bir paraya İngiltere'ye ya da İtalya'nın kalburüstü bir ekibine gider. Onun da devre arası gerçekleşmesi pek mantıklı gözükmüyor.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

heroruno dedi ki...

Bu haber ilk çıktığı gün aklımdan aynen şu yazdıkların geçti bizim medyanın bu gibi haberleri ancak futboldan çaktığını zannedenlere yedirebileceğini bildiğim gibi bir çok cahilinde bu futbolcumu ya gidin Reyes i alın dediğinide tahmin ediyorum.

Adem dedi ki...

Shaqiri hamlesi, gerçekleşmese bile, bundan sonra transferlerde izlenmesi gereken yol nedir sorusunun cevabıdır. Alınması zordur, çok zordur ama en azından gelecekte izlenmesi gereken yolla ilgili olarak ümit vermektedir.

Bu arada Shaqiri 2009 U17 Dünya Kupasında hiç forma giymedi.

pclion dedi ki...

Adem, haklısın. Hafızam beni yanıltmış, kontrol etmeden yazmamak lazım böyle verileri. Turnuva öncesi bir üst gruba terfisini almıştı Shaqiri, aslında takımda yer almasından dahi önemli bir noktada.

Taraf gazetesindeki ilk günümde bu turnuvayı yazmıştım, orada Shaqiri'den de ayrıca bahsetmiştim, sanırım onun etkisiyle ikisini birleştirmişim kafamda. Düzeltme için sağol.

Related Posts with Thumbnails