2007 Erciyes, 2009 Galatasaray, 2012 Karabük

Kalede Orkun Usak, orta sahada Mustafa Sarp ve kulübede tabii ki Bülent Korkmaz... Ayrılmasına ve ayrılış şekline her Galatasaraylının üzüldüğü "Büyük Kaptan"ın 2007 Erciyesspor'unda yaptıklarına saygı duyuyoruz elbette ama kötü organize edilmiş bir kadroyu daha doğru düzenlemek ve gelen sonuçlarla kazanılan özgüvenin getirileriyle yaptıklarının arkası hiçbir zaman gelmedi, bu gidişle de gelmeyecek. Bursaspor, Gençlerbirliği, sonra Galatasaray derken dönüp dolaştığı nokta yine aynı. Beş sene önce de küme düşme hattındaki bir takımın başına devre arası gelmişti, bugün de öyle ama Bülent Korkmaz aradan geçen beş yılda yaptıklarıyla yüzleşmek yerine hâlâ ve hâlâ çözümü geçmişinde arıyor.

İkinci yarısının kısa bir bölümü hariç Beşiktaş kalesine gitmekte dahi zorlanan, orta sahayı dahi geçemeyen Karabükspor'da devre arası transfer çalışmaları başlamış, ilk hedef de Bülent Korkmaz referansıyla Mustafa Sarp... Türk futbolunda linç kültürünün temel öğelerinden biri haline geldiği için çok da laf etmek istemiyorum Mustafa'ya aslında ama Bülent Korkmaz referansıyla Galatasaray'a geldiği günden bugüne çizdiği profil hocasınınkinden farksız. O da 2007'de Erciyesspor'daydı, beş yıl sonra Karabükspor'da aynı role oynayacak ama aradan geçen zamana iki UEFA, üç de şampiyonluk sığdırmışçasına yaptığı özgüven dolu açıklamalara diyecek yok. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin tekliflerini reddedip Karabük'ü seçmesinde bu yüksek özgüvenin de payı büyük olsa gerek!

2007 Erciyes, 2009 Galatasaray ve 2012 Karabük... Atanına, tutanına, kulübesine kadar her şey aynı.* Eğer Orkun Usak'ı Galatasaray, Bülent Korkmaz'ın başında olduğu Bursaspor'un elinden almasaydı bu listeye bir de 2008 Bursa eklenecekti. Başta Galatasaray'ın olmak üzere Türk futbolunun bu tablodan çıkarması gereken bazı dersler var gibi...

*Mustafa Sarp, Bülent Korkmaz aracılığıyla gelse de Galatasaray'da beraber çalışma şansı bulamamışlardı.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Galatasaray'da iken stoper yokluğunda asıl mevkisi stoper olan bir oyuncuyu oynatmak yerine gidip Harry Kewell'i stoper oynatan bir adam büyük hoca olamaz, isterse ağzıyla kuş tutsun.

cavs dedi ki...

şimdi bana kızacaklar olacak ama bende kaptan'ı en az onlar kadar severim. fakat 90+'da sanki A2'den gelen bir oyuncu gibi kewell'ı oyuna alması, lincoln'e olan tavırları bana teknik direktörlüğünü geçtim insanlığını sorgulatmıştı.

Adsız dedi ki...

ntvsporda açıkladılar; mustafa sarp'ın twitter hesabı yokmuş.

kupabizim.blogspot dedi ki...

Her kulübün kendi dinamikleri vardır. FT de Milli Takım'da, Milan'da, Galatasaray'da farklı stratejilerle takım oluşturmuştur. Bülent'in en önemli hatası Bursa,G.Birliği maceralarına atılmadan önce M.Denizli,F.T.,Ş.Güneş gibi hocaların yanında staj yapmayı reddetmesiydi. Eğer onların yanında 1-2 yıl takılsaydı ve sonra Bursa macerasına girişseydi sonuçları farklı olabilirdi. Bu saatten sonra Bülent de Hagi de hoca bulamamış kulüplerin tercihi olacaktır. Belki Bülent bundan 10 sene sonra yine GS teknik direktörü oalcak ama 6 haftalığına gel diyecekler. Sizce neden Tugay Hagi ile Bülent'in bu hatasına düşmedi? Bunu da ayrı bir yazı konusu yaparsın artık Uğur.

Unknown dedi ki...

Galatasaray ile Mustafa Sarp'In adi ayni yazinin icinde gecince biraz irkildim acikcasi. Traumatik bir sürectï...neyse gecti, gecti.Nefes al, nefes ver... nefes al, nefes ver...

pclion dedi ki...

KupaBizim, abi yazıya ne gerek var, birisi Tugay işte. Zeki adamın hali başka :)

Mahmut, adam o zaman muhteşem bir yatırım yapmış. 2010'da tek twitle duruyordu o hesap, böyle sahte hesabı da ilk kez gördüm. :)

Related Posts with Thumbnails