Sinema Peşindeki Metin Oktay ve Ben

Ben Metin Oktay'ı canlı izlemedim. Talihsiz vefatında da göz yaşlarını tutamayanlardan değilim ama dedem gibi fanatik bir Fenerbahçelinin amcama Metin ismini koyuşu, anlatılanlar, hissedilenler benim için çok anlam ifade ediyor. Elimizden geldiğince okuyoruz, ediyoruz, feyz alıyoruz. Ona duyduğum saygı ve sevgiden son yıllarda iyiden iyiye metalaşmasını, anıldığı günler haricinde sadece Galatasaray takımına aba altından sopa gösterme aracı olarak tezahüratlara konu edilmesini ise kabul edemiyorum.

Okuduklarımızdan görüyoruz ki Metin Oktay bugünkü yarı-tanrı gol makinesi imajından ziyade müthiş bir karakter, müthiş bir insan. Bugün yaşasa belki alkole meyletmesinden haşlanacak, 38 golle Avrupa gol kralı olmasının ardından bir daha o performansına erişemediği için eleştirilecek, henüz daha futbolcu iken çevirdiği sinema filmiyle "Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde" tezahüratında her iki mısranın da öznesi olacaktı. Belki de ona tepki tezahüratı olarak "Gündüz Kılıç" sesleriyle inlerdi tribün. Oysa eminim ki Kapalı'nın önüne gidip elini göğsüne götürecek ve saygıyla o tribünleri selamlayacaktı. İşte benim aklımda yer eden Metin Oktay o.

Şimdiki "eski futbolcudan türetme yorumcu" furyasından nasiplenmesi kısmet olmadı ama o talihsiz kaza öncesinde az da olsa bize hatıralar bıraktı Taçsız Kral. Dönemin kült dergisi Gelişim Spor için hazırladığı milli takım 11'i yazısını geçen ay paylaşmıştım, hatırlamak isteyenler için...

Gördüğüm en detaylı Metin Oktay yazılarından birini ise sevgili Kaan Kavuşan yazmış. Ona ulaşmak için ise buradan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

alperensaylar dedi ki...

o devrin sporcularının özelliği bu bence yani taraftarlık manasında söylemiyorum da ondan eski lefter ya da baba hakkı -ondan eski mi tam emin değilim- gibi oyuncular ya da onun dönemindeki maalesef ismini unuttuğumuz nice insan karakter olarak öylelerdi. tabi ki tekrar belirteyim bu metin oktay'ın değerini küçültme niyetindeki bir cümle değil, sadece neslinin karakterini öven bir düşünce diyelim :)

alperensaylar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Metin Oktay futbolculuğundan çok sahip olduğu o muhteşem karakter sebebiyle benimsenmiş, sevilmişti..

Cem88 dedi ki...

FOREVER-GALATASARAY.BLOGSPOT.COM

Related Posts with Thumbnails